De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Walkthrough Deel 2

Route 3

Zodra je de route oploopt spreekt een Aide van Professor Oak je aan. Je krijgt de Running Shoes!

Druk tijdens het lopen op B om het sneller te laten gaan! Veel bijzonders heeft deze route niet. Er zijn heel veel trainers, en gras met nieuwe pokémon. Onder andere Spearow, Jigglypuff en Nidoran zijn er te vinden. Er ligt een verborgen Berry, een Oran.

Op alle plaatsen waar je zo'n klein groen schaduwtje ziet ligt een verborgen Berry. Als je aan het eind van de route omhoog loopt kom je op route 4.

Route 4

Voor je ligt een Pokémon Center. Links van het center ligt tussen de rotsen een onzichtbare Persim Berry.

Rechts van het Pokémon Center is de ingang van Mt. Moon.

Mt. Moon

Mt. Moon is een grote grot. Pokémon als Zubat, Paras, Geodude en Clefairy zijn er te vinden. Ook veel trainers en items. Er zijn zelfs leden van het slechte Team Rocket! Er zijn wat items, soms onzichtbaar:


Als je de grot zo snel mogelijk uit wil, moet je eerst naar rechtsboven, dan zo snel naar rechts en naar boven en naar links. Een stukje verder ga je naar beneden en dan weer naar links. Als je dan naar boven gaat moet daar ergens een trappetje zijn. Gebruik die en volg je weg verder. Je komt dan uit bij een man en twee fossielen op de weg. Rechtsonder de man is een klein doodlopend stukje, en op het laatste vakje daarvan ligt een onzichtbare Moon Stone! Als je die man verslaat mag je eén van de fossielen. De linker is Doom Fossil, waaruit je een Kabuto kan opwekken, de rechter is Helix Fossil waaruit je Omanyte opwekt. Loop nog een stukje verder en je bent de grot uit!

Route 4

Als je naar rechts loopt vallen je de twee karatetypes je meteen op. Ze zijn de eerste Move Tutors in je spel. Ze leren een keer een pokémon van je een aanval. In hun geval is dat Mega Kick of Mega Punch. Een stuk rechtsonder van ze zie je weer een schaduwtje, er ligt een Razz Berry. Loop verder naar rechts. Als je op een gegeven moment de balk overspringt naar het pad of het gras kun je niet meer terug, voor het geval je dat nog zou willen. Zo niet, dan kun je naar rechts naar Cerulean City gaan!

Cerulean City

Goed, het eerste huis wat je ziet is niet zo bijzonder. Een man wil zijn Jynx tegen een Poliwhirl ruilen. Het zou me verbazen als je al een Poliwhirl had. Ga je naar boven, dan kom je bij een huis met een man die je uitleg over de 8 badges geeft. De man in het huis ernaast geeft de de Powder Jar. Daarmee kun je later Berry Crushing doen in de Union Room. Het huis daar weer naast is nog niet toegankelijk. Verder is er nog niets bijzonders, behalve de Gym! De trainers hebben waterpokémon en Misty zelf Starmie en Staryu. Pikachu en Bulbasaur/Ivysaur zijn goed te gebruiken. Je hoeft de gym nog niet per se nu te doen. Je kunt ook eerst in het noorden de stad verlaten. Maar voordat je dat kunt, wordt je verrast door Gary. Hij heeft nu de volgende vier pokémon, die je moet verslaa: Pidgeotto level 17, Abra level 16, Rattata level 15 en starter op level 18. Als je hem verslaat vertelt hij je iets over Bill, en hoe zijn pokédex opgevuld is. Hoog tijd voor jou om dus ook naar Bill te gaan. Maar voor Gary gaat heeft hij nog een laatste cadeautje: de Fame Checker. Loop de burg op.

Route 24

Je bevindt je nu op de Nugget Bridge. Er staan 6 trainers. De eerste vijf moet je verslaan. Als je langs de zesde loopt geeft hij je een Nugget en zal hij je vragen bij Team Rocket te gaan. Weiger natuurlijk en je raakt met hem in gevecht. Loopnaar links en er komt een trainer naar je toe vanuit het gras. In dat gras kun je verscheidene pokémon vinden, waaronder de nieuwe Oddish (Fire Red) of Bellsprout (Leaf Green). Hier kun je nu nog niet verder, pas als je HM03 hebt. Je zal daar uiteindelijk ook naar Cerulean Cave kunnen. Maar voor nu ga je weer terug omhoog. Pak de poké ball met TM45 Attract. Als je nu naar rechts gaat kom je op route 25.

