De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Power Play

Japanese titel : Umbreon! Darkness Battle!
Engelse titel :
Power Play
Nederlandse titel :
Elektrische Spanning
Episode Nummer :
JP : 171 / ENG : 169
Plaats :
Bergachtig gebied tussen Goldenrod en Ecruteak City
Notes : Gary's Eevee is geevolueerd.

Vandaag zijn onze helden op pad door de bergen, nog steeds onder weg naar Ecruteak City. Maar dan horen ze plots een trainer een andere trainer uit dagen. Als Ash een kijkje gaat nemen blijkt het Gary te zijn. Hij heeft wel een heel speciale Pokémon bij zich : een Umbreon. Ash zegt dat hij zijn Eevee wel erg goed moet hebben getraind om zo’n sterke evolutie te verkrijgen. De tegenstander van Gary heeft echter ook een sterke Pokémon, een Alakazam. Die voert al meteen een Zap Cannon-Aanval uit op Umbreon, maar deze snelle Pokémon ontwijkt de aanval. Zelfs een twee aanval lukt niet. Gary lacht even en merkt op dat Psychic aanvallen niet veel doen op Dark Pokémon, zoals Umbreon. Daarom waagt Gary’s tegenstander het maar op een Head But aanval, maar ook deze ontwijk de lenige Umbreon.
Nu is het Umbreons beurt : Hij geeft Alakzam een stevige tackle, maar die kan zich echter weer herstellen. Met zijn Agility kan Umbreon de Dynamic Punch-Aanval van Alakazam ontwijken. Zelfs een Double Team aanval van Alakazam kan Umbreon door zien. Maar wanneer Umbreon dan weer een Quick Attack uit voert, teleporteert Alakazam om de aanval te ontwijken. Als de Alakazam echter weer te voorschijn treed maakt Umbreon het af met een Hidden Power-Aanval.

Brock en Misty, die het gehele gevecht bekeken hebben, vertellen dat Ash zijn Eevee erg goed getraind heeft en dat de Umbreon nu op een erg hoog level zit. Ash ziet echter groen van jaloezie en wil Gary uitdagen. Hij rent de heuvel af en komt zo bij Gary te recht. Gary wel echter niet weer tegen en Ash’s Pikachu vechten, en zelfs Chikorita, Totodile, Cyndaquil of Noctowl kunnen hem niet te overtuigen. Dus wandelt Gary rustig weg, terwijl Ash zich bezig houdt met zijn Pokémon.
Wat later wandelen Ash, Misty en Brock door een nabij gelegen stad. Ash is er nog steeds van overtuigd dat hij de volgende keer Gary zal overwinnen. Als dan uiteindelijk bij een PokéCentre komen, besluiten ze daar te gaan eten.

Jesse en James hebben ondertussen ook alles gezien. Ze bedenken tevens een plan om Ash’s Pokémon te stelen. Jesse komt echter op het idee handig gebruik te maken van Wobbuffets Counter Attack, een aanval die aanvallen van de tegenstander weerkaatst en verdubbelt. Ash, Misty, Brock, Pikachu en Togepi hebben zich ondertussen al vol gepropt met allemaaal lekker eten uit het PokéCentre. Maar dan valt plots het licht en de electriciteit uit. Zuster Joy kan echter de electriciteitscentrale maar niet bereiken via de telefoon en als er niet snel weer electriciteit is, dan kan ze al de Pokémon niet verzorgen. Onze helden vertrekken meteen naar de elektriciteitscentre, waar ze het probleem zullen oplossen.
Als ze onderweg zijn naar de centrale, passeren ze echter langs Umbreon en Gary, maar dat merkt Ash niet op. Hij rent verder naar de centrale.

