De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Houndoom's Special Delivery

Engelse titel : Houndoom's Special Delivery
Japanse titel : Togepi and Houndoom
Episode nummer : JP : 180 / EN : 178
Wie is deze Pokémon : Het is Poliwhirl!
Notes : Togepi en Houndoom vangen een glimp op van Raikou. Deze episode heette aanvankelijk "The Howl of the Houndoom", maar deze titel is daarna veranderd.

Onze vrienden vervolgen vandaag hun weg naar Ecruteak City, maar vandaag gaat die weg wel door enkele grote bergen. Onze vrienden merken op dat de bergachtige omgeving prachtig is, het lijkt wel een foto van op een postkaart. En bovendien is het erg stil. Of toch niet, de stilte wordt immers plots verstoord. Ze kijken in de richting van waar het geluid komt en ze zien een Pokémon voorbij lopen. Ash haalt meteen zijn PokÚdex er bij, die hem weet te vertellen dat het een Houndoom is. Houndoom is de geŰvolueerde vorm van Houndoor. Zijn gehuil maakt vele Pokémon bang. Brock zegt dat de Pokémon van iemand moet zijn, want hij draagt een zak op zijn rug. Ash zegt dat hij vast iets moet afleveren en dat het pakket dat hij moet afleveren in de zak zit.
Team Rocket vliegt ondertussen met hun ballon over het gebied. Terwijl ze drinken van een kopje thee, genieten ze van de stilte en het heerlijke bergwindje. Dan gooit Jesse plots haar kopje thee weg en roept ze wat er aan de hand is met hen. Ze zegt dat ze niet mogen dromen, slapen enzovoort, maar dat ze in actie moeten schieten. James geeft haar gelijk en zegt dat ze hun beroep moeten uitoefenen. Ze moeten immers dringend een sterke, zeldzame Pokémon vangen voor de baas. James begint meteen te zoeken en dan ziet hij Ash, Misty en Brock over een pad wandelen. Ze zien ook Pikachu, en die willen ze uiteraard weer stelen. Ze gaan wat lager en zo komen ze uiteindelijk bij Ash en zijn vrienden. Ze zeggen meteen hun strijdkreet op en vervolgens zeggen ze dat ze Pikachu gaan stelen. James laat zijn Weezing aanvallen met een rookgordijn, zodat Ash en zijn vrienden niets zien. Vervolgens laat Jesse haar Arbok uit zijn PokÚball, zodat deze snel Pikachu kan wegnemen. Pikachu valt echter snel aan met een donderstraal, zodat Arbok terug tegen de ballon vliegt. Misty ziet op dat moment echt niets door het rookgordijn. Ze probeert Ash en Brock te vinden, maar ze struikelt over een steen. Zo valt Togepi uit haar handen en rolt die weg. Togepi kan gelukkig rechtstaan en eens ze uit het rookgordijn is, begint ze met haar handjes te draaien. In een flits is Togepi verdwenen. Door haar metronoom is ze immers in een hoge boom terecht gekomen. Togepi is erg bang en begint te huilen. Terwijl Togepi in de boom weent, laat James zijn Weezing een tackle aanval uitvoeren. Ook Ash's Pikachu gebruikt die aanval, waardoor Weezing terug in de ballon valt. Ash haalt een PokÚball boven en kiest nu voor Chikorita. Die gebruikt haar mesblad zodat er een gat in Team Rockets ballon komt en ze het weer voor gezien houden. Wanneer de rook opklaart, begint Misty plots Togepi te roepen. Ash en Brock vragen wat er aan de hand is, waarop Misty antwoordt dat Togepi plots verdwenen is. Ze beginnen allemaal meteen Togepi te zoeken, maar de kleine Pokémon komt niet te voorschijn.

