De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Control Freak!

Engelse titel : Control Freak!
Japanse titel : Battle in the Ruins! Golbat Vs Masked Jesse!
Episode nummer : JP : 196 / EN : 194
Wie is deze Pokémon : Het is Miltank!
Notes : Brocks Golbat evolueert naar Crobat.

Vandaag is het weer een prachtige dag in de wereld van Johto. Terwijl er weer een warm zonnetje schijnt, maakt Brock het eten voor Golbat klaar. Wanneer het eten klaar is, roept Brock zijn Golbat. Deze komt meteen naar de tafel toegevlogen en proeft van de lekkere maaltijd van Brock. Ash en Misty zien hoe Golbat het eten opsmult en ze zeggen dat Brock het beste Pokémonvoedsel ter wereld kan maken. Togepi en Pikachu zijn het daar helemaal mee eens, maar dan vliegt Golbat plotseling weg. Iets trekt blijkbaar zijn aandacht. Brock, Ash en Misty gaan meteen achter de Pokémon aan. Zo komen ze bij een rotsachtig gebied terecht. Daar ziet Brock een dame bewusteloos op de grond liggen. Brock pakt haar meteen op en maakt haar meteen wakker. De dame kijkt even verstrooid rond en springt vervolgens recht. Ze begint meteen te roepen en ze zoekt blijkbaar naar iets. Dan ziet ze hetgene wat ze zocht liggen, het is een detector. Hij is echter helemaal stuk. Ook de andere apparaten zijn stukWanneer Brock vraagt of het een supersonische detector is, antwoordt de dame, die Tierra heet, dat dat inderdaad zo is. Brock begint de apparaten en de detector meteen te onderzoeken en vraagt dan of de dame toevallig een laptop bij zich heeft. De dame zegt weer ja en zo gaan ze naar een dichtbijgelegen klein huisje. Daar begint Brock begint Brock meteen met de reparatie van de detector. Terwijl hij daar mee bezig is, legt Tierra uit waarom ze de detector niet kan missen. Ze vertelt dat ze op zoek is naar een tempel, die ergens in dit gebied verborgen moet zijn. Ze laat een tablet met enkele inscripties zien. Ze vertelt er bij dat het tablet duizenden jaren oud moet zijn. De inscripties vertellen over een koningin, die duizenden jaren geleden leefde. Zij was in staat om alle Pokémon te doen gehoorzamen, zonder ze te vangen. Daarvoor gebruikte ze een mysterieuze gouden masker en staf. In het tablet staat ook geschreven dat de koningin haar masker en staf bewaarde in een tempel, die dus in dit gebied verstopt moet zijn. Tierra wil deze tempel vinden om zo het geheim achter het masker en de staf te ontdekken. Ash zegt dat als hij dat masker en staf vindt, dat hij dan de beste Pokémonmeester van de wereld kan worden. Ondertussen zitten Jesse, James en Meowth op het dak van het huisje. Ze luisteren aandachtig wat er allemaal in het huisje gezegd wordt en ze concluderen dat ze het masker en de staf zo snel mogelijk moeten vinden, zodat ze Pikachu kunnen vangen. En dat is nog maar het begin, want ze kunnen immers ook zo alle andere Pokémon vangen. Een deel kunnen ze dan aan de baas geven en het andere deel verkopen ze.