In de centrale zelf blijkt Team Rocket de controle te hebben over genomen. Zij hebben een nieuwe robot gebouwd, waarmee ze Pikachu en andere Pokémon uit het PokéCentre willen stelen, maar die robot moesten ze eerst op laden met electriciteit. Als ze echter willen vertrekken naar het PokéCentre, merkt Meowth op de radar op dat er iemand op weg is naar de centrale. Als Jesse het beeld uitvergroot merkt ze op dat het Ash en zijn vrienden zijn, en dat maakt het hen alleen maar makkelijker.
Als Ash en co aankomen bij de centrale merken ze meteen op dat er medewerkers vastgeboden op de grond zitten. Als ze ze echter willen gaan bevrijden, komt de grote robot van Team Rocket te voorschijn. Die blijkt gebaseerd te zijn op Wobbuffet. Na hun strijdkreet vertellen ze dat hun nieuwe robot, net als echte Wobbuffet, in staat is de counter aanval uit te voeren, maar dan veel sterker. Als Pikachu een Thunderbolt wil uitvoeren kruipen de Team Rocket leden weer snel in hun robot. Jesse drukt op een knop, waar mee de Counter aanval geactiveerd wordt. De Thunderbolt van Pikachu wordt zo 10 keer verdubbeld, en vervolgens weer op Ash en Co afgevuurd. Gelukkig kunnen die de aanval ontwijken. Omdat electriciteit niet goed blijkt te lukken, besluit Ash de hulp in te roepen van zijn Totodile. Als Misty de waterPokémon ziet stuurt ze ook haar Poliwhirl en Staryu naar buiten. Allemaal werken ze samen en vuren ze een WaterGun-aanval af. Maar ook die wordt geweerkaatst door de enorme Wobbuffet Robot. Als de robot echter verder wil, om de Pokémon van het PokéCentre te stelen, blijft hij echter vast zitten. Het touw, dat de Robot met de centrale verbindt om zo energie te leveren, blijkt te kort te zijn. Nu is het het ideale moment voor Gary, die Ash gevolgd is en alles heeft gevolgd, om zijn Umbreon het touw te laten door bijten. Nu kunnen Ash en zijn vrienden voorbij de robot om de mensen, die nog steeds vast gebonden zijn, te gaan helpen. Als dat gebeurd is vraagt Ash of ze de centrale terug kunnen activeren, zodat er weer electriciteit in de stad is. De werknemers antwoorden echter dat er te veel schade is toe gebracht aan de stuwdam, die de electriciteit levert. Een andere werknemer antwoord dat ze echter wel kunnen proberen naar de tweede, reserve, stuwdam kunnen overschakelen. Ash en Gary willen meteen vertrekken, maar Ash wordt echter weer gehinderd door de Wobbuffet robot van Team Rocket. De robot werkt nu op de energie, die Meowth en James afleveren door hard te fietsen. De robot werkt nu dus net als een dynamo van een fiets. Als Jesse de robot beveelt Ash, Pikachu en Totodile een harde slag te geven, worden de drie dan ook geraakt. Maar als Jesse het af wil maken met een Robot-Low Kick aanval, vallen Meowth en James echter moe in slaap. Nu de robot geen energie meer heeft is dit het geschikte moment voor Pikachu om de robot te verslaan met een Thunderbolt. Dit blijkt echter het omgekeerde effect te hebben, want nu wordt de batterij van de robot weer opgeladen met energie. Ash bedenkt echter een slim plannetje. Hij roept de hulp in van Cyndaquil in en laat die een stevige Flametrowher af vuren. De robot absorbeert die aanval echter en maakt zich klaar op het te doen terug kaatsen. Ash laat nu echter snel de robot vastgrijpen door Chikorita en zijn roedern. Het vuur kan zo niet weg en blijft in de robot. Dit zorgt voor een enorme explosie in de robot, waar door Team Rocket het weer eens voor gezien houdt.

Uiteindelijk aan de stuwdam aangekomen blijkt er een trekker te ontbreken, waarmee je de dam in beweging kan zetten. Met behulp van Cyndaquil, Totodile, Chikorita, Pikachu en Umbreon kunnen Ash en Gary die toch vinden en zo na heel wat trekken de dam in beweging zetten. Nu kan het water door de tweede dam stromen, en na nog een klein probleemje te hebben opgelost met de electriciteit van Pikachu, heeft de stad weer electriciteit. Ash bedankt Gary nog, voor die vertrekt met zijn Umbreon. Gary antwoord echter dat Ash zijn Pikachu goed getraind heeft en hij spreekt met Ash af dat ze de volgende keer zullen vechten.
En na ook afscheid te hebben genomen van Zuster Joy, kan Ash eindelijk weer vertrekken naar Ecruteak City.

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.