De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Moving Pictures

Japanse titel : Mystery of the Frozen Sunkern!
Engelse titel : Moving Pictures
Episode nummer : JP : 187 / EN : 185
Notes : Ash en zijn vrienden ontmoeten Todd weer en vergezelen hem in zijn zoektocht naar Articuno.

Onze vrienden zijn nog steeds op weg naar de volgende stad in de wereld van Johto, maar dan komen ze plots een oude vriend tegen. Het is Todd, de Pokémonfotograaf. Hij is momenteel bezig met het fotograferen van twee wilde Bellossom. Dan roept Ash naar Todd, waar door Todd om kijkt. Als Ash naar Todd toe wil gaan, valt hij door een stom ongeluk. Hier door kan Todd snel enkele leuke foto's van Ash en Pikachu nemen. Todd zegt dat hij erg blij is om Ash, Brock en Misty terug te zien. Als Misty vraagt of hij nog veel mooie foto's genomen heeft, laat Todd meteen enkele zien. Hij vertelt dat hij tegenwoordig vooral bezig is met het maken van foto's van Pokémon van het Grass-Type. Maar het allerliefst zou hij een foto van Articuno willen nemen.
Als Ash zijn PokÚDex boven haalt, vertelt deze dat Articuno een legendarische Pokémon is. Hij is in staat om sneeuw te creŰren. Todd vertelt dat mensen in het naburige dorp Articuno gezien hebben en nu wil hij die dus fotograferen. Ash, Brock en Misty willen uiteraard mee zoeken, maar dan gebeurt er iets eigenaardig. Het is erg donker geworden en van uit de lucht komt wat op onze helden afgevlogen. Het lijkt wel een meteoor, of een vallende ster. Todd begint meteen foto's te nemen, maar gelukkig kan Ash hem nog net op tijd opzij duwen zodat het ding niet op hem terecht komt. Als onze vrienden dichter bij komen, merken ze op dat het ding een ingevrozen Sunkern is.
Brock neemt de bevrozen Sunkern meteen vast en wil hem verzorgen. Wanneer Todd zegt dat er een huisje in de omgeving is, gaan ze daar dan ook meteen naar toe.
Team Rocket heeft ondertussen alles gezien. Zij willen de Sunkern ook wel hebben en bovendien willen ze nog steeds Pikachu vangen, dus achtervolgen ze Ash en zijn vrienden.

Uiteindelijk komen Brock, Ash, Misty en Todd met de Sunkern bij het huis aan. Een vriendelijke dame laat hen binnen en geeft de Sunkern een warm badje. Al gauw smelt al het ijs weg en komt de Sunkern weer bij bewustijn. Iedereen is erg opgelucht omdat de Sunkern nog leeft. De kleine Pokémon zit zelfs vol leven, hij zit vrolijk te zingen! Onze vrienden stellen zich vervolgens voor aan de dame. De dame zelf heet Sofia. Ze is erg blij dat ze de Sunkern heeft kunnen helpen, iedereen weet immers dat het hier daar voor de perfecte plek is. Deze plek is immers een verblijfplaats voor Sunflora, de geŰvolueerde vorm van Sunkern. Sofia brengt enkele koekjes en koffie op tafel en vraagt of onze helden ge´nteresseerd zijn in het verhaal hoe ze begonnen is met de verblijfplaats voor Sunflora. Onze vrienden zijn niet echt ge´nteresseerd, maar om de dame niet teleur te stellen doen ze zich toch ge´nteresseerd voor. Dus begint Sofia te vertellen.Haar verhaal begint 50 jaar geleden. Ze kende toen een lieve man, Marcello. Marcello moest voor enkele maanden naar de stad gaan werken, maar wanneer hij zou terugkeren, zou hij met Sofia trouwen. Seizoenen waaiden echter voorbij, maar Marcello kwam maar niet terug. Sofia werd ongerust, maar ze wist niet dat Marcello een erg ongeluk gehad had en dat hij in het ziekenhuis lag.
Uitendelijk was hij weer helemaal goed en wel en stuurde hij een brief naar Sofia. Daar in stond dat hij morgen langs het huis zou rijden. Hij zou alle begrip hebben, moest Sofia een nieuwe man hebben gevonden. Hij schreef dat, moest Sofia nog steeds wachten, ze een Sunflora voor het huis moest zetten. Meteen zocht Sofia naar een Sunflora en vroeg ze aan alle trainers of ze een Sunflora hadden. Zo vond ze veel Sunflora en de volgende dag keerde Marcello terug. Marcello en Sofia trouwden en leefden zo een tijdje gelukkig. Maar aan alle mooie liedjes komen een einde, Marcello was veel verzwakt door het ongeluk en stierf.

