De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Captive Lugia

Japanse titel : Captive Lugia
Episode nummer : JP : 221
Plaats : Whirl Islands
Notes : Het tweede deel van het driedelige Lugia avontuur.
Wie is deze Pokémon? Het is Lanturn!

Nu de kleine Lugia is gevangen bij Team Rocket, zouden ze problemen kunnen krijgen met de oudere Lugia. Dr. Nummer staat trots voor zijn nieuwe vangst wanneer Butch en Cassidy op komen. Ze hebben een plan. Ze kunnen de kleine Lugia gebruiken als lokaas voor zijn ouder, zodat ze ze beiden hebben! Het plan is bijna te makkelijk om waar te zijn! Ash, Misty, Brock, Richie en Osamu zitten depressief bij elkaar op de oever wanneer Ruka komt. Ze vraagt zich af wat er zich nu af speelt en ze vertellen dat Team Rocket het Lugia kind heeft gevangen. Het is natuurlijk heel triest, maar het gepraat wordt onderbroken door de grote Lugia. Iedereen weet nu dat de kleine Lugia is gevangen. De grote Lugia lijkt het niet te merken, maar als hij het gebied uitkamt en hem nergens vindt, gaat hij terug naar de groep. Opnieuw zeggen ze dat het kind ontvoerd is en ze zullen alles doen om het kind terug te krijgen. De ouder wordt woedend en maakt een gigantische storm op zee, op het eiland en op het eiland ernaast. Zo gaat de groep een grot binnen om te schuilen.

Ondertussen wilt Jesse de aandacht hebben. Ze is nog gefrustreerd over de kans van het afpakken van de kleine Lugia, maar er is misschien iets anders voor hun. Ze gaan hun onderzeeër uit, maar al gauw worden ze weggeblazen door de grote Lugia.
Ondertussen krijgt Ash na een tijdje denken een idee. Hij gaat naar Lugia toe om hem te confronteren met hen. Een stom idee, maar het is wel effectief. Hij heeft deze situatie immers wel vaak mee
gemaakt. Iedereen zegt dat het veel te gevaarlijk is, zeker nu, maar Ash is niet te stoppen. Ze gaan de oceaan op met behulp van Rukaĺs boot. Uiteindelijk komen ze de woeste Lugia tegen, die eerst een straal op hen los laat, maar Ruka ontwijkt dit makkelijk. Dit gaat een tijdje door, totdat het eindelijk zoĺn nu of nooit situatie is. Een paar pogingen lukken niet. Na een tijdje komt de Lugia toch tot rust en de storm gaat liggen.

Nu dat probleem opgelost hebben, moeten onze vrienden op zoek naar het labaratorium van Team Rocket om de kleine Lugia te bevrijden. Hun Pokémon onderzoeken het gebied, maar ze kunnen niks vinden. Misschien is het niet op het land, maar onder water. Dus gaan Ash, Misty, Brock, Richie en Osamu weer terug naar de oceaan. Ze zien niets, totdat ze de Magikarpduikboot zien van Jesse, James en Meowth. Ze volgen hen tot aan de basis, maar wanneer ze daar zijn, gaat het nieuwe plan van Team Rocket in werking. Team Rocket neemt snel de kooi van de kleine Lugia en gaat zo naar het wateroppervlakte. Daar wachten ze op de oudere Lugia, ze gebruiken dus de kleine Lugia als aas. De groep van Ash heeft al gauw in de gaten dat dit een val is en al gauw komt de grote Lugia tevoorschijn. Iedereen ziet dat en de groep schreeuwt en gilt dat Lugia niet naar de kooi mag gaan. Helaas worden ze opgepakt en gestopt door Butch en Cassidy. Omdat ze toch niet verder meer kunnen gaan, zou het makkelijker gaan om de aandacht van Lugia op te eisen. Beide Pikachuĺs van Ash en Richie worden gelanceerd om aan te vallen maar de Lugia ontwijkt het. Butch rotzooit een beetje met zijn communicatieapparatuur. Er is namelijk iets op de Pokémon van hun gehecht, wat nu oranje begint te gloeien. De Pokémon worden nu heel erg agressief. Ze leggen uit dat deze apparatuur ze niet alleen gemeen maken, maar ook hun mogelijkheden worden vergroot. De Houndoor van Butch en Cassidy zĺn vlammenwerper is nu meer krachtig dan daarvoor. Dit stopt de Pikachu niet, want onze vrienden staan er op dat ze de Lugia - ouder gaan aanvallen. Maar elke keer laten Butch en Cassidy hun Pokémon vergelden.

Later komt Jesse op met een nieuw plan, namelijk een nep Lugia plaatsen en kijken of dit werkt. Het lijkt er op dat dit lang gaat duren als James en Meowth een Lugiaballon gaan opblazen. Butch vergroot de intensiteit van zijn apparatuur en meteen worden hun Pokémon nog gemener. Ash laat zijn Cyndaquil los en Richie zijn Charmeleon. Maar ja, het enige wat ze deden was één slag en niet meer. Onze vrienden probeert de ouder weer weg te halen, maar deze keer besloot Lugia een schot te geven met zijn aanval. Hoewel hij mist is iedereen knock out. De Lugia gaat door en de val is geactiveerd. De kleine ballon is klaar, maar het ziet er naar uit dat het te laat is, dus gaan Jesse James en Meowth de ballon weer oppaken, maar Meowth maakt een gat in de ballon dus ze worden weer weggeblazen. Team Rocket gaan er nu vandoor met hun tweede vangst, onderwater. Later wordt Ash wakker in een lab, maar nu in een kooiů.

Met dank aan Justin

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.