De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Mountain Time

Japanse titel : Ledian! Cross the Valley
Engelse titel : Mountain Time
Episode Nummer : JP : 172 / EN : 170

Ash en zijn vrienden zijn nog steeds op weg naar Ecruteak City, maar momenteel bevinden ze zich in een prachtig bergachtig gebied. Ash zit vandaag vol energie, Brock zegt dat dat vast door de frisse berglucht komt. Wanneer Pikachu en Ash een loopwedstrijdje houden, vliegt er een rode Pokémon voorbij. De PokÚdex vertelt dat het een Ledian is. Ledian is de evolutie van Ledyba. Het aantal stippen op de rug van deze Pokémon staat in verhouding met het aantal sterren aan de hemel.
Ash en Pikachu besluiten de Ledian te achtervolgen om te zien waar hij naar toe gaat.
Na een tijdje vliegen komt Ledian echter in een zware windvlaag terecht, zodat hij op de grond valt. Ook Ash wordt door de wind omgeduwd. Een man beveelt zijn Pidgeotto om te stoppen met zijn Ghust aanval, terwijl een andere jongeman naar Ledian en Ash toe rent. Hij vraagt aan beide of het gaat, terwijl de oudere man zich komt verontschuldigen. Nu komen ook Brock en Misty aangelopen, allen worden ze uitgenodigt bij de man thuis, waar ze meer informatie krijgen. De man vertelt dat hij opzichter van het berggebied is. Hier voor krijgt hij hulp van Ledian, Pidgeotto en zijn zoon Benji. Benji zegt dat opzichter zijn erg leuk is, hij heeft echter nog veel te leren. Zijn vader traint hem immers nog steeds. De opzichter legt uit dat de Ghust-aanval daar net bedoelt was als training voor Ledian. Die moet immers elke zware storm in de bergen kunnen doorstaan, ze moeten alle weeromstandigheden aan kunnen. Enkel zo kunnen ze klaar staan voor alle soorten noodoproepen. Wanneer de opzichter echter op zijn horloge kijkt, ziet hij dat het al erg laat is. Hij moet nog naar het dorpje aan de voet van de berg om daar iets op te lossen. Hij zegt echter dat onze vrienden zo lang mogen blijven als ze willen, en wanneer ze hem iets moeten vragen kunnen ze dat steeds via de radio. Ook Benji's Ledian moet verder trainen. De rode Pokémon vliegt zo erg snel tussen de bomen, niets mag hem hinderen tijdens een noodoproep. Dan gebeurt er echter wat. Een enorme wind steekt op, en dit keer is het niet een Ghust-aanval van Pidgeotto!
Uiteraard komt de wind weer van een gemene machine van Team Rocket. Na hun strijdkreet, legt Meowth uit dat hun machine 2 standen heeft : de zuig- en de blaasstand. Wanneer Meowth de machine in de zuigstand zet, worden Pikachu en Togepi meteen opgezogen en komen ze in een glazen kom terecht. Nu ze deze twee Pokémon gestolen hebben, vliegen ze met hun ballon weg. Maar het spelletje is nog niet uitgespeeld. Benji beveelt zijn Ledian om Pikachu en Togepi te bevrijden, maar Meowth zet de machine nu in blaasstand. Hier door wordt Ledian meteen weer terug geblazen. Dan steekt er een echte, harde wind op. Deze harde wind neemt de ballon met zich mee.