De kleine Togepi zit immers nog steeds te huilen in de boom. Dan komt de Houndoom met de zaak plots voorbijgelopen. Hij hoort en ziet Togepi en besluit Togepi uit de boom te halen. Hij klimt en springt naar de tak waar Togepi op zit en zet Togepi vervolgens op zijn rug. Dan spingt hij weer uit de boom en wanneer ze weer op de grond staan, haalt Houndoom Togepi van zijn rug en wil hij weer vertrekken. Togepi heeft echter honger en begint dus weer te huilen. De Houndoom ziet dit en gebruikt een vlammenwerper om een appel uit een boom te halen. De appel valt op de grond en Houndoom geeft de appel vervolgens aan de kleine Togepi. Togepi begint de appel meteen op te smullen en vindt het heerlijk. Dan wilt de Houndoom weer vertrekken, hij hoort Togepi echter weer huilen. Hij moet echter snel zijn pakket afleveren, dus besluit hij niet achter om te kijken. Togepi blijft huilen, dus besluit hij het toch eens te doen. Wanneer hij zit dat een Pinsir Togepi aanvalt, rent hij meteen terug naar Togepi toe en geeft hij de Pinsir een kopstoot. De Pinsir geeft echter niet op en besluit terug aan te vallen. Maar wanneer Houndoom zijn vlammenwerper laat zien, loopt de Pinsir snel weg. De Houndoom moet nu echt vertrekken, maar dat vindt Togepi niet fijn. Hij probeert de Houndoom achterna te lopen, en wanneer Houndoom dat ziet, springt hij snel in het struikgewas zodat Togepi hem niet ziet. Maar de kleine Togepi valt en de Houndoom is dus genoodzaakt van uit de bosjes te komen. Hij neemt de appel van Togepi, zet Togepi recht en geeft haar vervolgens de appel. Dan zet ze Togepi op zijn rug en vertrekt hij weer.
Ash, Misty en Brock zoeken Togepi ondertussen nog steeds. Ze zijn al een uur op zoek en nog steeds hebben ze geen spoor van de lievelingsPokémon van Misty. Brock zegt dat Togepi zo klein is, het kleine wezentje kan dus alleen niet al te ver weg gelopen zijn. Misty zegt dat Brock gelijk heeft en zegt dat misschien ÚÚn of andere wilde Pokémon Togepi mee naar de bossen genomen heeft. Brock zegt tegen Misty dat ze kalm moet blijven. Ash besluit de hulp van Noctowl in te schakelen. Die kan over de omgeving vliegen en misschien zo Togepi terug vinden. Brock vindt dat een goed idee en zegt dat hij ook kan helpen : zo laat hij ook zijn Golbat uit zijn PokÚball. Ash zegt tegen de beide Pokémon dat ze Togepi moeten vinden en dat ze daarvoor moeten opsplitsen. Ze spreken terug af over een halfuur. De beide Pokémon gaan akkoord en zo vliegen ze weg. De Houndoom en Togepi zijn ondertussen nog steeds op pad. Maar nu komen ze aan bij een rivier, waar ze over moeten. Gelukkig liggen er verschillende stenen in de rivier. Houndoom besluit van de Úne steen naar de andere steen te springen, maar al gauw komen ze een Gyarados tegen. DE Gyarados duikt terug onder water, waardoor de stenen Houndoom en Togepi door de golven van de steen geduwd worden. Gelukkig kan de Houndoom goed zwemmen en komen ze al gauw bij de andere oever. Als ze daar aankomen, is de Houndoom helemaal uitgeput. Hij legt zich even neer op de grond, terwijl Togepi verder wandelt. Omdat hij probeert te rusten, ziet de Houndoom dit niet. Togepi klimt zo over de rotsen omhoog, maar uiteindelijk valt de kleine Pokémon naar beneden. Houndoom ziet dit en springt naar Togepi om haar te redden. Het lukt en hij springt meteen naar de top van de rotsen. Daar zet Houndoom de kleine Togepi weer op de grond, zodat ze kunnen genieten van de prachtige omgeving. Voor hen ligt er immers een prachtig bloementapijt, waarover mooie Ledian en Ledyba vliegen. Ook zijn er Butterfree en Bellossom die staan te dansen. Togepi gaat meteen tussen de drie Bellossom staan en begint mee te dansen. Op het einde van het dansje nemen de Bellossom Togepi vast en gooien ze haar in de lucht. Zo komt Togepi in de bloem van een Venusaur terecht. Maar de Venusaur staat recht zodat Togepi terug op de grond valt. Venusaur wil vertrekken maar laat eerst nog wat slaappoeder achter. Houndoom ziet dit en springt voor Togepi, zodat die niet in slaap valt. De hondPokémon valt echter zelf in slaap.