Route 25

Veel bijzonders heeft deze route ook niet. Trainers en (onzichtbare) items. Als je echter verder doorloopt zie je na een tijdje een huis. Daarin woont Bill, ga erin. Bill heeft echter een Clefairypak aan. Doe wat hij wil en je krijgt als beloning een S.S. Ticket. Je kunt ook nog zijn computer bekijken, daarop zie je Eevee en zijn evoluties. Nu kun je weer terug naar Cerulean City.

Cerulean City

Versla Misty als je het nog niet gedaan hebt. Ga dan naar het huis rechtsboven in de stad. Er stond eerst een politieagent voor, maar nu niet meer. Ga erin en ga aan de achterkant er weer uit. Vecht met het Team Rocket-lid. Als je hem verslaat krijg je TM 28, Dig. Loop naar beneden, langs de stad naar route 5.

Route 5

Middenin de route staat een Daycare. Je kunt er een pokémon achterlaten, die dan groeit. Hij krijgt 1 exp. point per stap die je zet. Je moet de man er wel wat voor betalen. Ga naar het 'huis' rechtsonderin. Je bent nu in Underground Path. Een meisje wil Nidorans ruilen, ik kan het wel aanraden, hij groeit dan sneller. Jammer is wel dat hij je niet meer gehoorzaamt als hij boven level 30 zit tot je de Rainbowbadge hebt. Ga de trap af en je komt in een lange gang. Pak die Running Shoes en sjees erdoor!...

Route 6

Het eerste dat ik je aanraad is naar boven te lopen en links en rechts van de grote poort de onzichtbare items te pakken. Links zie je een schaduw, maar rechts niet. Maar er ligt wel wat! Een Rare Candy namelijk. Die laat je pokémon een level groeien. Ik zou hem tot later bewaren... Verder op de route is niet veel bijzonders. Veel gras en trainers. Loop als je klaar bent naar beneden, naar Vermilion City.

Vermilion City

Hier in de stad moet je een aantal dingen doen. In het Pokémon Center moet je met de vrouw die bij de balie loopt praten en dan geeft ze je de VS Seeker. In het huis daar links van zit een visser die je de Old Rod geeft. In het huisje onder het center kan je een Spearow ruilen voor een Farfetch'd. Het huisje daar links van is de Pokémon Fan Club, en als je met de man op de bank praat en naar zijn verhaal luistert, geeft hij je de Bike Voucher. Kun je je een fietsenwinkel herinneren in Cerulean City? Met deze voucher kun je daar een Bicycle ophalen. Rechts net buiten van de stad is Diglett's Cave, maar daar zou ik nog niet ingaan. Ga eerst maar eens kijken op route 11.

Route 11

Een saaie route. Gras en trainers. Behalve in het doorgangshuisje. Daar, op de eerste verdieping, staat een Aide van Professor Oak. Je krijgt een Itemfinder van hem mits je 30 pokémon in je pokédex hebt. Verder naar het oosten kun je niet, de weg wordt geblokkeerd door een Snorlax op de weg. Ga maar weer terug naar Vermilion...

Vermilion City

Er is hier ook nog een gym, maar er staat een boompje voor. Hoog tijd om de HM Cut te gaan halen! Dat doe je op S.S. Anne, de boot die in Vermilion ligt. Je kunt de boot opkomen met het Ticket dat je van Bill kreeg.

S.S. Anne

Op de boot zijn veel trainers. Waar je begint zijn meteen al enkele kamers. Sommige hebben items, sommige trainers, sommige niets bijzonders en sommige nog andere dingen. De kamer het dichtst bij je in de buurt is er om je pokémon te healen. Als je naar rechts gaat kom je in de kelder, waar nog enkele kamers zijn en een prullenbak met een Hyper Potion erin. Ga je vanuit het begin naar links en dan naar onder, dan kom je in de keuken, waar je een Great Ball vindt en nog enkele berries in de prullenbakken. Ga je vanuit het begin de trap links op dan kom je op de eerste verdieping. Hier zijn ook weer kamers. Ga je links de trap op, dan kom je op het dek waar nog enkele trainers zijn. Ga je naar rechts en dan naar boven, dan zal je Gary weer tegenkomen die je uitdaagt. Hij heeft nu: Pidgeotto level 19, Raticate level 16, Kadabra level 18 en zijn starter geëvolueerd op level 20. Ga de trap op en praat met de kapitein. Help hem door zijn rug te krabben en hij geeft je HM 01 (Cut). Ga weer van de boot af als je helemaal klaar bent, want je kunt er niet meer op terug komen.

Vermilion City

Nu kun je wel bij de gym komen. De trainers hebben Electric Pokémon. Magnitude van Diglett of Geodude doet wonderen. Om bij de leider te komen moet je achter elkaar de juiste switches in de prullenbakken omzetten. De tweede switch zit altijd naast de eerste switch. Als je het fout doet veranderen de locaties echter. Versla Lt. Surge, en je mag naar Diglett's Cave.

