De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

The Stolen Stones!

Japanse titel : Arcanine and the firestone!
Engelse titel : The Stolen Stones!
Episode Nummer : JP : 190 / EN : 188

Ash, Brock en Misty zijn nog steeds op weg naar Olivine City, de volgende stad in de magische wereld van Johto. Ze wandelen zo eens door een bergachtig gebied, maar Misty heeft er geen goed oog in. Zij merkt op dat het wel eens erg gevaarlijk kan zijn, in dit gebied bevinden zich immers veel loszittende rotsblokken, die elk moment kunnen vallen. En dat gebeurt ook, want op dat moment steekt er een stevige wind op. Deze zorgt er voor dat een hoop rotsblokken neer vallen, zodat Ash en zijn vrienden dreigen geraakt te worden. Maar dan worden ze plots gered door enkele Pokémon. Op de Pokémon zitten enkele mensen, en zij nemen Ash en zijn vrienden met zich mee. Deze Pokémon zijn prachtige Arcanine. Na een tijdje stoppen de Arcanine en zijn onze vrienden weer veilig. De twee andere personen, die samen met de Arcanine Ash en zijn vrienden gered hebben, heten Remona en Cjugan. Cjugan is het kleine broertje van Remona. Remona vertelt dat ze toevallig voorbij reden met hun Arcanine en zo hebben ze dus Ash en zijn vrienden gered. Ash en Misty stellen zich ook voor, maar Brock is zo onbeleefd om dit niet te doen. Hij is immers al bezweken voor de charmes van Remona. Maar uiteraard trekt Brock weer aan Misty's oor en sleept ze hem zo weg bij Remona. Ash bewondert ondertussen de prachtige Arcanine en vertelt dat hij nog nooit een Arcanine van zo dicht bij gezien heeft. De PokÚdex vertelt dat Arcanine een legendarische Pokémon is. Hij is de evolutie van Growlithe. Growlithe evolueert in Arcanine door in contact te komen met een vuursteen. Cjugan haalt dan een blauwe zak boven. Hij laat de inhoud aan Ash en zijn vrienden zien. In de zak zitten een hoop vuurstenen, dus vraagt Misty hoe Cjugan daar aan komt. Cjugan zegt echter dat dat niet zijn vuurstenen zijn, maar dat het de prijzen van de grote vuurPokémoncompetitie zijn. Aan de andere kant van de bergen wordt immers morgen een grote competitie georganiseerd. En Cjugan en Remona moeten zo de stenen naar de andere kant van de berg brengen. Ze hebben immers een leveringsbedrijfje, waarvoor ze gebruik maken van hun verschillende Arcanine. Onze vrienden vinden het prachtig en het lijkt hen wel erg avontuurlijk. Remona en Cjugan stellen voor of ze anders mee reizen naar de andere kant van de berg, Olivine City ligt immers ook in die richting. Bovendien gaat reizen op een Arcanine veel sneller dan te voet, dus gaan onze vrienden akkoord.

