De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Pokémon Crystal : The Legend of Raikou's Thunder

Aan het begin van deze special is Kenta, de held van dit verhaal, aan het vechten met een tegenstander. Kenta zet Typhlosion in tegen de Hitmonlee van de vijand. Als de Hitmonlee zijn Low Kick wil gebruiken, grijpt Typhlosion echter net op tijd in. Hij neemt zijn vijand bij zijn been vast, zodat deze niet meer kan aanvallen. De Hitmonlee gebruikt echter zijn ander been en kan zich zo loswerken.De Hitmonlee wilt vervolgens weer aanvallen, maar Typhlosion gebruikt zijn Vlammenwerper. Meteen valt de Hitmonlee op de grond, zodat hij niet meer in staat is om te vechten. Kenta en zijn Pokémon beginnen luid te juichen en geven elkaar een stevige handdruk. De omringende mensen applaudiseren, terwijl Kenta's tegenstander zijn Hitmonlee verzorgt. Vervolgens komt Kenta zijn tegenstander de hand schudden en hem geluk wensen met zijn Pokémonreis. Ze voegen elkaars telefoonnummers toe aan hun PokéGear en gaan vervolgens verder op hun Pokémonreis. Kenta is een jongen die in New Bark Town woonde. Hij is samen met zijn Cyndaquil op Pokémonreis vertrokken, door de wereld van Johto. Na véle gevechten en vele nieuwe Pokémon gevangen te hebben, is zijn Cyndaquil geëvolueerd naar Quilava en uiteindelijk naar Typhlosion.

Ondertussen komen enkele Team Rocket-leden in een ondergrondse basis aan, met hun helikopter. De twee Team Rocket-leden heten Basishu en Buson. Ze hebben in de ondergrondse basis een afspraak Sirani, een professor die voor dezelfde gemene organisatie werkt. Hij zal Basishu en Buson de werking van het Kristal-Systeem uitleggen. Dit systeem bestaat uit een groot kristal, dat verbonden is met allerlei computers. Het systeem geeft zo weer elektriciteit af en trekt zo Pokémon aan. Die kunnen de Rocketleden dan vangen. Maar dat is niet het enigste, al jaren is Team Rocket immers op zoek naar de legendarische Raikou...En met dit systeem hopen ze hem te vangen.

Kenta is ondertussen in het PokéCenter, waar hij net zijn Pokémon genezen heeft. Wanneer hij zijn Typhlosion behandelt en zijn haren glad strijkt met een borstel, merkt Kenta Marina op. Marina is een oude schoolvriendin van Kenta en is tevens op Pokémonreis. Ze wordt vergezeld door Misdreavus, de Pokémon die schreeuwt in de nacht. Ze is aan het videofoneren met Jiyunichi, een andere schoolmakker. Als ze Kenta echter op merkt, begroet ze hem dolgelukkig. Ze is verbaasd van Typhlosion, die vroeger nog een kleine Cyndaquil was. Even spreekt Kenta nog met Jiyunichi via de videofoon, maar vervolgens gaat hij wat met Marina praten. De twee hebben blijkbaar veel aan elkaar te vertellen, tot Marina vraagt of ze met Kenta even mee mag reizen. Kenta blijkt dat niet zo'n goed idee te vinden, maar kan uiteindelijk Marina's voorstel niet weigeren. Na nog wat te hebben bij gepraat, blijkt Marina een grote fan te zijn van Lance. Lance is een PokémonMeester en prefereert het Dragontype. Voor ze verder reizen, besluiten ze echter een Pokémongevecht te houden. Allebei