De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Suicune and Eusine! The legend of Ho-oh!

Japanse titel : Suicune and Eusine! The legend of Ho-oh!
Episode nummer : JP : 227
Plaats : Ecruteak City
Notes : Ash ontmoet Morty weer en maakt kennis met Eusine. Zo komen ze de legendarische Suicune tegen.

Vandaag verblijven Ash, Brock en Misty even in het Pokémon Center. Dan horen ze plots een raar geluid dat van buiten komt. Meteen gaan ze kijken en ze zien zo Zuster Joy en Chansey die voorbij rennen en zeggen dat er wat aan de hand is bij de Tin Tower. Ook Morty, de Gym Leader van de spookgym, merkt dit. Terwijl hij vergezeld wordt door een zekere Eusine, gaat hij naar de Tin Tower om te kijken wat er aan de hand is. Eusine is een bekende Pokémontrainer, hij zoekt naar zeldzame Pokémon en zijn grootste droom is om ooit Suicune of een andere legendarische Pokémon te vangen. Wanneer ze binnen gaan, merken ze een set bellen op die staan te rinkelen. Dat is niet normaal, normaal hangen ze stil. Op de volgende verdieping ontbreekt zelfs de tweede set bellen, die er normaal zou moeten zijn. Ze zijn dus gestolen!
En je kan al raden door wie, inderdaad, door Team Rocket natuurlijk. Zij hebben de bellen uit de Tin Tower gestolen en zijn nu hun overwinning aan het vieren in een nabijgelegen bos. Ze denken dat ze, nu ze de bellen uit de Tin Tower hebben, ze een legendarische Pokémon zullen krijgen. James heeft immers verteld dat als je de bellen doet rinkelen, de legendarische Ho-oh zal verschijnen. En uiteraard is Team Rocket geïnteresseerd in zo'n zeldzame Pokémon, dus beginnen ze te schudden met de bellen zodat ze rinkelen. Er gebeurt echter niets, nergens is er een Ho-oh of een andere Pokémon te bekennen. Jesse neemt dan maar de belletjes van James af en zegt dat hij het helemaal verkeerd doet. Ze begint zelf erg wild met de bellen te rinkelen, maar er gebeurt niets. Haar geduld raakt zo op, waar door ze een belletje laat vallen op een rotsblok. Het belletje breekt en dan steekt er plots een stevige wind op. Allerlei insectPokémon duiken op en beginnen Team Rocket te beschieten met aanvallen zoals String Shot.

Op dat moment komen Ash en zijn vrienden ook aan bij de Tin Tower. Eusine houdt hen echter tegen en zegt dat alles terug goed is, maar als Morty ook buiten komt, vraagt Ash wat er aan de hand is. Morty legt uit dat Ho-oh in de buurt moet zijn, dat is altijd zo als de belletjes rinkelen. Morty brengt Ash en zijn vrienden naar zijn gym en vertelt daar het verhaal. De belletjes zouden ontdekt zijn nadat Ho-oh de Burnt Tower in brand had gestoken. Wanneer iemand met deze belletjes rinkelt, zou Ho-oh dus opgeroepen worden. Morty gaat verder en vertelt over de legendarische honden Raikou, Entei en Suicune. Deze zouden ontstaan zijn uit het vuur van de brand die Ho-oh stichtte in de Burnt Tower. Ash merkt op dat hij Suicune heeft gezien, aan het begin van zijn Pokémonreis in Johto. Ook Brock en Misty zagen hem. Eusine heeft het verhaal ook gevolgd en wil zo even bekomen, dus stelt hij voor om een gevecht te houden. Hij daagt Ash uit. Ash is erg verbaasd en trots, Eusine is immers een bekende Pokémontrainer. Hij wil dan ook graag op de uitdaging in gaan. Eusine kiest voor zijn Alakazam om zo te vechten tegen de Pikachu van Ash. Alakazam is erg sterk, dus Ash denkt meteen dat hij zal verliezen, maar geeft toch niet op. Hij laat Pikachu starten met een stevige Thunderbolt, maar nog voor Pikachu deze kan uitvoeren, komt er al iemand aangelopen. Hij roept Morty en zegt dat er weer wat gebeurt bij de Tin Tower. Meteen gaan ze naar buiten en daar zien ze hoe de Tin Tower omgeven is door een groot web. Ze gaan naar de Tin Tower toe, maar daar houden enkele Tangela hen tegen. Een groep Parasect komt er ook bij en voert op Ash en zijn vrienden een Spore uit. Gelukkig kunnen ze nog net ontsnappen en gaan ze terug het gymgebouw in. Daar zien ze door het raam hoe de hele stad bedekt wordt met een gigantisch web, ze moeten nu echt iets doen. Ze besluiten de Pokémon die de Tin Tower bezetten, te verslaan en zo toch binnen te dringen en te kijken wat er aan de hand is. De Parasect zijn er echter nog steeds buiten, maar Morty besluit er wat aan te doen. Hij laat zijn Gengar de Confuse Ray gebruiken, zodat de Parasect allemaal verward zijn. Nu kunnen ze zonder problemen verder.