Noctowl lijkt ondetussen wat gevonden te hebben. Hij meldt het aan Ash en toont hen enkele voetsporen. Brock zegt dat het de voetsporen van Togepi moeten zijn. Als ze die volgen, komen ze dus automatisch bij Togepi terecht. Dan zien onze vrienden ook andere voetsporen, die naast die van Togepi liggen. De andere voetsporen zijn erg groot, ze moeten dus van een grote Pokémon zijn. Dan stoppen de voetsporen van Togepi plots en lopen de grote voetsporen verder. Brock zegt dat de grotere Pokémon Togepi met zich mee gedragen moet hebben, dus volgen ze de grotere voetsporen. Op dat moment probeert Togepi Houndoom wakker te maken door zijn neus te kietelen met een bloemetje. Het lukt en zo kunnen Houndoom en Togepi weer vertrekken. Togepi wil op Houndoom's rug springen, maar ze geraakt niet hoog genoeg. Gelukkig steken de Bellossom een handje toe. Terwijl de Bellossom hen uitwuiven, vertrekken Houndoom en Togepi weer. En Ash en zijn vrienden zitten niet ver achter hen, want zij hebben net de rivier bereikt. Omdat zoeken naar een brug te lang duurt, besluiten ook zij op de stenen te springen. Ze zien ook de Gyarados, maar gelukkig zorgt die niet voor problemen. Zo komen ze op de andere oever. Nu moeten ze de rotsen, net als Houndoom en Togepi, beklimmen. Zo komen ze bij het prachtige bloementapijt. Brock zegt dat het een paradijs moet zijn voor gras- en insectPokémon, terwijl Misty Togepi verderzoekt. Maar de kleine Togepi blijkt weer niet in de buurt te zijn, dus gaan ze verder. Team Rocket zit ondertussen in de problemen. Zij hebben hun ballon hersteld met een pleister, maar nu blijkt hij plots niet meer goed te werken. De ballon daalt immers. Meowth zegt dat de pleister niet goed op het lek geplakt is, en zo vallen ze op de grond. Althans, bijna. Want eerst komen ze nog op het hoofd van een Gyarados terecht. De Gyarados duwt hen weg zodat ze op de oever van de rivier belanden. Maar hij laat het daar niet bij, want hij heeft nu immers een grote buil. Hij gebruikt zijn watergeweer zodat Team Rocket het voor de tweede keer vandaag voor gezien houdt.