rennen ze het PokéCenter uit en gaan ze buiten tegenover elkaar staan. Marina zet als eerste haar Jigglypuff in. Samen met het rondvormige beestje voert ze even een danspasje uit, alvorens Kenta zijn Pokémon kan in zetten. Uiteindelijk kiest Kenta voor een sterke Beedrill.Marina laat haar Jigglypuff een Sing-aanval uitvoeren, maar Kenta kiest voor een snellere aanval. Hij laat zijn Beedrill snel bewegen, zodat Jigglypuff in verwarring geraakt. Jigglypuff blijkt echter een speciale techniek te bezitten. Ze blaast zich immers op en kan vervolgens door de lucht zweven en elke aanval van Beedrill ontwijken. Door zo snel te bewegen, veroorzaakt Beedrill echter een stevig windje. En dat is te veel voor Jigglypuff, Marina moet zo haar eerste Pokémon terug halen. Nu zet ze haar tweede Pokémon in : Een sterke Croconaw. Dit is tevens de Pokémon waar mee ze haar Pokémonreis begonnen is. Ook met Croconaw voert Marina eerst even een danspasje uit. Kenta besluit echter Beedrill reeds terug te halen en zet zijn Typhlosion in. Dit lijkt echter een domme zet te zijn, maar het tegendeel is waar. Blijkbaar weet Typhlosion zich goed te verdedigen tegen de wateraanvallen van Croconaw. En net als hij zelf wil aanvallen, begint het lelijk te onweren. Plots beginnen de Pokémon te rennen. Kenta en Marina kunnen nog net op tijd Typhlosion en Croconaw terug in hun Pokéball stoppen, maar Misdreavus is al weg. Kenta en Marina besluiten de Misdreavus meteen te achtervolgen.

Door het grote onweer en de vele bliskems werkt ondertussen het Kristal-Systeem van Team Rocket prima. Vele Pokémon, vooral van het elektriciteitstype komen op het Kristal-Systeem af en worden vervolgens gevangen genomen door Team Rocket. Pogingen van de Pokémon om zich te verdedigen, helpen niet. Elke elektrische aanval wordt immers afgeleid naar het Kristal-Systeem, die de aanval weerkaatst. Ondertussen komt Misdreavus, samen met Marina en Kenta, aan bij de Team Rocket basis. Ze merken wat voor gemene plannen de Rockets Basishu en Buson uitvoeren en ze willen uiteraard ingrijpen. Net als ze dat willen doen, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Aan de hemel vormt zich een groot gat en klinkt er een sterk geschreeuw. De Rocket-leden merken een grote elektrische kracht op hun radar en wachten met spanning af. Vervolgens komt er een katachtig wezen te voorschijn. Als Kenta zijn PokéDex boven haalt, vertelt deze dat het Raikou is. Raikou is een legendarische Pokémon. Velen betwijfelen zijn bestaan. Raikou is een Pokémon met het elektriciteitstype. Zijn schreeuw wekt donderschokken op. Vervolgens rent Raikou van de berg, waar op hij zich bevindt, af en bevrijdt alle elektriciteitsPokémon. Team Rocket geeft echter niet op en besluit Raikou te vangen. Dit doen ze met hun robots. Raikou verdedigt zich echter en voert een enorme donderschok uit. Deze wordt echter weer afgeleid naar het Kristal-Systeem, dat de aanval weerkaatst en vervolgens een enorme elektrische kooi vormt rond Raikou. De Pokémon kan niet meer weg en verzwakt zo enorm.
