De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

A Better Pill to Swallow

Japanse titel : Shuckle Vs Bellsprout!
Engelse titel : A Better Pill to Swallow
Episode nummer : JP : 170 / EN : 168

Als onze vrienden weer op weg zijn naar de volgende stad, krijgt Ash plots maagpijn. Brock en Misty zijn daar niet zo verbaasd om, Ash had immers vandaag al 5 hamburgers gegeten. Hij blijkt zo ziek te zijn, dat hij niet meer recht kan staan. Maar dan komt net een kleine man aangewandeld. Even denken Brock en Misty dat het ÚÚn of andere trol is, maar al gauw blijkt dat gelukkig niet zo te zijn. De man blijkt ĹOld Men Shuckleĺ te heten. Hij vertelt dat hij Ash misschien wel kan helpen, daarvoor heeft hij enkele rare pilletjes bij. Als Ash het pilletje in neemt, lijkt het pilletje goed te werken. Zijn maagpijn verdwijnt meteen, maar daar blijft het niet bij. Plots doet hij even heel raar en valt hij vervolgens bewusteloos op de grond. Gelukkig komt Ash gauw weer bij. Misty vliegt meteen uit tegen de oude man, wanneer ze te horen krijgt dat het eigenlijk een Pokémon-Medicijn was. Gelukkig zegt Ash gauw dat al die herrie niet nodig is, hij is immers van zijn maagpijn verlost. De man vertelt dat de medicijnen eigenlijk voor Pokémon gemaakt zijn, maar dat ze eveneens voor mensen werken. Wanneer Brock vraagt aan de man of hij het medicijn helemaal zelf maakte, antwoordt de man dat dat inderdaad zo is. Hij nodigt onze helden dan ook uit om zijn werkplaats te bezoeken.
Als ze bij die werkplaats aankomen vertelt de man dat zijn medicijnen volledig bestaan uit natuurlijke producten. Bovendien maakt hij gebruikt van een groot geheim product. Als Brock aandringt bij de man om dit geheim aan hem te vertellen, brengt de man hen naar zijn schuur. Als ze daar binnengaan, zien Ash, Misty en Brock een heleboel rare vaasvormige schelpen, met daarin kurken gestopt. Als Misty zoĺn schelp vast pakt komt er plots een gele arm uit de schelp. Al gauw komen er meerdere armen en een hoofdje te voorschijn. De man vertelt dat het doodnormaal is, het is gewoon een Shuckle! De man vertelt dat het zonder zijn Shuckle onmogelijk was om zoĺn krachtig medicijn te verkrijgen. Hij mixt immers enkele producten en stopt ze vervolgens in de schelpen van de Shuckle. Na een tijdje wordt deze mix vervormt in een soort van vloeistof, die verschillende krachtige mogelijkheden heeft. Deze vloeistof ligt aan de basis van al zijn medicijnen, die zo kunnen gebruikt worden om Pokémon krachtiger te maken en hun aanvallen te versterken. Hij legt uit dat er verschillende soorten Shuckle zijn. De Shuckle met een rode schild, die hij in zijn bezit heeft, zijn de normale Shuckle. Daarnaast heb je nog andere soorten Shuckle. De man toont in een boek zo een Shuckle met een paars schild, waarvan het sap nog andere mogelijkheden heeft. Brock droomt al meteen wat hij allemaal met dat sap kon bereiken, hij zou zo immers de beste breeder van de wereld kunnen worden. De man is bereid om wat van het sap mee te geven, mits ze de zeldzame Shuckle met het paarse schild vinden. De man zegt dat ze daarvoor best Spoopy kunnen gebruiken. Spoopy is een Bellsprout en beschikt over de mogelijkheid om te vertellen waar de Shuckle zijn en welke sap aan het creŰren is.
Als onze vrienden wat later door een woud wandelen, is Spoopy ijverig aan het werken. Overal in het bos kunnen Shuckle zijn, en die moeten uiteraard onderzocht worden. Old Man Shuckle vertelt echter dat hij er niet jonger op wordt en dat het met de dag vermoeiender wordt om de Shuckle in het bos te gaan zoeken. Als Ash vraagt aan de oude man waarom hij de Shuckle dan niet gewoon vangt, antwoordt hij dat gevangen Shuckle geen sappen, die goed genoeg zijn om te gebruiken, kunnen maken. Daarom vult hij hun schelpen met zijn producten, brengt ze vervolgens weer naar het bos, wacht vervolgens een jaar en dan pas kan hij de Shuckle terug zoeken en hun sappen nemen. En omdat de Shuckle zich steeds op de meest onmogelijke plekken verstoppen is dat steeds een hele hoop werk. En Spoopy alleen kan ook niet alles, dus kan hij best wat gebruiken. En daarom dacht hij dat Ash, Brock en Misty konden helpen, in ruil zouden ze dan wat sap krijgen. Maar ook Team Rocket is er weer. Zij hebben een ingenieus buizensysteem opgezet, waarmee ze het gesprek hebben afgeluisterd. Uiteraard zijn zij ook ge´nteresseerd in de Shuckle en hun sap. Als ze deze hebben, zullen ze het rijkste trio van de wereld worden.
Wat later starten Brock, Misty en Ash samen met Spoopy aan hun zoektocht naar de Shuckle. Alledrie hebben ze een karretje mee gekregen, waar ze de Shuckle kunnen in leggen. De zoektocht blijkt echter moeilijker te zijn dan ze dachten. Spoopy, de Bellsprout, verplaatst zich immers aan een enorm snel tempo en zo wordt het voor onze vrienden erg moeilijk om hem bij te houden. Na een tijdje stopt Spoopy gelukkig omdat hij een Shuckle geroken heeft. Meteen begint hij te zoeken en zo ontdekt hij er ÚÚn die verstopt zit onder een steen. Het blijkt echter een Shuckle te zijn waarbij de sappen nog niet rijp zijn. Ook bij de volgende is dit het geval, en bij de volgende. Zo vindt Spoopy tientallen Shuckle, maar bij geen ÚÚn blijken de sappen rijp te zijn.
Uiteindelijk vindt Spoopy er toch een. Met zijn roedern neemt Spoopy de Shuckle vast en gooit hij hem naar Ash. Uiteindelijk vind Spoopy er een hele hoop, zodat Brock, Ash en Misty het niet meer kunnen bij houden. Spoopy gaat immers veel te snel voor hen. Tijdens zijn werk, loopt Spoopy plots verder. Ash en Misty begrijpen er niets van, maar Brock denkt dat Spoopy de paarse Shuckle gevonden heeft. Meteen achtervolgt hij Spoopy, maar die is nog steeds te snel voor hem. Tijdens het lopen struikelt Brock echter over een kei en beland hij in de planten, die aan de kant van de weg staan. Zo vinden Ash en Misty hem enkele ogenblikken later...