Houndoom en Togepi hebben meer geluk : ze worden steeds betere vrienden. Zo genieten ze van een waterval in een prachtige vallei en rennen ze over grote grasvelden. Dan begint het plots te regen en besluiten ze te schuilen in een holte in een boom. Terwijl ze schuilen, moet Togepi plots een Misty denken en is ze even droevig. Houndoom vrolijkt haar gelukkig op door met haar te spelen. Dan horen ze plots wat. Ze gaan kijken en aan de andere kant van een klein meertje zien ze een speciale Pokémon : Raikou. Die rent gauw weg en hij neemt het slechte weer met zich mee, want plots is het zonnetje er weer. Ze vertrekken weer, terwijl Ash en zijn vrienden verder zoeken. Brock zegt dat het veel lastiger wordt om de voetsporen te volgen nu de regen ze heeft weggeveegd. Ash wil Noctowl weer laten zoeken, maar dan ziet Pikachu plots weer voetsporen. De voetsporen leiden al gauw naar de holte in de boom waar Houndoom en Togepi schuilden. Brock zegt dat Togepi en de andere Pokémon in de holte geschuild moeten hebben en dat ze weer vertrokken zijn toen de regen stopte. En dat is nog niet zo lang geleden, dus zijn de twee Pokémon niet ver weg meer. Ash, Brock en Misty beginnen meteen te lopen zodat ze Togepi en de andere Pokémon misschien nog inhalen. Togepi is ondertussen al moe geworden en is in slaap gevallen op de rug van Houndoom. Zo komen ze aan bij een boerderij, waar een boer in zijn weide zijn Mareep zit te verzorgen. De Houndoom gaat naar de boer en blaft even. De boer schrikt even, maar ziet dan dat het zijn trouwe Houndoom is. Hij zegt tegen Houndoom dat hij bezorgd was en hij vraagt waar hij zo lang bleef. Maar dan ziet hij de kleine Togepi en begrijpt hij het. En dan komen Ash, Misty en Brock ook weer aan. Ze zien Togepi en gaan meteen naar de Houndoom en de boer toe. Ze zien hoe de Togepi ligt te slapen en weten dus dat de kleine Pokémon in goede handen was. De boer vraagt aan Ash en zijn vrienden of Togepi tot hen behoort. Ash zegt dat het inderdaad zo is. De boer legt uit dat zijn Houndoom Togepi heeft meegenomen zodat hij niet alleen was. Misty begrijpt dat en bedankt Houndoom. Dan wordt Togepi wakker. Ze ziet Misty en springt meteen in haar armen. Misty geeft haar lievelingsPokémon een dikke knuffel en verontschuldigt zich omdat ze Togepi heeft laten vallen. Ze zegt dat ze veel voorzichtiger zal zijn vanaf nu. De kleine Togepi vindt het natuurlijk niet erg, want zij heeft een leuk avontuur beleeft.

Maar de problemen zijn nog niet helemaal voorbij, want Team Rocket vliegt over de boerderij. Jesse en James zien niet alleen Pikachu, maar ook de Mareep en ze willen die Pokémon dus allemaal stelen. Ook Houndoom staat op hun verlanglijstje. Terwijl de boer vertelt aan onze vrienden dat Houndoom voor hem wat was gaan halen in de stad, valt er plots een net over de hondPokémon. Het net wordt opgehaald en zo zien onze vrienden de ballon van Team Rocket. Ash laat zijn Chikorita aanvallen met een mesblad en zo snijdt de kleine Pokémon het net van Houndoom door. De hondPokémon valt zo op de grond en is dus bevrijd. Jesse laat op haar beurt Arbok aanvallen met een gifangel. Pikachu kan gelukkig de aanval van Arbok ontwijken. Houndoom neemt op dat zelfde moment de Victreebell van James voor zijn rekening. Hij heeft de Victreebell een stevige kopstoot, zodat deze terug in de ballon van Team Rocket belandt. Pikachu gebruikt een donderstraal op Arbok en zo valt ook die terug in de ballon. Dan is het weer aan Houndoom. Op bevel van zijn trainer gebruikt die een vlammenwerper zodat de ballon van Team Rocket ontploft en ze het voor de derde keer voor gezien houden. Dan is het weer tijd om te vertrekken voor onze vrienden, Ecruteak City is immers niet ver meer. De oude boer wijst onze vrienden nog even de weg, maar uiteindelijk moet hij terug naar zijn boerderij. Onze vrienden bedanken hem en wensen hem nog veel geluk met zijn Mareep. Togepi neemt afscheid van Houndoom, maar de kleine Togepi kan geen afscheid nemen. Hij wil zo graag nog wat langer bij Houndoom blijven, maar Houndoom zegt dat dat niet kan. Ook Misty zegt dat ze moeten vertrekken, ooit zullen ze de Houndoom nog wel eens terug zien. En zo vertrekken ze dan weer, op weg naar de Johto League.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.