Benji zegt dat dat eens slecht kan aflopen. Je weet nooit waar en hoe deze winden eindigen. Ash, Brock en Misty willen er meteen achter aan lopen, maar Benji zegt dat dat geen nut heeft. Ze weten toch niet waar de ballon belandt, ze kunnen beter een goed plan uit bedenken. Benji besluit hier voor contact op te nemen met zijn vader via de radio.
Team Rocket is ondertussen echter al geland. Althans, ze hangen tussen twee steile rotswanden te bengelen met hun ballon. Uiteindelijk breken de touwen van de ballon, waar door Team Rocket, Pikachu en Togepi neer vallen. Door de val breekt het glas van de bokaal gedeeltelijk, waar door Pikachu en Togepi bevrijdt zijn. Maar dan breekt de rotsblok, waarop Pikachu, Togepi en Team Rocket staan, door. Ze vallen naar beneden en zo belandt hun stuk rotsblok op een andere rechtopstaande rots. Hier door kunnen Team Rocket, Pikachu en Togepi niet weg...
Op dat moment zijn Ash, Misty, Brock en Benji al weer op zoek naar Team Rocket, Pikachu en Togepi. De weg wordt echter geblokkeerd door een hoop vallende rotsblokken. Er over klimmen is veel te gevaarlijk, dus moeten ze een andere weg nemen. Die weg is een steile touwladder, die aan de rotswanden hangt. Hier mee komen ze aan de top van de berg en daar kunnen ze dan afdalen en verder zoeken. De ladder is echter al jaren niet meer gebruikt, dus besluit Benji eerst alleen te gaan om te kijken of alles goed is. Gelukkig is alles in orde en kunnen ook Ash en zijn vrienden omhoog klimmen. Alles gaat goed, tot er weer een stevig windje op steekt. Het rukt ÚÚn van de hechtingen van de touwladder los, waar door Brock, Misty en Ash in gevaar komen. Benji roept dat ze moeten blijven volhouden, de wind zal binnen enkele momenten over gevlogen zijn. Maar dan komt de hoofdhechting los, waar door de ladder met onze vrienden naar beneden stort. Gelukkig kan Benji nog net op tijd een stukje touw vast nemen, maar het weegt erg zwaar. Hij trekt samen met Ledian zo hard als hij kan, om zo Ash en zijn vrienden omhoog te trekken. Ook de Noctowl van Ash helpt mee. En uiteindelijk lukt het, iedereen is nu veilig op de top.Op dat moment ontstaat er een kleine ruzie op de rots, waar Team Rocket, Pikachu en Togepi op zitten. Jesse heeft gemerkt dat James stiekem een chocoladereep op eet, terwijl iedereen honger lijdt. Ook Meowth wordt hier kwaad om en begint te vechten. Door dat ze met een te groot gewicht aan ÚÚn kant van de rots zijn, gaat deze naar beneden hellen. Na hÚÚl wat heen en weer geloop kunnen ze uiteindelijk de rots toch terug in evenwicht brengen, zodat ze niet neer storten. Maar uiteindelijk gebeurt het toch. Door dat Wobbuffet onverwachts uit zijn PokÚball komt, verhoogt het gewicht aan een kant van de rots en stort deze, met iedereen er op, neer. Ze dreigen allemaal neer te storten, tot Togepi een metronoomaanval uit voert. Hier door belandt de rots terug op zijn vorige plek, met iedereen er op, en is iedereen weer veilig. Jesse vraagt zich af hoe dat kon gebeuren, ze denkt dat Wobbuffet teleporteer geleerd heeft of dat het misschien een gezamelijke droom was.
Dan komt eindelijk Ledian aangevlogen. Zij ziet de situatie van Team Rocket, Pikachu en Togepi en gaat meteen Ash en zijn vrienden waarschuwen. Als ook zij aankomen, laat Ash Bulbasaur uit zijn PokÚball. Hij vraagt of Bulbasaur zijn roedern kan gebruiken, maar deze is echter te kort om bij Pikachu en Togepi te komen. Ledian vindt dat ze iets moet doen, dus doet ze een voorstel aan Benji. Deze vindt haar voorstel enerzijds gevaarlijk, maar toch doen ze het. Benji knoopt een touw vast aan een dikke rotsblok, terwijl Ledian met een groot net, dat aan hetzelfde touw hangt, naar boven vliegt. Ledian maakt vervolgens het touw vast aan de andere rotsblok, waar op Team Rocket en onze vrienden hun Pokémon zitten, en vraagt vervolgens aan hen om in het net te springen. Zo dalen Team Rocket, Pikachu, Togepi en Ledian langzaam af langs het touw. Als ze echter bijna bij de grond zijn, neemt Team Rocket Pikachu en Togepi weer gevangen en springen ze uit het net.

Ash en zijn vrienden krijgen dus stank voor dank. Om te kunnen ontsnappen laat James zijn Victreebell en Weezing weer aanvallen. Benji heeft er echter genoeg van en schakelt zijn Ledian weer in. Hij beveelt deze aan te vallen, maar het is echter Victreebell die eerst aan valt met een roedern. Dan laat Ash zijn Bulbasaur een Razor Leaf uit voeren, maar ook deze gaat de mist in bij een SmokeScreen van Weezing. Team Rocket wil zo weer eens ontsnappen, maar voor de zoveelste keer vandaag duikt er weer eens een windje op. Dit keer is het wel een Ghust-Aanval van de Pidgeotto van Benji's vader, de opzichter. Hij zegt dat hij zo snel mogelijk gekomen is, na het radiotelefoontje van Benji. Hij laat zijn Pidgeotto nogmaals dezelfde aanval uitvoeren, waar door Team Rocket's Pokémon niet meer in staat zijn om te vechten. Dan voeren de Ledian van Benji en zijn vader een Swift-aanval uit, en Pikachu een Thunderbolt. Zou houdt Team Rocket het weer eens voor gezien en zijn Togepi en Pikachu terug bevrijdt. Ash, Misty en Brock bedanken Benji en zijn vader, zonder hen en de Ledian zouden Pikachu en Togepi immers nog steeds in de handen van Team Rocket zijn. Op dat moment verschijnt de eerste ster aan de hemel. Benji vertelt dat hij en Ledian elke avond naar de sterren kijken. Nadat de eerste ster verschenen is, gebeurt er echter wat met Ledian. EÚn van de zwarte stippen op zijn rug begint rood te gloeien. En dat is ook zo als de tweede en de derde sterren verschijnen. Brock zegt dat de stippen van Ledian reageren op de sterren aan de hemel. Dan beginnen de Ledian te vliegen, terwijl ze over de omgeving vliegen laten ze allemaal kleine sterretjes achter zich, een soort van poeder.
Terwijl dat gebeurt, zegt Benji's vader aan Benji dat hij nu officieel mede-officier is. Als de stippen van een Ledian op de sterren reageren, is hij immers goed getraind. Dat betekent dus dat hij de functie van mede-officier aan kan.
Terwijl de roodoranje zon onder gaat en zo de bergen een prachtige kleur geeft, kunnen Ash en zijn vrienden weer verder met zijn reis. Verder op weg naar de grote Johto League en naar hun volgende avontuur...

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.