De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Sakura and Espeon! Ecruteak City again!

Japanse titel : Sakura and Espeon! Ecruteak City again!
Episode nummer : JP : 226
Plaats : Ecruteak City

Onze vrienden keren vandaag terug naar Ecruteak City, om zo verder te ruizen naar Mahogany City. Ze wandelen door een winkelstraat, wanneer plots een Espeon naar hen toe komt lopen. Een meisje rent achter de Espeon aan en Misty ziet zo al gauw dat het Sakura is. Sakura is het meisje dat Ash en zijn vrienden al eerder ontmoet hadden, toen had ze enkel nog een Eevee. Deze is nu blijkbaar geëvolueerd naar een Espeon. De zusters van Sakura hadden al een Flareon, Jolteon, Vaporeon en een Umbreon. De enige die dus nog ontbrak was een Espeon. De verzameling is dus nu compleet, nu hebben Sakura en haar zusters al de evoluties van de schattige Eevee. Sakura nodigt onze vrienden weer uit voor een kopje thee bij haar thuis. Als ze daar aankomen, komen ook de zusters van Sakura onze vrienden begroeten. Allemaal dragen ze een prachtige kimono. Ze vertellen dat ze net naar een plaats gingen waar ze gingen dansen met hun Pokémon. Ze willen eerst echter nog wat bij praten met Ash, Misty en Brock, alvorens ze naar de dansplaats gaan. Sakura vertelt over haar Espeon en hun avonturen en vraagt Ash, Misty en Brock of ze willen vechten. Uiteindelijk is het Misty die de tegenstander van Sakura zal zijn.
Zo gaan de twee naar buiten en maken ze zich klaar voor de wedstrijd, Brock zal weer de scheidsrechter zijn. Sakura kiest voor haar trouwe Espeon, terwijl Misty de hulp van haar Corsola inschakelt. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Espeon start de wedstrijd door gebruik te maken van een snelle aanval. Al gauw wordt Espeon de favoriet van het gevecht, maar Corsola maakt steeds handig gebruik van haar Recover. Zo maakt Corsola toch nog veel kans en kan ze uiteindelijk Espeon uitschakelen met een Pin Missle. Misty heeft zo gewonnen van Sakura, die geen andere Pokémon meer heeft.
Op dat moment zijn de vier zusters van Sakura aangekomen op de plaats waar ze gaan dansen. Maar ze zijn niet alleen, er zijn nog twee andere dansers aanwezig. Zij hebben een Victreebell en een Arbok bij zich. Ze vertellen dat ze dansleraars zijn en ze geven zo een demonstratie van wat ze allemaal kunnen. Daarnavragen ze aan de Eevee zusters of ze aan hen les mogen geven. De zusters gaan akkoord en zo begint de les. De evoluties van Eevee zijn echter niet al te actief : Jolteon doet niet veel, Vaporeon springt maar wat in het rond, Umbreon doet zelfs niets en Flareon rent enkel wat heen en weer. De twee leraren zeggen dat ze de Pokémon wel even zullen opwarmen in de achterkamer en brengen hen zo naar daar. Ze vragen vervolgens een de zusters om even te blijven wachten, terwijl zij de Pokémon klaar maken. Maar de twee zijn geen leraars, het zijn gewoon Jesse en James! Zij hebben weer plannen om de evoluties van Eevee te stelen en hebben ze daarom naar de achterkamer gelokt. Daar nemen ze de Pokémon gevangen en ontsnappen ze zo met hun ballon. De vier Eevee Zusters merken dit pas te laat op, zodat Team Rocket al ver genoeg weg is. Alle hulp kwam dus te laat. Ze rennen meteen naar huis en zien daar Ash, Misty, Brock en Sakura buiten staan. Ze vertellen meteen wat er aan de hand is. Ze gaan meteen op zoek naar de evoluties van Eevee, zonder succes. Maar Sakura heeft een idee, Team Rocket mist immers nog maar één Pokémon in hun collectie : haar Espeon. Ze kunnen die als aas gebruiken en zo de ballon achtervolgen. Het is een groot risico, maar het is de enige oplossing.

En Sakura heeft goed gedacht, want ook Team Rocket heeft gemerkt dat er nog een Pokémon ontbreekt in hun collectie. Ze hebben een Flareon, Vaporeon, Umbreon en Jolteon, maar geen Espeon! Meteen beginnen ze vanuit hun ballon goed te kijken naar beneden en zo hopen ze Espeon te vinden. Uiteindelijk zien ze deze Pokémon van het Psychische type en dalen ze zo af naar de begane grond. Vervolgens vangt James Espeon met een net, maar Ash en zijn vrienden hebben alles gezien. Zoals gepland was, volgen ze de ballon om zo de Pokémon te bevrijden. Uiteindelijk landt de ballon en kan het gevecht beginnen. Sakura's Espeon kan meteen ontsnappen, zodat Sakura haar Espeon kan laten aanvallen. Jesse en James zetten hun Arbok en Victreebell in, zoals gewoonlijk. Espeon start het gevecht weer eens met een snelle aanval op Arbok, maar Victreebell komt tussen beide en maakt gebruik van een stevige Razor Leaf. Gelukkig kan Espeon deze nog net op tijd tegen houden met haar Swift. De Psychische Pokémon maakt zo handig gebruik van de scherpe bladeren van Victreebell en stuurt deze in de richting van de kooien van de andere Pokémon. De scherpe bladeren doorsnijden de kooien, waar door de evoluties van Eevee bevrijd zijn. Nu moeten ze enkel nog maar afrekenen met Team Rocket en hun Pokémon zelf. Daarvoor maakt Espeon gebruik van een Psybeam, die Victreebell en Arbok verwart. Vervolgens gebruikt Pikachu een stevige Thunderbolt op Team Rocket, zodat deze het weer eens voor gezien houden.

Nu de Pokémon terug bij hun trainers gebracht zijn, kan Sakura eindelijk aan haar eigen Pokémonreis beginnen. Vol vertrouwen start ze aan haar reis, met dezelfde droom als Ash : een Pokémonmeester worden. Ze is al vast goed op weg met haar sterke Espeon, en ze zal vast nog een hoop andere Pokémon vangen. Misschien zal ze haar Espeon ook wel danslessen geven, wie weet. Maar ook Ash moet verder met zijn Pokémonreis. Hij wil naar Mahogany City, om daar de Gym uit te dagen. Maar daar staan hem nog veel andere avonturen te wachten...

Met dank aan Justin.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.