Kenta, die alles van uit de bosjes gezien heeft, besluit echter in te grijpen. Hij rent op de Rockets af en laat zijn Typhlosion vervolgens aanvallen. Basishu en Buson zetten echter hun Steelix en Skarmory in. Ook al heeft Typhlosion een enorm typevoordeel, hij moet toch het onderspit delven. Zijn tegenstanders zijn te sterk voor hem. Steelix voert immers een zandaanval uit, terwijl Skarmory hem aanvalt met een SteelWing. Al gauw verliest Typhlosion het bewust zijn en verliest hij de wedstrijd. Dus besluit Marina haar Misdreavus te gebruiken. Deze maakt handig gebruik van haar slaaptechniek, waar door Steelix en Skarmory langzaam in slaap vallen. Als Basishu wil ingrijpen, roept Kenta de hulp van Beedrill in. Deze zorgt er voor dat de robot, die Basishu gebruikt, vernietigd wordt. De Rockets besluiten gauw het hazepad te kiezen en laten Kenta en Marina achter bij Raikou.Als Raikou recht staat en de Rockets wil gaan zoeken, roept Kenta dat Raikou moet rusten. Raikou wil dit echter niet en valt Kenta aan met een lichte donderaanval. Kenta geeft de moed echter niet op en probeert Raikou te overtuigen om te rusten. Raikou weigert echter Kenta's hulp en wil opnieuw aanvallen. Gelukkig komt Typhlosion net op tijd Kenta ter hulp. Kenta zegt echter dat Typhlosion niet mag aanvallen en probeert weer dichter bij Raikou te komen. Even wil Raikou weer aanvallen, maar hij valt weer bewusteloos neer. Marina en Kenta besluiten Raikou naar het PokéCenter te brengen. In het PokéCenter wordt Raikou goed onderzocht door Nurse Joy. Raikou probeert verscheidene keren te ontsnappen, maar zijn pogingen mislukken. Ondertussen heeft Team Rocket hun zoektocht naar Raikou nog niet stopgezet. Ze zijn via hun radar te weten gekomen dat Raikou zich in het PokéCenter bevindt en bereiden uiteraard een aanval voor. In dat PokéCenter zitten ook Kenta en Marina nog steeds. Kenta is niet weg te krijgen uit Raikou's omgeving en maakt zich grote zorgen. Hij hoopt dat het gauw goed komt met hem. Verscheidene keren probeert Marina Kenta op te vrolijken, maar dit mislukt telkens. Dan komt er plots een man het PokéCenter binnen gelopen. Het is Eusine, iemand die al jaren op zoek is naar legendarische Pokémon. Blijkbaar is hij te weten gekomen dat Raikou in het PokéCenter verblijft, hij gaat dan ook meteen daar deze Pokémon toe. Verbaasd bekijkt hij de sterke Pokémon. Ook een andere man komt, samen met Officer Jenny, de zaal binnen gewandeld. De man, die een wetenschapper blijkt te zijn en Eusine blijken twee bekenden te zijn in de Johto wereld, Marina is dan ook verzot op hen en smeekt hen om een handtekening. De wetenschapper en Eusine vertellen dat Raikou afkomstig is uit de hemel, waar hij verantwoordelijk is voor de onweren. Wat later wordt Raikou plots wakker. Hij voert een donderschok uit, waardoor de ramen waartussen hij zich bevindt kapot breken. Kenta, die nog steeds in de buurt is, probeert Raikou te overhalen om nog niet weg te gaan. Maar weer weigert Raikou de hulp van Kenta. Ook Joy, Marina, de wetenschapper en Eusine komen aangelopen. Ze zien hoe Raikou vervolgens de muren van het PokéCenter doorbreekt en zo weet te ontsnappen. Onmiddelijk springen Kenta, Marina, Eusine en de wetenschapper in de auto van Eusine en achtervolgen ze Raikou. Deze blijkt aangetrokken te worden door het Crystal Systeem van Team Rocket. Al gauw komt hij aan bij Team Rocket en het Kristal-Systeem. Weer probeert hij dit systeem te vernietigen, maar uiteraard loopt zijn poging in het niets uit. Basichu zet meteen zijn Steelix in. Raikou probeert deze weer aan te vallen, maar zijn elektrische aanvallen worden weer afgeleid