De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Zapdos and the Crystal! Secret of the Lake!

Titel: Zapos and Crystal! Secret of the Lake!
Episode nummer: JP : 242/EN : 240
Notes: Ash en zijn vrienden ontmoeten Zapdos.

In het vorige avontuur van onze vrienden is Ash door een heks omgetoverd in een Pikachu. En zo wandelt hij momenteel nog steds door de wereld van Johto. Totdat Ash weer verandert in zichzelf. Iedereen is opgelucht. Ash verteld over hoe het was om een Pikachu te zijn en zegt dat het met hem goed gaat. Na dit gebeuren wandelen onze vrienden op een heuvel en het loopt helaas dood. Ze zien een gevaarlijke rotsklif. Dus scheldt Misty Ash weer uit omdat ze door hem altijd verloren lopen en dat hij geen leiding kan geven. Tussen het woordengevecht door zoekt Brock naar de locatie waar ze zich nu bevinden, maar hij kan het niet vinden op zijn plattegrondje. Dus gaan ze maar verder lopen, in de hoop een Pokémon Center tegen te komen.
Op dat moment komen Jesse en James, gekleed als punkers die iets willen verkopen, en ze hebben kennelijk iets te verbergen. Ash en zijn vrienden herkennen hen gelukkig niet, zodat hun plannetje verder kan gezet worden. Ze laten iets zien, terwijl ze zeggen dat Pikachu er sterker van wordt. Team Rocket neemt zo Pikachu van Ash en zet hem in een zetel. Jesse schreewt dan in het apparaatje "OK" en de luchtballon van Team Rocket komt zoals gewoonlijk weer tevoorschijn. De luchtballon van Team Rocket neemt de zetel met Pikachu vast en wil zo vertrekken. Maar Ash schreeuwt dat Pikachu een Bliksemstraal moet gebruiken, maar het lukt niet. In plaats daarvan gaat de ballon sneller vliegen. En voor de zoveelste keer komt Wobbuffet uit zijn Pokéball. Pikachu gebruikt nog altijd zijn straal en Misty zegt dat het toch geen enkel nut heeft. Dan zegt Ash dat Pikachu zijn Bliksemstraal op volle kracht moet zetten. Team Rocket zegt dat het toch geen nut heeft, maar ze merken dat er nu kortsluiting ontstaat. Dus Pikachu wordt uit de ballon geslingerd, die vervolgens ontploft en wegknalt samen met Jesse, James en Meowth. Pikachu is nu terug bij onze vrienden, veilig en wel, maar hij is enorm uitgeput van die sterke bliksemstraal.Ash en de rest beseffen nu dat ze nu heel vlug naar het Pokémon Center moeten gaan. Plotseling komt er een meisje langs en vraagt wat er aan de hand is, en natuurlijk gaat Brock flirten en ook zoals gewoonlijk trekt Mistry weer Brock aan zijn oor, om hem vervolgens weg te slepen. Hoe dan ook, Ash vertelt dat Pikachu in een energie-crisis zit en ze vragen waar het dichtstbijzijnde Pokémon Center is. Het meisje antwoordt dat er geen enkel Pokémon Center is in de hele buurt. Ze hadden Pikachu maar niet zo moeten laten uitputten. Maar als ze echt hulp nodig hebben, en ze schudden ja, dan vertelt ze dat ze haar moeten volgen. Dus lopen ze verder de heuvels op.

Plotseling horen ze overal Pokémon stemmen en ze zien een Electabuzz, een Magnemite en een Raichu. Ze gaan dezelfde kant op als waar ons groepje naar toe gaat. Het meisje zegt dat dat een goed teken is, want ze zijn bijna bij de eindbestemming. En even later, wanneer ze op de top van de heuvel zijn, zien ze een heel groot meer, waar licht gloeit in het midden. Het is erg mooi en Ash ziet heleboel Electrische Pokémon in het meer zwemmen. Hij ziet een Jolteon, een Chinchou een Voltorb en een Ampharos. Het meisje zegt dat dit meer een plek is voor Elektrische Pokémon die gewond zijn, ze kunnen zichzelf hier genezen. In de hoop dat Pikachu ook zal genezen, zet Ash zijn Pikachu in het water. En inderdaad, het werkt! Pikachu ziet er al gauw veel beter uit. Dan vraagt Brock naar de naam van het meisje en waarom dit meer Elektrische Pokémon beter maakt. Ze zegt dat ze Tsubasa is en dat onze vrienden haar moeten volgen, ze zal zo laten zien hoe het komt dat het water zo goed is voor de Pokémon.
Ze nemen een boot en varen zo naar het licht in het midden van het meer. Wanneer ze stoppen, zien ze het al meteen : in het meer licht een prachtig, groot kristal! Ze vinden het prachtig. Tsubasa legt uit dat het kristal energie uitstraalt die de Pokémon geneest en meer krachten geeft.
Ondertussen ligt Team Rocket op de loer en hebben het hele verhaal afgeluisterd. Jesse begint meteen te dromen over allerlei kettingen met kristal, ringen,... Team Rocket maakt zo planne om de kristal te stelen.