Ze gaan zo door een bos, maar dan worden ze gehinderd door een ander groot web. Ash gebruikt zijn Cyndaquil om zo het web te verbranden. Het lukt en onze vrienden kunnen zo weer verder. Dan komen ze uiteindelijk aan bij Jesse en James, die ook al vastgebonden zitten in een web. Ook Meowth zit vast. Dan zit Morty de belletjes en hij wilt ze wegnemen, maar enkele Tangela houden hem tegen. Plots komen er enkele Spinarak en Ariados te voorschijn, die een String Shot uitvoeren op Morty. Eusine schakelt meteen zijn Alakazam in en laat deze een barrier uitoefenen, om hem en zijn vrienden te verdedigen. Maar een Tangela raakt hem toch, waar door de Alakazam buiten spel ligt. Ash besluit de Pokémon te proberen te overtuigen dat ze verkeerd bezig zijn, maar ze luisteren niet. In tegen deel, een Tangela wil Ash zelfs ook aanvallen. Maar dan komt er net op tijd wat voorbij, iets wat de Pokémon stopt. Meteen vluchten alle Pokémon van het gebied en steekt er een zachte, blinkende wind op. De wind zorgt er voor dat alle webben verdwijnen. Dezelfde schaduw die de Pokémon stopte verschijnt terug. Hij komt steeds dichter bij, zodat onze vrienden kunnen zien wie het is : Suicune! Jesse weet dat Suicune een zeldzame Pokémon is en zendt haar Arbok uit om Suicune zo te proberen te vangen. Uiteraard maakt deze geen schijn van kans, want Suicune gebruikt een krachtige aanval. De explosie is zo groot, zodat Team Rocket weer eens de lucht in vliegt en het zou voor gezien houdt. Eusine denkt dat dit wel eens een geschikt moment is om zijn droom waar te maken : Suicune vangen. Hij zendt zijn Alakazam in om de legendarische waterPokémon te verzwakken. Alakazam gebruikt een Disable, maar Suicune gebruikt zijn Barrier om zich te beschermen. Vervolgens gebruikt deze Pokémon een Roar aanval, zodat Alakazam terug opgezogen automatisch opgezogen wordt in zijn Pokéball. Dan verdwijnt Suicune weer, het enige wat hij achterlaat is een prachtige regenboog. De hele stad en bos is nu bevrijd van de kleverige webben, nu kan iedereen weer met een gerust hart verder gaan. Morty keert zo terug naar zijn Gym, Eusine gaat weer op zoek naar Suicune en Ash en zijn vrienden zetten hun reis naar Mahogany City verder. Allemaal laten ze het mysterie van Ho-oh achter zich...

Met dank aan Justin.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.