De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Ash

Iedereen die in Pallet Town 10 jaar wordt krijgt een Pokémon van professor Oak. Als Ash op een dag 10 jaar wordt dus ook. De Pokémon waaruit hij mag kiezen zijn Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Maar hij verslaapt zich, en alle drie de Pokémon zijn al weg. Professor Oak heeft echter nog één andere Pokémon over, Pikachu. Maar volgens hem is er wel wat mis met hem... Dan vertrekt Ash om zijn doel te bereiken: 's Werelds beste Pokémon Master worden. Met Pikachu en de andere Pokémon die hij vangt, en met zijn vrienden Brock, Misty, Tracey, May, Max en vele anderen gaat hij door Kanto, de Orange Islands, Johto en Hoenn om dit uit te voeren! Hieronder vind je een overzicht van alle Pokémon die hij in zijn Pokémon Trainer carričre gehad heeft:

Pokémon Episodes Huidige locatie
Pikachu 01: Gekregen van prof. Oak In zijn team
Pikachu
Pikachu is de begin Pokémon die Ash in Pallet Town krijgt. Prof. Oak waarschuwt hem dat er iets mis is met de Pokémon, en dat is ook zo. Pikachu doet in het begin van de serie nog heel moeilijk, hij wil hem niet gehoorzamen zoals andere Pokémon, en vecht al absoluut niet voor hem. Maar op een gegeven moment ziet hij toch in dat Ash het allemaal goed bedoelt en als hij dreigt aan te vallen worden door een bende Spearow, schiet Pikachu hem te hulp. En naarmate Ash hem langer heeft, hoe groter hun band wordt.
Butterfree
Metapod
Caterpie
03: Caterpie gevangen
03: Geëvolueerd
04: Geëvolueerd
21: Vrijgelaten
Vrijgelaten
Het is de eerste Pokémon die hij vangt. Caterpie's droom is het om te evolueren en later een Butterfree te worden.
In aflevering 3 verslaat Caterpie Ekans, Koffing en Meowth van Team Rocket. Hierna spuit hij zichzelf onder met zijn bindschot en evolueert hij in een Metapod. Metapod kan enkel verharden en hij is dus niet erg nuttig in een gevecht.
In aflevering 4 loopt Metapod weg omdat hij denkt dat Ash hem niet mag. Maar als hij hem dan terugvindt en ze worden aangevallen door Beedrill, evolueert Metapod in een Butterfree om hem te verdedigen.
In aflevering 21 komen ze op een plek waar allemaal Butterfree aan het paren zijn. Ash wil graag dat zijne er ook aan meedoet. Butterfree vindt een meisjes Butterfree die hij wel ziet zitten. Eigenlijk ziet die hem niet staan, maar als hij haar later bevrijdt van Team Rocket toch wel. Ze gaan met zijn tweeën weg om ver weg een gezin te schichten. Sindsdien heeft Ash Butterfree nooit meer teruggezien.
Pidgeot
Pidgeotto
03: Pidgeotto gevangen
81: Geëvolueerd
Vrijgelaten
Pidgeotto
Pidgeotto heeft gevochten tegen Caterpie en Pikachu. Tegen de donderschok van Pikachu was Pidgeotto niet bestand. Pidgeotto kan goed vliegen en hij gebruikt hem dus ook vaak om dingen vanuit de lucht op te sporen. In aflevering 81 komen Ash en zijn vrienden langs een bos waarin veel Pidgey en Pidgeotto voorkomen. Maar ze worden structureel aangevallen door een Fearow en enkele Spearow. Ash' Pidgeotto probeert ze te helpen. Maar na een stevige klap gekregen te hebben van Fearow, lijkt hij niet meer te kunnen vechten. Maar dan evolueert hij in Pidgeotto, en in die vorm kan hij de Fearow wegjagen. Ash laat Pidgeot achter om de Pokémon van de Spearow en Fearow te beschermen als ze terugkomen
Bulbasaur 010: Gekregen van Melanie Bij prof. Oak
