De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Spring Fever

Japanse titel : Remoraids Sky
Engelse titel : Spring Fever
Episode Nummer : JP : 188 / EN : 186
Note : 2e episode uit de Articuno-Trillogie.

Brock, Misty en Ash vergezellen de fotograaf Todd nog steeds op zijn zoektocht naar de legendarische Articuno. Al van ver zien ze een enorme berg, de plek waar Articuno zich waarschijnlijk bevindt. Todd wil graag een foto van deze legendarische Pokémon maken, het zou dan de waardevolste foto zijn die hij ooit gemaakt heeft. Dan stelt Brock voor om even wat te eten, dit is immers het ideale plekje. Terwijl ze dat doen, duikt er plots een vreemd wezentje op. Het heeft waarschijnlijk het voedsel geroken en wil nu zelf wat eten. Het zet meteen de aanval in op de popcornballetjes van Misty en begint meteen te eten. Wanneer Brock zegt dat de Pokémon een Swinub is, duiken er nog twee andere, identieke beestjes op. Ook zij beginnen te eten van hetzelfde popcornballetje. Ash raadpleegt zijn PokÚdex en die vertelt dat Swinub over een sterk reukvermogen bezit. Met zijn neus zoekt hij vooral naar voedsel. Dan komt er een groenharig, klein meisje te voorschijn. Zij roept dat de Swinub moet stoppen met het stelen van voedsel van vreemden. De Swinub stoppen meteen en gaan naar het meisje. Het meisje excuseert zich en zegt dat de Swinub moeilijk controleerbaar zijn wanneer ze voedsel ruiken. Ze zullen het dan niet toe laten toe te happen. Onze vrienden vinden het gelukkig niet erg, ze hebben toch voldoende voedsel. Het meisje stelt zich voor als Peggy, de drie Swinub zijn van haar. Alle drie hebben ze een naam, de Úne heet Su, de andere Ien en de derde Ub. Eigenlijk zijn de Swinub niet van Peggy zelf, maar van haar vader. Wanneer ze bij het huisje van Peggy en haar vader zijn, komen Ash en zijn vrienden te weten dat Peggy's vader een warmwaterbronzoeker is. Hij zoekt warmwaterbronnen en graaft deze dan uit. Hij is ondertussen al een maand in deze omgeving, in opdracht van een hotel dat enkele warmwaterbronnen wil om zo hun gasten te laten baden in het warme water. Het probleem is echter dat ze de laatste tijd geen warmwaterbronnen meer vinden. De Swinub, die met hun neuzen naar zo'n bronnen zoeken, hebben er geen meer gevonden. Wanneer de Swinub zo'n bron gevonden hebben, kan Graveler beginnen te graven. Wat verder bevinden Jesse, James en Meowth zich. Zij hebben alles gevolgd en Jesse wil nu zelf een warmwaterbron. Dat is immers hetgeen, samen met geld, waarvan ze het meeste houdt. Het warme water vindt ze zo leuk, ze vindt het gewoon weg zalig om er in te baden. Bovendien kan het hopen geld opleveren, wanneer ze andere mensen in ruil voor geld ook toelaten om te baden. Ze wil zoeken tot ze zo'n bron gevonden heeft. Hier voor rekent Jesse op de hulp van Peggy en haar vader. Wanneer zijn zo'n warmwaterbron gevonden hebben, kan Jesse hem inpalmen.

Peggy en haar vader vertellen ondertussen aan onze vrienden dat de Swinub het de laatste tijd echter erg moeilijk hebben met het vinden van bronnen, maar toch blijven ze de kleine schatjes goed verzorgen. Dan duikt Team Rocket weer op. Jesse en James hebben zich verkleed als twee werknemers van het hotel, die Peggy's vader komen helpen bij het zoeken naar de bronnen. Peggy's vader is daar erg blij mee, hij kan best wel wat hulp gebruiken. Zo gaan ze meteen aan de slag.
Ook Ash, Brock, Misty en Todd besluiten met behulp van hun Pokémon mee te helpen. Allemaal beginnen ze te graven, maar bronnen vinden doen ze niet.Dat merken ook Jesse en James. Zij vinden dat het tijd is om over te stappen op een ander plan. Het enige wat ze moeten doen is de Swinub stelen en zo ergens anders te gaan zoeken naar een warmwaterbron. Ook Graveler kunnen ze daar voor goed gebruiken. Terwijl James de Swinub gaat stelen, lokt Jesse Graveler met een list weg. Ze zegt dat ze waarschijnlijk wat verder op een bron gevonden heeft en dat ze nu Graveler nodig heeft om te graven. James stopt op zijn beurt de Swinub in een zak door ze wijs te maken dat er voedsel in de zak zit. De Graveler is echter te zwaar vind Jesse, dus besluiten ze deze achter te laten. Dan geeft James het geheime teken aan Meowth, die dan te voorschijn mag komen. Maar Peggy heeft Team Rocket echter opgemerkt. Ze ziet dat ze de Swinub gevangen genomen hebben en roept meteen onze helden ter hulp. Wanneer Team Rocket vervolgens hun strijdkreet opzegt, zien ze al snel dat het Team Rocket is. Nog voor onze vrienden kunnen aanvallen, ontsnapt Team Rocket al met een soort van slede. De Swinub nemen ze uiteraard met zich mee. Ash, Brock, Misty, Todd, Peggy en haar vader willen Team Rocket achtervolgen, maar ze vallen echter in een val die uiteraard ook opgezet is door Team Rocket.
Wanneer ze echter uit de val zijn geraakt, valt Ash's oog op enkele dozen. In deze dozen kunnen ze gemakkelijk zitten en kunnen ze zo de berg afglijden, achter Team Rocket aan. En dat doen ze ook. Zo komen ze al gauw, via enkele binnenwegen, bij Team Rocket. Meowth heeft zich echter voorbereid en giet supergladde olie over de weg, waar door de dozen van onze vrienden uit glijden. Ze botsen tegen elkaar en andere rotsen aan, waar door Team Rocket weer verder kan. Wanneer ook Todd zijn doos hevig begint uit te glijden, ziet Todd zelf weer Articuno voorbij vliegen. Hij wil meteen een foto nemen, maar door het feit dat hij tegen een rots aanvliegt, lukt dit niet. Ook Ash, Brock en Misty hebben hem gezien. En ja, zoals ze eerder al dachten, vloog de legendarische Pokémon richting de torenhoge berg. Articuno is echter momenteel niet het belangrijkste, ze moeten immers nu een plan bedenken om de Swinub terug bij Team Rocket weg te halen.