Uiteindelijk heeft Brock de klus weer eens geklaard. Hij heeft alle apparaten van Tierra kunnen herstellen, behalve de supersonische detector. Tierra zegt dat ze zonder de detector niet verder kan met haar zoektocht, maar gelukkig weet Brock raad. Via bepaalde software kan hij immers de supersonische stralen van Golbat downloaden op de laptop, net zoals ze deden in het kasteel van Dokter Anna. Wanneer Tierra buiten ziet hoe Brock het allemaal doet, vindt ze het prachtig. Dan ziet Tierra op de PC dat Golbat wat gevonden heeft, op het plan vormt er zich immers een gebouwtje. Tierra zegt dat dat de tempel wel moet zijn. De tempel blijkt echter diep onder de grond te zitten. Ash vraagt aan Tierra of ze geen opgravingsspullen heeft, waarop Tierra antwoordt dat ze het had, maar dat het nu stuk is. Brock zegt dat Tierra zich geen zorgen moet maken, hij heeft immers weer de ultieme oplossing : Geodude! Brock laat zijn Pokémon meteen uit zijn PokÚball en vraagt hem om een tunnel te graven naar de tempel. Tierra bedankt Brock, terwijl Team Rocket weer onze vrienden bespioneert. Jesse zegt dat ze voor Ash en zijn vrienden in de tempel moeten komen, en daarvoor heeft Meowth het perfecte speeltje. Hij laat Jesse en James een groot graafmachine zien, met bovenaan de drie hoofden van een Dugtrio. Ze kruipen meteen in de machine en zo drukt Meowth op de startknop. De machine begint te graven en verdwijnt zo de grond in. Wat later zitten onze vrienden ook al een eindje onder de grond.Geodude heeft al een lange gang gegraven, maar nu begint de onderaardse gang plots te beven. Enkele rotsblokken vallen naar beneden en blokeren zo de gang zodat ze niet meer terug kunnen. Gelukkig komen ze steeds dichter bij de tempel. Tierra zegt dat als ze daar aankomen ze daar een oplossing om weg te komen kunnen bedenken.
De graafmachine van Team Rocket graaft ondertussen steeds dieper, en uiteindelijk belanden ze zo in de tempel. Jesse, James en Meowth gaan uit de machine en ze kijken even rond. Meowth roept plots dat Jesse en James moeten kijken naar het grote standbeeld dat voor hen staat. Het draagt een gouden masker en heeft een staf in zijn hand. Ze gaan er snel naar toe en bekijken de sierraden van dichtbij. Meowth haalt meteen de beide sierraden van het beeld af. Jesse neemt het masker van hem af en zegt dat zo'n prachtig masker door een prachtige vrouw gedragen moet worden, dus zet ze het masker op. Ze voelt zo hoe sterke krachten in haar binnen dringen. Nu neemt ze ook de staf, terwijl ze zegt dat alle Pokémon nu naar haar zullen luisteren. Vanaf nu is zijn de koningin van alle Pokémon. Ze roept uit dat James en Meowth moeten buigen voor haar, maar dat weigeren ze. Dan laat Jesse haar macht maar zien. Terwijl ze haar staf uitstrekt, roept ze de Victreebell van James uit zijn PokÚball. De Pokémon komt uit zijn PokÚball en op bevel van Jesse springt hij op James. Meowth zegt echter dat dat niets bewijst, Victreebell doet dat immers altijd, dus besluit Jesse haar macht op Meowth te gebruiken. Ze richt haar staf weer naar voren en beveelt Meowth een dansje uit te voeren. Een rode gloed verschijnt even rond Meowth en al gauw begint de katachtige Pokémon enkele grappige danspasjes te zetten. Meowth zegt aan James dat hij wil stoppen met dansen, maar dat hij zijn lichaam niet meer onder controle heeft. Jesse laat Meowth en Victreebell stoppen en vraagt aan Meowth en James wat ze nu van hun koningin vinden. De twee buigen voor haar en zeggen dat ze haar altijd zullen vereren.

Maar valt plots een gedeelte van de muur van de tempel op de grond. Het is Geodude die dit gedaan heeft. Samen met Ash, Misty, Brock, Tierra, Pikachu en Golbat betreedt hij de tempel. Ze zien al gauw Team Rocket staan en ze bemerken ook de staf en het masker van de koningin. Jesse en James zeggen meteen hun strijdkreet op, maar omdat Jesse een deeltje zelf verzint, lukt het niet al te best voor James. Tierra zegt dat het masker en de staf historische stukken zijn en dat ze dus in het museum horen te zijn. Maar uiteraard doet dat Team Rocket niets, zij denken enkel aan Pokémon stelen. Dan wil Pikachu tot de aanval over gaan, maar daar gaat Jesse een stokje voor steken. Ze gebruikt haar krachten en zo onstaat er even een rode gloed rond Pikachu. Vervolgens beveelt ze een elektrische aanval op Ash uit te voeren, maar deze heeft het volste vertrouwen en zegt dat Pikachu nooit een bevel van Jesse zal uitvoeren. Maar hij vergist zich zwaar, want de macht van Jesse is enorm groot. Ze is zelfs zo groot dat Pikachu zijn beste vriend, Ash aanvalt. Dan vindt Jesse dat het tijd is om te gaan. Ze beveelt Pikachu om haar te volgen, terwijl Ash tevergeefs zijn Pikachu roept terug te komen. Team Rocket wil terug met de graafmachine vertrekken, maar Meowth zegt dat de machine niet omhoog kan graven. Brock vindt dat het nu wel welletjes is geweest en roept dat ze Team Rocket niet kunnen laten ontsnappen. Hij laat zijn Onix, Geodude en Golbat meteen aanvallen. Jesse gebruikt haar krachten echter weer en krijgt zo de drie Pokémon ook in haar macht. Golbat kan echter ontkomen aan de macht van Jesse en vliegt op de koningin af. Jesse richt verbaasd haar staf weer naar Golbat, maar deze gebruikt zijn supersonische stralen weer. Tierra zegt dat de staf ook gebruik moet maken van supersonische stralen en dat Golbat deze zo kan weerkaatsen en negeren. Brock beveelt Golbat om weer aan te vallen, terwijl Jesse Geodude laat aanvallen. Terwijl de twee Pokémon vechten, beveelt Jesse Onix om de graafmachine, met daarin Team Rocket en Pikachu, terug te brengen naar de bewoonde wereld. De Pokémon doet dit en maakt zo een enorm gat in de muur, waardoor de tempel achter hem in elkaar stort. Gelukkig zijn Ash, Misty, Brock, Tierra en Geodude niet gewond. Enkel Golbat is vermist. Brock zegt dat de anderen beter al terug via de tunnel naar boven kunnen gaan, terwijl hij Golbat zoekt. Ash, Misty en Tierra blijven echter en zien hoe Brock gaat zitten en aandachtig probeert te luisteren. Blijkbaar probeert hij de supersonische stralen van Golbat op te vangen. Volgens Tierra is dat onmogelijk, aangezien een normaal mens deze stralen niet kan horen omdat ze te hoog zijn. Misty zeg dat misschien een normaal mens het niet kan, maar Brock vast wel. Dus laten ze Brock zich even concentreren. Hij moet zich wel haasten, want de gang wordt steeds zwakker en steeds meer rotsblokken vallen naar beneden. Uiteindelijk hoort Brock Golbat en meteen begint hij met zijn vrienden te graven. En inderdaad : Brock vindt zijn gevleugelde vriend terug. Ze beginnen meteen de gang in te lopen, in de hoop dat ze de bewoonde wereld weer bereiken voor de gang instort.