Melanie heeft een plek in het bos waar Pokémon kunnen genezen. Bulbasaur beschermde de Pokémon die in het bos leven van de mensen. Bulbasaur's bult moet groeien en dat kan niet in het bos. Daarom krijgt Ash Bulbasaur. In aflevering 51 kan Bulbasaur evolueren in een Ivysaur maar wil dit niet.
Charizard
Charmeleon
Charmander
012: Charmander gevangen
043: Geëvolueerd
046 Geëvolueerd
In Charific Valley.
Charmander is verlaten door zijn trainer en zit op een rots zogenaamd te wachten op zijn trainer die gezegd heeft tegen Charmander dat hij terug zou komen. Charmander is ervan overtuigd dat hij dit ook doet. Ash weet dat dit niet zo is en vangt hem. Charmander evolueert in Charmeleon nadat hij een heleboel Exeggutor heeft gewekt uit hypnose met zijn vlammenwerper. Hij wil ze namelijk graag verslaan. Charmeleon is, in tegenstelling tot Charmander, niet loyaal aan Ash. Hij vecht niet voor hem en zet graag zijn gezicht in vlammen. Charmeleon evolueert n in Charizard omdat Charmeleon tegen Aerodactyl wil vechten en daar heeft hij vleugels voor nodig, en die heeft Charizard. Charizard gehoorzaamt Ash ook niet. Hij slaapt graag en hij verbrandt Ash' hoofd nog steeds graag.
Squirtle 012: Gevangen Bij de Squirtle Squad
In aflevering 12 komen Ash en co langs een dorp dat geteisterd wordt door de Squirtle bende. Ze veroorzaken veel onrust, maar met hulp van Ash worden ze het brandweerkorps van het dorp. De leider van de bende wil echter met Ash mee.
Kingler
Krabby
013: Krabby gevangen
075: Geëvolueerd in Kingler
Bij prof. Oak
Ash vangt Krabby in aflevering 13. Krabby knipt in Ash en Ash wordt boos. Hij gooit een Pokéball en Krabby verdwijnt in de Pokéball. Omdat dit dan zijn zesde Pokémon is wordt hij getransporteerd naar het lab van Prof. Oak. Ash laat hem daar. Tijdens de eerste ronde van de Pokémon League evolueert Krabby in Kingler na een gevecht met Exeggutor. Kingler versloeg daarna nog een Seadra en een Golbat en bezorgde Ash zijn eerste overwinning in de Pokémon League. Kingler is nog steeds vaak bij Professor Oak.
Raticate 015: Geruild Bij de oorspronkelijke trainer
In aflevering 15 ruilt Ash zijn Butterfree tegen een Raticate van iemand. Even later bedenkt hij zich weer en maakt de ruil ongedaan. Raticate heeft hij dus maar heel kort gehad.
Primeape 025: Gevangen
029: Weggegeven
Bij een vechtsport Pokémon trainer
Ash had een Mankey kwaad gemaakt en die was geëvolueerd en ging achter hem aan. Met hulp van Charmander ving Ash hem. Met Primeape doet Ash mee aan een vecht Pokémon toernooi. Dit wint Primeape. Hierna geeft hij Primeape aan iemand weg zodat die hem naar de top in de vechtsport kan brengen.
Muk 030: Gevangen Bij prof.Oak
Als Ash en zijn vrienden in de powerplant komen, komen ze allemaal Grimer en één Muk tegen. Ze raken in het nauw gedreven maar allemaal Magnemite en Magneton schieten te hulp en bevrijden Ash en zijn vrienden. Hierna vangt Ash Muk. Muk komt goed van pas in de plant-ronde van de Pokémon League. Muk verslaat dan Bellsprout in een beslissend gevecht. Maar het meest van de tijd is Muk bij Professor Oak.
Tauros 035: Gevangen Bij prof. Oak.
Ash vangt 30 Tauros in aflevering 35 die niet wordt vertoond in Nederland. Hij is eigenlijk op zoek naar Dragonair en andere zeldzame Pokémon, maar vangt steeds per ongeluk een Tauros. De Tauros verblijven bijna altijd bij Professor Oak.
Lapras 084: Gevangen Bij zijn kudde