Team Rocket is echter ondertussen al heel wat verder. Zij zijn met de Swinub weer op zoek naar een warmwaterbron, al vorens ze de drie schatjes naar de baas zullen brengen. Wanneer het lijkt of de Swinub wat gevonden hebben, verplicht Jesse James en Meowth om te graven. Na een tijdje te graven, komt James bij een vloeistof. Vuil zwart water spuit zo naar boven. Jesse en Meowth denken dat ze een warmwaterbron gevonden hebben, maar James denkt er anders over. Hij zegt immers dat het een oliebron is. Als ze dit horen, kijken Jesse en Meowth beteuterd voor zich uit terwijlze mompelen dat het geluk hen weer eens niet mee zit. Maar dan bedenken ze zich plots wat een oliebron vinden eigenlijk betekent. Een oliebron, daar mee kunnen ze gigantisch rijk worden!
James kan het echter niet geloven en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt zo dat het geen echte oliebron is, maar dat het olie is dat uit een pijplijn van onder de grond komt. Geld gaan ze er dus niet mee verdienen, in tegen deel. Als men ontdekt dat zij de oliepijplijding beschadigd hebben, zullen ze vast gevangen genomen worden door de politie. Snel lopen ze dus weg, voor iemand hen ontdekt. Wat ze niet gezien hebben, is dat Ash's Noctowl hen heel de tijd bespioneerd heeft. Hij vliegt zo terug naar Ash en brengt hem verslag uit van wat hij gezien heeft. Hij wijst Ash en zijn vrienden zo de weg naar de plek waar Team Rocket zich bevindt. Uiteindelijk komen ze bij hen aan en start het gevecht voor de Swinub. Ash kiest een Totodile, terwijl Misty Poliwhirl en Peggy's vader voor zijn Graveler kiest. Deze drie vechten zo tegen Arbok en Victreebell en hakken deze zo in de pan. Zo kan Peggy's vader de Swinub bevrijden. Team Rocket geeft echter niet op en schakelt nu ook Weezing en Wobbuffet in. Zo staat heel hun team op het strijdveld. Maar ze hebben de verkeerde tegenstanders gekozen, de Swinub zijn immers erg kwaad geworden. Peggy's vader laat ze dan ook aanvallen. Na een prachtig gevecht van de Swinub, die onder andere de Power Snow gebruikten, worden de Pokémon van Team Rocket verslagen en houden ze het dankzij een dubbel waterpistool van Totodile en Poliwhirl weer eens voor gezien. Iedereen bedankt de Swinub, omdat ze Team Rocket verslagen hebben. Dan beginnen de Swinub plots te sniffelen, weer lijkt het of ze wat gevonden hebben. Peggy's vader laat zijn Graveler meteen graven en inderdaad! De Swinub hebben eindelijk een warmwaterbron gevonden, want meteen begint er water omhoog te spuiten. Dolgelukkig beginnen Peggy, haar vader en de Swinub elkaar te knuffelen. Eindelijk hebben ze gevonden waar ze naar zoeken. Het ideale moment voor een mooie foto vindt Todd en dus neemt hij nog, net voor ze weer vertrekken, een prachtige foto.
Nu dat probleem al weer opgelost is, kunnen onze helden weer verder op hun weg naar Articuno. Nu ze zeker weten dat Articuno zich bij de hoge berg bevindt, gaan ze er dan ook naar toe.
Hopelijk vinden ze hem...

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.