Diglett's Cave

In deze grot, of eerder tunnel, zit het vol met Diglett en enkele Dugtrio. Verder is er weinig te doen. Aan het eind van de tunnel kom je op een plek die je misschien bekend voorkomt, route 2!

Route 2

Je bent nu in een ander deel als eerst. Je kunt, nu je kunt Cutten, al wat meer hier. Als eerste is er het huisje waar je Abra tegen Mr. Mime kan ruilen. Dan daarbeneden, krijg je in het doorgangshuisje HM 05 van een Aide, als je 10 pokémon in je pokédex hebt. Daaronder kun je nog enkele items vinden. In Viridian City heb je nu ook toegang tot de Moev Tutor van Dream Eater, die linksonderin de stad achter een boompje verscholen staat. Ga nu naar Pewter City.

Pewter City

Er is nog een ding dat je hier kan doen. Je kunt nadat je er een boom hebt weggehakt door een andere ingang het museum binnen, zoals je hieronder ziet:

Daar zijn twee dingen. Als eerste krijg je van een van de mensen de Old Amber. Ten tweede is er een Move Tutor voor Seismic Toss. Ga weer naar Cerulean City. Dat kan via Mt.Moon, of weer terug door Diglett's Cave

Cerulean City

Vanuit Cerulean ga je naar het oosten. Er staat een boom voor de doorgang, maar die kun je nu weghakken.

Route 9

Volg de route af, er gebeurt niet veel bijzonders. Zorg dat je de TM van Aerial Ace vind en vecht ondertussen met de trainers.

Route 10

Op een gegeven moment zie je water, en als je daar naar beneden gaat is er een Pokémon Center. Links van het center is de ingang van Rock Tunnel. Je hebt Flash nodig om erdoor te komen. In het center zit nog een Aide van Prof. Oak die je een Everstone zal geven als je 20 pokémon in je dex hebt. Pak de items die hier nog liggen, heal je pokémon en ga dan de tunnel in.

Rock Tunnel

Deze tunnel doorkomen moet niet moeilijk zijn. Gebruik Flash als je begint. Zoek steeds een volgend trappetje, dan bereik je de uitgang.

Route 10

Je bent weer op route 10. Vecht met de trainers, pak de berry en ga verder omlaag naar Lavender Town.

Lavender Town

Ga naar het grote gebouw. Ga naar de 2e verdieping en vecht met Gary. Zijn pokémon zijn nu: Pidgeotto level 25, Growltihe level 23, Exeggcute level 22, Kadabra level 20, en zijn starter geëvolueerd op level 23. Verder kun je er vreemde geesten vinden, dus niet zo interessant. Neem de route links van Lavender Town.

Lavender Town->Celadon City

Zou het ook anders? Op deze route ligt ook niks bijzonders, behalve als je wat onzichtbare berries of een dubbelgevecht bijzonder vindt. Ga in het huisje linksbovenin, de Underground Path. Fiets die door en je komt in Celadon City.

Celadon City

In Celadon zit een gym. Erika, de leider, heeft graspokémon en die kun je uitdagen. In Celadon zijn twee grote gebouwen. In de rechter geeft een vrouw je Tea. Nu kun je in de stad komen waar je steeds onder door gaat, Saffron City. (Daar gaan we pas later naar toe, aangezien de Rockets van bijna alle gebouwen de ingang blokkeren.) Oh, en je kunt aan de achterkant van het grote gebouw (omlopen achter het Pokémon Center) ook een Eevee krijgen. In het restaurant ergens onderin de stad, krijg je van een man een Coin Case om te kunnen gokken in de Game Corner. Ga ook even langs de Departement Store, om wat items te kopen zoals Great Ball, Revive, Super Repel, of een steen om je Pikachu, Growlithe, Eevee o.i.d. te evolueren. Op 3F zit ook een Move Tutor van Counter. In het midden van de stad is een klein stukje water. Zodra je Surf hebt kun je hier terugkomen voor een Move Tutor van Softboiled. Ik raad je ook aan om gelijk even naar links naar route 16 te gaan en daar achter het boompje de HM van Fly op te gaan halen. Ga als je klaar bent naar het gebouw in het midden van de stad, de Game Corner. Achterin hangt ergens een poster, maar er staat een Rocket voor. Versla hem. Er zit een geheime switch achter de poster. Haal die over en een trap verschijnt rechts van je. Die geeft je toegang tot de geheime schuilplaats van Team Rocket, Rocket Hideout.