Lapras is verdwaald en is op het strand beland. Hij wordt daar gepest door 3 personen en Ash schiet te hulp. Lapras is erg mensenschuw hierdoor, maar als hij samen met Ash van Team Rocket ontsnapt, gaat dat over en wil hij zelfs met Ash mee. Op Lapras varen Ash, Misty en Tracey langs de Orange Islands. In aflevering 113 vindt Ash Lapras' familie terug en laat Lapras daar achter. Ash ziet Lapras nog even terug, en Lapras wordt leider van zijn familie.
Snorlax 094: Gevangen Bij prof. Oak.
Snorlax
Hij eet alle eilanden met grapefruits leeg en hij moet gestopt worden. Zodra hij in slaap gezongen is door Jigglypuff, grijpt Ash zijn kans en vangt Snorlax. Het grootste gedeelte van de tijd logeert Snorlax bij Professor Oak.
Heracross 119: Gevangen Bij prof. Oak.
Heracross
Ash beleeft samen met Heracross een avontuur waarin Team Rocket bos vernield. Daarna wil Heracross bij Ash blijven. Na een tijdje houdt Ash Heracross bij Professor Oak.
Bayleef
Chikorita
126: Chikorita gevangen
199: Geëvolueerd
Bij prof. Oak.
Chikorita vindt Ash heel aardig en doet niets liever dan hem knuffelen en hem beschermen tegen al dat hem bedreigt. Chikorita evolueert in Bayleef omdat Ash in gevaar is door Team Rocket. Bayleef kent zijn eigen krachten niet en als hij vriendschappelijk op iemand afrent geeft hij die per ongeluk een harde duw. In aflevering 200 leidt dit tot een conflict en Bayleef loopt weg. Maar ze maken het ook weer goed en Bayleef leert ook nog de aanval Lijfstraf te gebruiken.
Totodile 151: Gevangen Bij prof. Oak.
Totodile is gevangen door Misty óf Ash. Ze weten niet wie. Om te bepalen wie Totodile krijgt houden ze een gevecht. Ash wint en krijgt Totodile.
Noctowl 154: Gevangen Bij prof. Oak.
De Noctowl van Ash, is speciaal niet omdat hij betere aanvallen kent dan een andere Noctowl maar omdat hij een zogenaamde shiny Noctowl is. Shiny Pokémon hebben andere kleuren dan normaal.
Beedrill 161: Gevangen
161: Weggegeven
Bij Casey
Ash vangt een Beedrill in de Bug catching contest. Maar omdat Casey zo van gele Pokémon met zwarte strepen houdt geeft hij de Beedrill aan haar.
Donphan
Phanpy
230: Uit het ei gekomen
482: Geëvolueerd
Bij prof. Oak.
Phanpy
Ash ontvangt een ei omdat hij de Extreme Pokémon race heeft gewonnen. Als het ei open gaat komt er een Phanpy uit. Tijdens de Hoenn league liet Ash Phanpy achter bij Oak, maar hij komt weer terug in het team voor de Battle Frontier. Toen Phanpy Ash hielp Pikachu te bevrijden van Team Rocket evolueerde hij in Donphan.
Swellow
Taillow
151: Taillow gevangen
354: Geëvolueerd
Bij prof. Oak.
Swellow
Taillow kan erg snel vliegen, hij kan ook redelijk goed tegen elektrische aanvallen. Swellow is sneller dan Taillow en net als hem kan Swellow ook heel goed tegen elektrische aanvallen! En dankzij Swellow heeft Ash Winona en Tate & Liza verslagen en zijn 5de en zijn 6de Hoenn badge gewonnen!
Sceptile
Grovyle
Treecko
281: Treecko gevangen
340: Geëvolueerd
345: Geëvolueerd
Bij prof. Oak.
Grovyle Treecko
Ash heeft een Treecko gevangen die een hoge snelheid heeft. Treecko is vaak stil en serieus en vind t leuk om hoge bomen te beklimmen. Treecko wordt vaak gebruikt in Pokémon gevechten en meestal tegen Team Rocket. Tijdens een gevecht tegen een Exploud evolueert Treecko in een Grovyle! Grovyle is sterker en sneller dan Treecko en hij is zeer gehoorzaam aan Ash. Na dat Grovyle geëvolueerd is naar een Sceptile verliest hij alle kracht om te vechten en weet zelfs niet hoe het moet. Maar als hij het eenmaal weer weet en er weer zin in heeft, is hij een heel sterke Pokémon die zelfs stand houdt tegen twee legendarische Pokémon (Deoxys en Regirock).
Corphish 297: Gevangen Bij prof. Oak.
Corphish