Ondertussen probeert Bellsprout een zware steen te verplaatsen. Hij heeft geroken dat er onder wel een hele speciale Shuckle zit. Wanneer het hem lukt om de steen te verplaatsen, ziet hij dat zijn vermoeden bevestigd wordt. Onder de steen ligt de paarse Shuckle! Hij neemt de Shuckle vast met zijn roedern en begint zo een gesprek met de Shuckle.
Dan komen ook Ash, Misty en Brock aan. Ze zijn erg gelukkig als ze de paarse Shuckle zien, maar dan duikt Team Rocket weer eens op. Na hun strijdkreet opgezegd te hebben, nemen ze de paarse Shuckle weg. Brock wil hen tegenhouden, maar James gebruikt zijn Weezing en laat deze een rookgordijn maken. Zo kan Team Rocket probleemloos ontsnappen. Gelukkig heeft Team Rocket Spoopy niet mee genomen. Deze kan immers de paarse Shuckle zo terug vinden.
Na een tijdje lopen krijgt Team Rocket echter dorst. Water hebben ze niet meer, dus besluiten ze het sap van de Shuckle te proberen. Als proefkonijn kiezen ze Meowth. Deze biedt wat weerstand, maar onder dwang van Jesse en James drinkt hij een beetje van het sap op. Het blijkt echter heerlijk te zijn, dus nemen Jesse en James ook enkele slokken. Dan beginnen ze ruzie te maken om nog meer te drinken. Ash, Misty en Brock rennen ondertussen nog steeds achter Spoopy aan. Deze weet echter na een tijdje niet weer welke richting hij uit moet. Dan gebeurt er echter iets mysterieus. Allerlei Shuckle komen uit hun schelpen en trekken allemaal naar een plek. Dan duikt plots de Old men Shuckle weer op, die vertelt dat dat problemen betekent. De Shuckle verzamelen zich enkel als er van het sap van een andere Shuckle gedronken wordt. Samen trekken ze dan naar de plek waar het gebeurt. Uiteraard is het Team Rocket die van het sap drinkt, dus kunnen Ash, Misty en Brock hen achterna gaan om zo bij Team Rocket te komen.
Zo vertelt de Old Men Shuckle dat drinken van het drankje voor Team Rocket erg gevaarlijk is. Wanneer iemand van het drankje drinkt, zal hij immers drie dagen en nachten door Pokémon achtervolgd worden omdat ze verliefd zijn op die persoon!

Het sap blijkt ondertussen een merkwaardig effect te hebben op de leden van Team Rocket. Ze voelen zich allemaal zalig, maar vooral met Meowth is er iets mysterieus aan de hand. Hij wordt blijkbaar verliefd op James! Hij begint James meteen te likken, en dat terwijl een hele hoop Shuckle dichter bij komen. Ook zij blijken verliefd te zijn, op Jesse! Meteen zetten Jesse een James het op een lopen, en zo komen ze bij Ash en zijn vrienden terecht. Brock legt uit waarom de Pokémon verliefd op hen zijn, maar Jesse wil niet luisteren en schakelt Wobbuffet en Arbok in. Wobbuffet en Arbok kunnen echter niet vechten, want ook zij worden verliefd op hun trainster. Ook Victreebell doet moeilijk. Team Rocket is dus genoodzaakt hun Pokémon terug te halen en zich zo over te geven, dus laat Ash zijn Pikachu een Thunderbolt uitvoeren. Maar het lukt niet, want ook Pikachu is in de greep van Jesse! Hij begint meteen Jesse te knuffelen. Gelukkig heeft Old Men Shuckle de oplossing. Hij begint plots iets rond te strooien, wat een tegengif blijkt te zijn. Nu zijn de Pokémon niet meer verliefd op Jesse en James. Team Rocket wil er opnieuw met de Pokémon van door gaan, maar dit keer voert Pikachu wel een Thunderbolt uit. Team Rocket houdt het weer eens voor gezien en zo is de paarse Shuckle weer veilig.

Wat later, thuis bij de Old Men Shuckle, bedankt hij onze vrienden. Dankzij hen heeft Old Men Shuckle meer sap dan ooit en bovendien heeft hij de paarse Shuckle gevonden. Hij wil Brock nu wat sap geven, maar deze weigert. Hij heeft geleert dat Pokémon ook van hem kunnen houden zonder die drankjes, dan zijn ze pas gelukkig. De Old Men Shuckle begrijpt het en zo kunnen Ash en zijn vrienden weer op pad, op naar de volgende stad in Johto...

Terug

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.