Wat later zijn onze vrienden eindelijk vertrokken. Op de rug van drie Arcanine reizen ze naar de andere kant van de berg. Ash vindt het fantastisch, en dat vinden ook Misty en Brock. Het reizen gaat zo erg snel en ze komen zo langs prachtige natuurgebieden. Na een tijdje reizen, lassen onze vrienden een rustpauze in. Ze eten en drinken wat en verzorgen de Arcanine. Terwijl Ash een Arcanine borstelt, vertelt hij dat het erg leuk is om mee te rijden maar dat het nog leuker moet zijn om zelf te rijden. Cjugan hoort dit en stelt aan Ash voor om hem rijlessen te geven. Ash wil dit graag doen en dus gaan ze van start. Ash klimt op de Arcanine, terwijl Cjugan zegt dat hij beter rustig aan begint. Ash vindt dit goed en beveelt de Arcanine zo te starten. Meteen begint de Arcanine snel te rennen en Ash drijgt zo tegen een rots aan te botsen. Gelukkig hoort hij dat Cjugan roept dat hij zich in de richting naar waar hij wil, moet laten zakken. Ash doet dit, en zo ontwijkt de Arcanine op een prachtige wijze de rotsblok. Het lukt erg goed, maar dan dreigt Arcanine in een kleine put te vallen. Gelukkig kan Cjugan van op afstand bevelen om te springen, dus doet Arcanine dit. Voor Ash is de landing echter minder zacht, want hij valt zo van de Arcanine en komt op de grond terecht. Maar gelukkig is Ash niet gewond, hij staat al gauw weer recht en wil verder rijden. Maar dan komt er iets aangevlogen. Het is een raket die gaat landen. Wanneer hij geland is, komt er een grijparm tevoorschijn die naar de rugzakken van onze vrienden grijpt. Hij maakt deze open en neemt zo de vuurstenen met zich mee. Ash en zijn vrienden merken dit op, en Ash ziet zo al gauw wie de stenen steelt : Team Rocket! Zij komen tevoorschijn en stellen zich nogmaals voor met hun strijdkreet. Ash wil vervolgens zijn Pikachu laten aanvallen, maar Meowth steelt ook deze met de grijparm. De grijparm is van rubber gemaakt, zodat Pikachu's donderaanvallen geen effect hebben. Maar dan laat Remona ÚÚn van haar Arcanine aanvallen. Deze bevrijdt Pikachu, zodat de kleine vriend weer bij Ash is. Dan voeren de drie Arcanine tegelijkertijd een Fire Spin uit op Team Rocket. Maar Team Rocket probeert te ontsnappen met hun geheime wapen : een fiets! Ze nemen de vuurstenen met zich mee en starten zo de race.

Remona en Cjugan springen meteen op hun Arcanine en zetten de achtervolging in. Ze halen al gauw Team Rocket in kunnen hen omsingelen, maar wanneer Jesse en James stoppen met fietsn, glijden de Arcanine verder en komen ze zo in een val. Nu de Arcanine, Remona en Cjugan in het de val van Team Rocket zitten, kunnen deze ontsnappen met de vuurstenen. Gelukkig kunnen Ash en zijn vrienden hen redden. Dan gaan ze op zoek naar Team Rocket. Daarvoor gebruikt Brock zijn Golbat. Hij kan misschien wat vinden met zijn supersonic. En dat is ook zo, want Golbat vindt een fietsspoor. Onze vrienden volgen het spoor, maar uiteindelijk stopt het. Althans, het spoor splitst zich op. Als onze vrienden Team Rocket en de vuurstenen willen vinden, moeten ze zich dus op splitsen in twee groepen.
Na een tijdje zoeken, vindt het groepje van Brock, Misty en Remona het zakje met de vuurstenen. Ze liggen zo maar voor hen, dat is wel heel verdacht. Maar daar denken Brock, Misty en Remona jammer genoeg niet aan, en zo belanden ze dan uiteindelijk in een nieuwe val van Team Rocket. Althans, het is James die de val gemaakt heeft. Ondertussen leidt Jesse Ash en Cjugan af. Ook zei heeft een vals zakje met stenen bij zich en laat Ash en Cjugan haar zo achtervolgen. Ze brengt hen zo bij een strijdveld, waar ze kunnen vechten. Jesse daagt Ash en Cjugan uit voor een Pokémongevecht. De winnaar van dat gevecht krijgt dan de vuurstenen. Ash heeft er veel vertrouwen in en hij aanvaardt de uitdaging van Jesse. Jesse schakelt als eerste haar Arbok in, Ash kiest voor zijn trouwe Pikachu. Arbok voert verschillende aanvallen zoals de Poisin Sting uit, maar Pikachu kan deze telkens ontwijken. Nu is het aan Pikachu om aan te vallen, hij maakt gebruik van zijn Thunderbolt. Arbok kan het hoge voltage niet aan en valt zo uitgeschakelt op de grond. Jesse geeft haar verlies toe en wil Ash en Cjugan de vuurstenen geven, maar ook zij vallen in de val! Terwijl ze in de val zitten, haalt Jesse Pikachu naar boven met de grijparm. Nadat ze Pikachu in een kooi gestopt hebben, kunnen Jesse en Arbok weer vertrekken.