Corphish is hyperactief en doet soms asociaal tegen andere Pokémon van Ash, May en Brock. Maar hij is ook erg sterk en kent sterke water-aanvallen.
Torkoal 332: Gevangen Bij prof. Oak.
Torkoal
Torkoal heeft een hoge aanvalskracht en kent sterke aanvallen! Soms is hij zeer gevoelig en emotioneel, maar hij is ook vriendelijk tegen andere Pokémon van Ash, Brock en May! Na de Hoenn league vertoeft Torkoal bij Professor Oak.
Glalie
Snorunt
332: Gevangen
397: Geëvolueerd
Bij prof. Oak.
Snorunt
Snorunt is meestal vrolijk en kent sterke ijs aanvallen! Alleen met de ijsstraal aanval heeft hij nog erg veel moeite. Nadat Robert (coördinator) Ash hielp met het verbeteren van Ash z'n Snorunt z'n ijsstraal techniek, evolueerde Snorunt opeens. Glalie werd bij Prof. Oak achtergelaten toen Ash na de Hoenn League Kanto introk.
Monferno
Chimchar
517: Chimchar gevangen
597: Geëvolueerd
In team
Chimchar is oorspronkelijk van Paul geweest. Paul vond hem te zwak en liet hem vrij, toen heeft Ash aan geboden om hem met hem mee te laten gaan en dat wou Chimchar wel. In een battle tegen Paul evolueert Chimchar in Monferno.
Staraptor
Staravia
Starly
467: Starly gevangen
478: Geëvolueerd
583: Geëvolueerd
In team
Toen Ash op zoek was naar zijn Pikachu, blesseerde Aipom Starly per ongeluk en begon hij Aipom te pikken met zijn snavel. Toen heeft Ash Starly snel gevangen. Staravia is sneller dan Starly en kent een aantal sterke lucht aanvallen die hij vaak met veel kracht laat zien. Tijdens een Pokémonringer wedstrijd evolueert hij in Staraptor. Hij kent sterke aanvallen zoals Close Combat, hij is een stuk sneller dus ook handiger.
Grotle
Turtwig
470: Turtwig gevangen
565: Geëvolueerd
In team
Turtwig is een behulpzame Pokémon die veel andere Pokémon geholpen heeft. Na dat hij Ash heeft ontmoet en geholpen te hebben Pikachu te beschermen van Team Rocket. Besloot hij bij Ash te blijven. Hij evolueerde in een gevecht tegen Paul. Hij is erg sterk maar is minder snel daar door dan eerst. Grotle kent een sterke aanval genaamd Energy Ball.
Gliscor
Gligar
529: Gligar gevangen
550: Geëvolueerd
616: Achtergelaten
Achtergelaten om te trainen
Ash ving Gligar in een aflevering dat er een groep Gligar een stad lastigviel. Deze Gligar kon nog niet goed vliegen. Langzaam begon hij het te leren. Hij evolueerde tijdens een val van een klif samen met Ash gaf hem toen een Razor Fang, Hij kreeg toen meer kracht en kon beter vliegen, hierdoor landde ze veilig op de grond. Hij werd achtergelaten door Ash bij een vlieg Pokémon trainer om sterker te worden.
Buizel 520: Geruild met Dawn In team
Buizel was oorspronkelijk van Dawn. Hij heeft Aipom geruild voor Buizel. Buizel is erg snel in het water en kent ook sterke water aanvallen.
Gible 622: Gevangen In team
Gible kent erg veel sterke aanvallen zoals Draco Meteor, Dig en Dragon Pulse. Hij houdt er van om in hoofden te bijten. Hij bleef Ash maar volgen en toen besloot Ash hem te vangen.

Ash zijn teams:

Indigo League: Pikachu, Bulbasaur, Charizard, Squirtle, Pidgeotto, Butterfree/Primeape

Orange Islands: Pikachu, Bulbasaur, Charizard, Squirtle, Lapras, Snorlax

Johto: Pikachu, Noctowl, Bayleef, Cyndaquil, Totodile, Phanpy/Heracross

Hoenn: Pikachu, Swellow, Corphish, Grovyle, Glalie, Torkoal

Kanto Battle Frontier: Pikachu, Swellow, Corphish, Sceptile, Aipom, Donphan

Sinnoh: Pikachu, Monferno, Staraptor, Grotle, Buizel, Gible

Gemaakt door Ichiro Kazuki

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.