naar het Kristal-Systeem. Steelix boort zich vervolgens een weg in de grond en valt Raikou zo aan, met een Dig-aanval, langs onderen. Dan komt echter de auto met Kenta, Marina, Eusine en de wetenschapper aan. Kenta verdedigt Raikou en zegt dat Team Rocket onmiddelijk moet stoppen. Hij zegt dat Pokémon niet gebruikt moeten worden om te vangen en in kooitjes te zetten, maar om ze te trainer. Om er vriendelijk mee om te gaan en zo vrienden te worden met de kleine beestjes. Het vechten en sterker maken is maar een bijzaak, vriendschap gaat boven alles. Hij beveelt dat Team Rocket meteen Raikou moet met rust laten, maar uiteraard slaan de twee Rockets de raad in de wind. Ze zetten meteen de aanval op Raikou verder, terwijl Steelix verhindert dat Kenta Raikou kan helpen.Er dreigt een grote rotsblok Kenta en Marina te verpletteren, maar deze wordt plots tegen gehouden door een Meganium. Als Kenta en Marina zich omdraaien zien ze hoe Jiyunichi achter hen staat. Jiyunichi is de jongen waarmee Marina aan het begin van het verhaal mee videofoneerde. Hij zat samen met Kenta en Marina op school en vertrok zo, samen met zijn Chikorita, op Pokémonreis. Deze is ondertussen doorgeëvolueerd naar Meganium. Meganium valt meteen Steelix aan, maar dat blijkt echter nutteloos te zijn. De Steel-Pokémon heeft geen schrammetje opgelopen door Meganiums aanval. Ook Raikou verliest ondertussen weer het bewust zijn, het ziet er dus niet al te best uit voor onze vrienden. Team Rocket ziet nu een goede kans en activeert de elektrische kooi weer. Net als deze dreigt Raikou weer in te sluiten, reageert Kenta's Typhlosion met een vlammenwerper. Ook Misdreavus helpt Typhlosion, zodat de kooi niet verder uitbreidt. Net als Meganium, die zijn zonnestraal gebruikt. De drie krachten bundelen zich en zorgen er voor dat de elektrische krachten van de kooi enorm verslappen. Team Rocket gebruikt echter snel hun robots, waarmee ze Raikou kunnen gevangen nemen. Ze gaan er meteen via een soort van vliegtuig van door en laten onze helden alleen achter. Raikou nemen ze uiteraard met zich mee, maar het blijkt dat ze ook Marina per ongeluk mee genomen hebben.

Marina zit samen met Raikou immers opgesloten in de bagageruimte van het vliegtuigachtig transportmiddel. Verscheidene pogingen van Raikou, die ondertussen al weer bij bewust zijn is, mislukken. Uiteindelijk vindt Marina een hoop kabels, die ze probeert kapot te trekken. Dit lukt ook, waardoor een automatische deur zich opent. Raikou en Marina willen uiteraard ontsnappen, maar dit gaat echter moeilijk aangezien ze zich in de lucht bevinden. Basichu en Buson merken echter dat de deur open is en sluiten ze door op een knop te drukken. Marina ziet dat de deur langzaam sluit en dringt bij Raikou aan om uit het vliegtuig te springen en hulp te gaan zoeken. Raikou doet dit uiteindelijk en laat zo Marina achter zich.Ondertussen maakt Jiyunichi zich grote zorgen om Marina, hij blijkt immers een oogje te hebben om het meisje. Raikou interesseert hem niet, enkel Marina maakt hem bezorgd. Kenta wil de Rockets meteen gaan zoeken, maar Eusine verbiedt dit. Hij zegt dat Kenta zo een gevaarlijk spelletje speelt en dat hij beter wat anders kan bedenken. En dat doet hij ook. Kenta komt immers op het schitterende idee om Marina op te bellen via de PokéGear. Buson heeft echter de PokéGear van Marina afgenomen en heeft zo per ongeluk op een toets gedrukt, zodat Kenta en Jiyunichi haar kunnen horen. Als Buson dit merkt vernietigd hij de PokéGear meteen. Kenta en Jiyunichi weten zo nog steeds niet waar Marina is, maar Eusine vertelt dat ze haar kunnen opsporen via de PokéGear.