Uiteindelijk komen Jesse, James en Meowth terug samen. Hun plannen zijn geslaagd : Ash en zijn vrienden zijn uitgeschakeld en ze hebben de vuurstenen en Pikachu. Beter kon het niet, dus nu kunnen ze naar de grote baas. Ondertussen zijn Ash en Cjugan eindelijk uit de val kunnen ontsnappen. Het was erg moeilijk, aangezien Cjugans arm gewond was. Ook Arcanine kan uit de val ontsnappen. Nu moeten ze enkel zo snel mogelijk Team Rocket vinden. Ze willen meteen gaan zoeken, maar het probleem is dat Cjugan niet goed kan rijden op Arcanine met zijn gewonde arm. Ash stelt voor dat hij het heft in handen neemt, hij zal Arcanine bereiden. Cjugan vindt het wel riskant, maar er zijn geen andere mogelijkheden. Tijdens hun tocht komen ze heel wat bomen tegen, die ze stuk voor stuk moeten ontwijken. Cjugan geeft Ash goede raad en zegt dat hij en Arcanine ÚÚn moeten zijn, ze moeten een team vormen en dezelfde gedachten hebben. Het lukt en zo kan Arcanine elke hindernis overbruggen. Het wordt echter al gauw donker en onze vrienden hebben nog steeds geen spoor van Team Rocket en Pikachu. Terwijl onze vrienden even uitrusten, ruikt Arcanine wat. Hij ruikt de geur van Pikachu, Team Rocket is hier dus geweest! Ze beginnen meteen weer te zoeken, ze kunnen nu immers het spoor volgen.
Team Rocket zit op dat moment ergens te eten. Ze genieten van een uitgebreide maaltijd, terwijl ze zich bedenken hoe ze de vuurstenen gaan verkopen. Ze denken ook aan de Rocket-promotie die ze straks zullen maken voor het inleveren van een ijzersterke Pikachu en het geld dat ze zullen krijgen. Ondertussen zijn ook Brock, Misty en Remona uit de val kunnen ontsnappen. Ze zijn op de rug van Onix naar boven geklommen. Als ze boven zijn, horen ze het geschreeuw van een andere Arcanine. Remona zegt dat dat de Arcanine van haar broertje moet zijn, dus gaan ze er meteen naar toe.
Terwijl de groep van Brock zo op zoek gaat, komen Ash en Cjugan aan bij Team Rocket. Ze eisen de echte vuurstenen en Pikachu terug, maar Jesse schakelt haar Wobbuffet in. Wobbuffet geeft Arcanine er stevig van langs, zodat Team Rocket weer kan proberen te ontsnappen. Ze kruipen meteen en hun ballon en laten deze zo de lucht in gaan. Maar dit keer hebben ze minder geluk : op dat moment komen immers net Brock, Misty en Remona aan. Remona laat haar twee Arcanine de lucht inspringen en laat hen zo de Fire Spin uit voeren. De ballon van Team Rocket gaat zo in de vlammen op, zodat Jesse, James en Meowth terug op de grond belanden. En zo zijn ook de vuurstenen en Pikachu terug in de handen van onze vrienden. Maar Jesse heeft het nog steeds niet opgegeven, zij roept de hulp van haar Arbok in. Deze moet echter al gauw onderdoen voor Cjugans Arcanine en ligt zo uit de wedstrijd. En zo ook Team Rocket. Zij proberen er snel van tussen uit te glippen, maar daar denkt Ash anders over. Hij en Pikachu springen op de rug van Arcanine en rennen zo naar Team Rocket toe. Hij haalt hen al snel in en wil hen dan de genadeslag geven. Daarvoor gebruikt hij zijn Pikachu, die wil best wel nog eens een stevige donderaanval uitdelen. Team Rocket houdt het zo weer eens voor gezien, en nu kunnen onze vrienden eindelijk de vuurstenen gaan afleveren. En dat gebeurt ook, de stenen komen zo veilig en wel aan in de stad aan de andere kant van de bergen. Dat betekent ook dat de tijd gekomen is om afscheid te nemen. Remona bedankt Ash nog eens, zonder hem zou Team Rocket de vuurstenen nog steeds hebben. Nu vertrekt Ash weer, samen met zijn vrienden. Op weg naar Olivine City, op weg naar het volgende avontuur.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.