Ondertussen bedankt Ash Tsubasa voor het verzorgen van Pikachu en het verhaal, maar ze weten niet dat Team Rocket diep in het meer zijn met een Tentacruel-onderzeeër. Snel grijpen ze de kristal en al snel zien Ash en de anderen dat het licht van het meer weg is! Plotseling horen ze gelach en zien ze hoe Team Rocket tevoorschijn komt. Team Rocket zegt zo hun moto weer eens op. Tsubasa eist de kristal terug, maar ze vliegen gewoon weg in hun ballon. Al de elektrische Pokémon in het meer proberen de ballon te raken met elektrische aanvallen, maar weer wordt alle elektriciteit opgezogen. Ash zegt dat ze het zo hard mogelijk moeten doen, maar plotseling komt er een enorme bliksemstraal van uit het niets. De bliksemstraal raakt de ballon van Team Rocket, maar heeft jammer genoeg geen effecht. Plotseling wordt het ineens wel heel erg donker en het ziet er naar uit dat er een storm op komst is. Maar dat is het niet, er komt immers iets uit de wolken vliegen: een grote gele vogel : Zapdos! Ash checkt zijn Pokédex die vertelt dat het een legendarische Pokémon is. Team Rocket is nu wel erg nieuwsgierig en wilt natuurlijk de Zapdos maar al te graag vangen. Zapdos probeert ondertussen met enorme bliksemstralen de ballon van Team Rocket te vernietigen, maar alle elektriciteit wordt probleemloos opgezogen. Uiteindelijk lukt het toch, wanneer Zapdos zijn sterkste bliksemstraal bovenhaalt, ontploft de ballon van Team Rocket en vliegt deze samen met Jesse, James en Meowth weg. Ze houden het dus voor de zoveelste keer voor gezien. Dan valt Zapdos neer op de grond: ook zijn energie is op! En bovendien is de kristal van het meer meegevlogen met Team Rocket, en zij zullen die zeker niet vriendelijk terugbrengen. Als ze dus het kristal niet snel vinden en in het meer zetten, zodat Zapdos kan genezen, zal hij sterven. Onze vrienden gaan dus meteen op zoek, en daarvoor gaan ze het bos in, op zoek naar Team Rocket en het kristal. Dan komen onze vrienden plots op een fantastisch idee : Aangezien Pikachu van het elektrotype is, kan hij makkelijk het kristal terugvinden.

Team Rocket is ook boos, ze hebben Zapdos namelijk niet. Maar toch zijn ze blij dat ze het kristal nog hebben. Dan komt Ash en de anderen tevoorschijn en eisen ze het kristal terug. Dus worden Arbok en Victreebel in de strijd gegooid. Pikachu wint het gevecht met een tackle en dan wordt er weer gevraagd om het kristal. Dan gooit Jesse iets in de vorm van Wobbuffet naar Ash en zijn vrienden. Het voorwerp blaast zich op en ontploft uiteindenlijk. Zo ontwikkelt er zich een rookgordijn rond Ash en zijn vrienden zodat ze niets kunnen zien. Team Rocket kan zo snel in hun ballon kruipen. Dit keer is het geen Meowthballon, maar een Wobbuffetballon. Ash laat Bayleef uit zijn Pokéball en laat Bayleef zijn roedes gebruiken om de kristal terug te pakken, maar James pakt het al met zijn Victreebel. Beide hebben nu de kristal beet en Jessie gebruikt haar Arbok om zo toch het kristal te kunnen terugkrijgen. Maar Pikachu lanceert weer zijn bliksemstraal en Team Rocket wordt zo weer de lucht in geschoten. Arbok en Bayleef laten zo het kristal los, dat even de lucht inschiet en weer naar beneden valt. Ash rent snel om hem te vangen, voordat het kristal in een ravijn valt. Hij vangt het kristal, maar valt zo zeld in de ravijn. Gelukkig kan Bayleef haar trainer nog net op tijd redden met haar roede.

Zo gaan Ash en de rest terug naar het meer, met het kristal. Vlug duikt Ash het water in en plaatst de kristal weer terug op zijn oude plek in het midden van het meer. Als Ash terug boven water komt, merkt hij echter dat het kristal niet wil gloeien. Zo heeft het meer dus geen genezend effect, ze moeten dus snel wat doen. Alle elektrische Pokémon gaan zo naar het midden van het meer en duiken daar onder water. Ze geven het kristal zo enkele stevige elektrische bliksemstralen, zodat hij gelukkig weer gaat gloeien. Nu duwen onze vrienden Zapdos het water in, zodat deze naar de bodem van het meer drijft. Echt genezen doet Zapdos niet, dus geven de elektrische Pokémon nog eens het beste van zichzelf met enkele stevige bliksemstralen. Zapdos wordt zo helemaal weer opgeladen en opent zijn ogen weer. Vol energie vliegt hij het meer uit.
Zapdos laat een grote elektrische straal naar beneden vallen op het kristal, zodat het nu voor altijd zal blijven gloeien. Dan vliegt hij weer weg, terwijl iedereen hem uitwuift. Zapdos is zo weer gered en kan weer door de heldere hemel vliegen.

Dan bedankt Ash Tsubasa voor het redden van zijn Pikachu en voor alles wat ze zagen.
Brock flirt nog één keer, maar al gauw sleurt Misty Brock weer mee. Ze gaan weer verder op weg naar Blackthorn City. Ondertussen hangt Team Rocket aan een tak boven het ravijn. Zapdos vliegt langs en elektrocuteerd hen. Net goed!

 

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.