Ondertussen zijn de Rockets met hun vliegtuig weer op de begane grond. Nadat ze Marina hebben vastgebonden, hebben ze hun Kristal-Systeem weer geinstalleerd op zo Raikou weer te zoeken. Door het systeem ontstaat er weer een stevige storm. Ondertussen komen Kenta, Jiyunichi en Eusine steeds dichter bij, net als Raikou. Want die komt ook weer op het Kristal-Systeem af. Al gauw komen Kenta en Jiyunichi aan. Weer vragen ze aan Team Rocket om hun plannen onmiddelijk te stoppen, zonder resultaat uiteraard. De Rockets zeggen immers dat ze maar beter kunnen oppassen, ze hebben immers nog steeds Marina gevangen. Dan komt Raikou echter weer op de proppen. Weer probeert hij het Kristal-Systeem te vernietigen, maar dit lijkt maar niet te lukken. Wel kan hij, samen met Kenta's Beedrill, Marina bevrijden. Buson stuurt echter zijn Skarmory achter de Beedrill aan, waar door Marina op de grond valt. Nu zet Basichu zijn Steelix in, maar deze verliest al gauw van Raikou. Vervolgens valt Raikou Buson aan en vernietigt hij zo heel wat computersystemen van Team Rocket. Het Kristal-Systeem, die door deze computers bestuurd werden, is hiermee ook uitgeschakeld. Als Raikou echter weer wil aanvallen met een stevige donderschok, wordt de elektriciteit weer afgeleid naar het Kristal-Systeem! Het Systeem heeft blijkbaar nog genoeg energie om helemaal alleen te fungeren, zonder de besturing van computers en de elektriciteitsvoorziening. Plots begint de kristal van het Systeem zwart te kleuren en begint het een hoop energie van Raikou te ontrekken. Het systeem neemt zelfs heel Raikou in zijn macht. Kenta roept echter meteen weer de hulp in van zijn Typhlosion. Ook Marina en Jiyunichi roepen de hulp van hun Misdreavus en Meganium op. Hun pogingen om Raikou te bevrijden mislukken echter. De Pokémon geven echter niet op en ze bestormen het Kristal-Systeem. Ook Eusine laat zijn Pokémon helpen. Hij kiest voor een Alakazam, die door middel van zijn Psychisce krachten er voor zorgt dat Steelix en Skarmory niet kunnen optreden. Buson zet echter weer een andere Pokémon : Een Muk. Maar die wordt dan weer tegengehouden door Misdreavus. Het wordt een groot gevecht en uiteindelijk waagt ook Kenta zich aan de strijd. Hij probeert immers Steelix af te leiden en dreigt zo in een ravijn neer te storten. Als Steelix Kenta wil aanvallen, kan Beedrill Kenta net op tijd redden, zodat Steelix in de ravijn valt. Net voor Steelix weer wil aanvallen, kunnen Typhlosion en Meganium Raikou bevrijden. Als Team Rocket merkt dat ook het Kristal-Systeem het zal begeven, besluiten ze snel met hun vliegtuig te vluchten. Weer laten ze onze helden achter, dit keer met Raikou. Deze wil zo snel afrekenen met het Kristal-Systeem en vernietigd het, voor goed.

Dolgelukkig beginnen de helden je juichen, maar dan moeten ze afscheid nemen van Raikou. Als Raikou weg is, begint de hemel weer op te klaren en vertrekken de helden weer naar het PokéCenter. Daar overnachten ze en vertrekken ze de volgende dag weer. Eerst nemen ze nog even afscheid van Joy, Jenny, Eusine en de wetenschapper. Uiteindelijk neemt ook het trio afscheid van elkaar. Allemaal kiezen ze nu hun eigen pad en gaan ze afzonderlijk op reis. Allemaal willen ze Pokémonmeester worden en geen een van alle zal ooit hun avontuur van gisteren vergeten. Ook Raikou niet...

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.