Onze vrienden zijn erg aangedaan door het verhaal en zelfs Team Rocket, die bij Sofia zijn binnen gedrongen en zo het verhaal gehoord hebben, is triest. Ash zegt dat Sofia wel erg droevig moet geweest zijn bij het verlies van haar man, maar een andere oude man komt tussen beide. Hij zegt dat Sofia helemaal geen verdriet gehad heeft, waar door onze vrienden erg verbaasd zijn. De man zegt dat hij Marcello is, Sofia heeft het einde van het verhaal gewoon verzonnen. Ze houdt immers van romans en bedenkt er daarom veel over Marcello en zij zelf. Ash, Brock, Misty en Todd zijn even in de war, maar al gauw draaien ze bij. Dan laat Sofia enkele foto's zien, waarvan er wel een erg mooie bij zit. Op de foto staan Marcello en Sofia, met achter hun al de Sunflora. De foto is op de dag dat Marcello terugkeerde, genomen. Ze vertellen dat de Sunflora elk jaar terug keren. Het is immers erg warm hier, dus brengen ze hier steeds de winter door. Elk jaar hebben Marcello en Sofia foto's laten nemen van hen en de Sunflora, 49 jaar lang. Todd is erg verwonderd en kijkt naar de prachtige foto's. Hij zou graag de foto's van dit jaar, het 50e jaar, nemen. Dat zouden pas prachtige jubileumfoto's zijn! Sofia en Marcello zeggen echter dat dat niet nodig zal zijn, de Sunflora zullen toch niet meer komen. Dit jaar is het immers, voor de eerste keer in 50 jaar, erg koud. De Sunflora zullen dus niet naar hier komen om te overwinteren, dus kan Todd ook geen foto's nemen. Todd zegt dat dat niet uit maakt, het is een jubileum en er moeten dus foto's komen.
Marcello en Sofia gaan akkoord. Voor de foto's moeten ze echter naar de zuidelijke heuvel, dat is de plek waar de Sunflora normaal steeds naar toe komen.

Als ze bij de Zuidelijke heuvel komen, zien ze niets anders dan een modderachtig veld. Marcello vertelt dat er hier enkele weken geleden honderden Sunflora stonden. Brock heeft ook Sunkern mee genomen, ze hebben immers nog steeds het mysterie rond zijn bevriezing niet opgelost.Dan begint het plots te sneeuwen. Dat doet Sofia aan hun eerste tocht naar de heuvel denken. Sofia viel toen bijna van een hangbrug, maar Marcello kon haar nog net redden. Toen sneeuwde het ook. Ook dit keer zijn onze vrieden erg ontroerd, maar weer blijkt het verhaal verzonnen te zijn. Onze vrienden vragen zich echter af hoe dat het kan dat het plots zo hard sneeuwt. Het is immers nog veel te vroeg in het seizoen, het kan nu nog niet sneeuwen. Dan komt er echter een machine, die sneeuw spuit, aangereden. Het is Team Rocket, zij zijn onze vrienden achterna gegaan.
Terwijl Todd snel wat foto's maakt van de Wobbuffet van Jesse, zet Meowth de stofzuiger aan om zo Pikachu op te zuigen. Zo ontstaat een stormachtig effect. Onze vrienden worden bedekt onder de sneeuw, maar al gauw komen ze weer boven. Pikachu heeft het te koud om te vechten en ook Bulbasaur kan de sneeuwmachine en de stofzuiger niet verslaan. Vervolgens laat Jesse haar Arbok het grote werk doen : Pikachu vangen. De Pokémon voert de opdracht van zijn baasje dan ook uit en brengt zo Pikachu bij Jesse. Bulbasaur wil vechten, maar kan de koude niet verdragen.
Dus besluit Sunkern het maar te doen. Hij gebruikt een Sunny Day-aanval om zo de zon te laten schijnen. Al gauw smelt de sneeuw en kan Bulbasaur weer aanvallen. Ash beveelt hem een zonnestraal uit te voeren. Door deze krachtige aanval wordt de machine van Team Rocket vernietigd. Zo kan Pikachu ontsnappen en kan hij met Team Rocket zelf af rekenen. Wanneer Team Rocket echter probeert te ontsnappen met hun ballon, laat Pikachu een Thunderbolt op hen los. De ballon ontploft, waar door Team Rocket het weer eens voor gezien houdt. Zo wordt Sunkern de held van de dag.

De zon mag dan weer schijnen, Sofia en Marcello denken niet dat de Sunflora ooit weer terug zullen komen. Gelukkig hebben ze nog de foto's, die ze altijd zullen bewaren. Todd stelt echter voor om een foto met Sunkern te maken, en dat doen ze dan ook. Brock heeft echter nog een beter idee. Hij weet dat Ash tijdens de Bug Catching Tournament een Sun Stone gewonnen heeft. Door deze aan Sunkern te geven, zal deze evolueren in Sunflora. Ash gaat meteen akkoord en haalt de steen uit zijn rugzak. Brock zet de Sunkern neer en Ash legt de Sun Stone voor hem, waardoor hij begint te gloeien. De Sunkern evolueert meteen naar een prachtige Sunflora, nu zullen Sofia en Marcello uiteindelijk toch met een Sunflora op de foto staan. Het is er dan maar ÚÚn, ze moeten er zich toch mee tevreden stellen. Of niet? Plots beginnen er immers van uit alle hoeken Sunflora te komen!
Marcello en Sofia zijn dolgelukkig, nog nooit zijn er zoveel Sunflora geweest.
Uiteindelijk neemt Todd de foto en wanneer hij dit doet, ziet hij in de verte even iets glanzends voorbij vliegen. Todd is er van overtuigd dat het een Articuno was en hij vertelt het aan de anderen. Brock zegt dat dat wel goed zou kunnen, misschien bracht Articuno wel al het koude weer met zich mee. Zo vertekken onze vrienden weer, op zoek naar de legendarische Articuno. Samen met hun goede vriend Todd..

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.