Ondertussen zijn Jesse, James, Meowth, Onix en Pikachu al terug in die bewoonde wereld aangekomen. Jesse wandelt met Pikachu even verder, tot aan de uitgang van de onderaardse gang en zegt dat ze hier Ash en zijn vrienden zal opwachten en dat ze zo Pikachu een donderschok zal laten uitvoeren op hen. Pikachu denkt er echter anders over en geeft Jesse zelf een donderschok. Jesse is erg verbaasd, Pikachu zou immers naar haar moeten luisteren. Ze ziet echter de kwade blik van de elektrische Pokémon en rent meteen terug naar James en Meowth. Pikachu rent weer achter Jesse aan en vreemd genoeg luistert hij plots weer. Jesse beveelt Pikachu om weer te wachten op Ash en zo wandelen ze weer naar de uitgang, maar daar aangekomen is Pikachu weer ongehoorzaam. Pikachu geeft Jesse immers weer een donderschok. Zo gaat het even door, en dat terwijl Ash en zijn vrienden langs de uitgang naar buiten komen. Ze zien wat er gebeurt en ze vragen zich af wat er aan de hand is. Tierra weet echter het antwoord : Ze wijst onze vrienden op de tegels die op de grond liggen. Deze duiden de grens aan van het rijk van de koningin. De macht van de koningin werkte enkel binnen haar rijk. Dus elke keer als Jesse en Pikachu over deze grens gaan, is Pikachu ongehoorzaam. Jesse zegt dat het uiteraard goed is om de Pokémon koningin te zijn, maar dat het veel minder is om de rest van haar leven in haar rijk te blijven. Jesse rent terug over de grens, terwijk Pikachu aan de andere kant blijft. Ash omarmt zijn Pikachu meteen en geeft deze een dikke knuffel. Jesse, James en Meowth kruipen snel in hun graafmachine. Meowth drukt op een knopje, waardoor er enkele raketten uit de machine schuiven. Vervolgens begint de machine te vliegen. Golbat zet meteen de achtervolging in, en ook Ash laat zijn Noctowl helpen. De beide Pokémon vliegen achter de machine aan, terwijl Team Rocket zegt dat ze het masker en staf nog steeds voor veel geld kunnen verkopen. Dan merken ze dat Golbat en Noctowl achter hen aanzitten, dus versnellen ze hun raket nog meer. Even lijkt het dat Noctowl en Golbat de machine niet zullen kunnen inhalen. Brock moedigt echter zijn Golbat aan en zo gebeurt er weer iets mysterieus. Golbat begint te gloeien, hij evolueert! Ash haalt zijn PokÚdex boven en deze vertelt dat Golbat geŰvolueerd is in een Crobat. De hemel klaart weer helemaal op voor onze vrienden, want de PokÚdex vertelt dat Crobat veel sneller kan vliegen dan Golbat. En dat laat de Pokémon ook zien, want met een enorme snelheid haalt hij de machine van Team Rocket al gauw in. Vervolgens gebruikt Crobat zijn ijzersterke vleugels om de machine van Team Rocket in stukjes te snijden. Jesse, James en Meowth vallen op de grond en daar krijgen ze opnieuw een verrassing : Pikachu staat hen op te wachten om hen een stevige donderschok te geven. Team Rocket houdt het zo weer eens voor gezien en Tierra heeft de twee sierraden nu in haar bezit.

Wat later bedankt Tierra onze vrienden weer. De tempel mag dan wel vernield zijn, gelukkig heeft zij het masker en de staf veilig en wel. Misty vertelt hoe prachtig het was dat Golbat evolueerde in de lucht, terwijl Brock Tierra's handen vastneemt en zegt liefdevol dat hij graag bij haar zou blijven. Misty neemt Brock echter weer bij zijn oor en sleept hem zo weg. Zo vertrekken onze vrienden weer, met in hun achterhoofd de gedachte dat Pokémon vangen op de normale manier nog steeds leuker is dan met het masker en de staf.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.