Rocket Hideout

Versla de Rocket links van je en pak de Escape Rope. Pak eventueel een PP Up in de onderste plant in het middenstuk, en vecht dan met de Rocket rechts. Ga nu naar beneden naar B2F. Vecht met de Rocket die hier staat. Ga de trap af naar B3F. Vecht met de Rocket onder je en Pak daar de TM 21 (Frustration). Ga nu naar links naar de groene pijlen. Neem eerst de pijl naar beneden en pak de Super Potion. Ga terug en neem de pijl linksboven. Hou links aan en neem de pijl naar rechts net niet helemaal onderaan. Vecht met de Rocket die je opwacht. Loop verder en pak de Blackglasses. Ga de trap af naar B4F. Pak de Max Ether. Ga naar boven, pak de TM 49 (Snatch) en vecht met de Rocket. Hij laat de Lift Key vallen dus pak die. Ga terug naar B2F waar je voor het eerst groene pijlen zag. Loop naar de groene pijlen. Je komt ergens helemaal links op een geel vlak terecht. Loop terug om de X Speed te pakken. Ga dan weer terug naar het gele vlak en pak de Moon Stone die daaronder ligt. Stap op de eerste pijl die je ziet. Pak TM 12 (Taunt). Zorg nu dat je op het gele vakje daar rechtsonder komt. Loop naar rechts en je beland op een nieuw geel vakje. Loop naar links en alweer. Loop naar rechtsonder. Pak in eerste instantie de onderste pijl naar links. Je belandt bij een Super Potion. Laat je nu terug naar het begin gaan en pak de route weer op. Als je weer bij de twee pijlen bent neem je de bovenste. Loop daarna naar rechts. Je bent nu uit het doolhof. Ga de trap op naar B1F. Vecht met de twee Rockets en pak de Hyper Potion. Ga weer terug en pak de lift. Ga naar B4F, pak daar de Calcium en vech met de Rockets. De deur achter ze gaat open naar Giovanni! Daag hem uit en versla hem. Zijn pokémon zijn Onix level 25, Rhyhorn level 24 en Kangaskhan level 29. Stelt nog niet erg veel voor. Na het gevecht gaat Giovanni weg en laat hij de Silph Scope achter. Pak die en ga hier weg.

Lavender Town

Ga weer naar Pokémon Tower (waar je Gary versloeg) en ga dit keer tot helemaal bovenaan. Nu je de Silph Scope hebt kan je de geesten gewoon zien, het zijn Gastly, Haunter of Cubone. Op een bepaalde verdieping moet je de geest van Marowak tegenkomen om erdoor te komen. Probeer hem niet te vangen, het lukt je toch niet. Op de laatste verdieping moet je wat Rockets verslaan en vind je Mr. Fuji. Hij brengt je naar zijn huis en geeft je de Poké Flute. Je kunt nu de Snorlax wakker maken en ze uiteindelijk uit de weg halen. Oja, en als je weer helemaal terug de Pokémon Tower opgaat kun je een Soothe Bell vinden door de Itemfinder te gebruiken op de plek waar Mr. Fuji stond. Als je een Itemfinder hebt tenminste.

Lavender Town->Fuchsia City

Er zijn twee manieren om hier te komen. Op je kaart zie je dat Fuchsia City in het zuiden ligt. Je kunt naar het zuiden gaan en die route volgen. Maar je kunt ook via Celadon City gaan en dan de Cycling Road afrijden. Wat je wilt. Op beide routes vind je ergens een Snorlax. Gebruik je Poké Flute en je kunt met ze vechten om ze vervolgens te vangen/verslaan/etc.

Fuchsia City

De stad van... weer een gym, maar vooral de Safari Zone! Veel zeldame pokémon kun je er vangen, en het kost je niet eens balls! Maar nu verder op serieuze zaken. In de Safari Zone vind je behalve pokémon ook veel items. Twee daarvan zijn belangrijk en heb je nodig om het spel door te komen. Dat zijn HM 03 (Surf) en Gold Teeth. Ze zitten wel goed verstopt. HM 03 krijg je in het 'Secret House', en de Gold Teeth vind je een stuk daarvoor. De precieze locatie is te moeilijk om uit te leggen. Probeer de weg langs de verschillende grassen te volgen. Als het goed is ga je dan de Safari Zone rond tegen de klok in. Maar goed, genoeg Safari Zone. Breng de Gold Teeth naar de Warden en ontvang HM 04 (Strength). Je kunt gelijk de steen wegduwen in zijn huis en een Rare Candy pakken. In het huis ernaast krijg je een Good Rod. Heb je weinig aan. Maar het leukere is dat als je dan de achteruitgang neemt je een verborgen Max Revive kan vinden... Goed, verder kun je in deze stad een Move Deleter vinden. Kan handig zijn om HM aanvallen die je niet meer nodig hebt weg te doen. Hij bevindt zich links van het pokémon center. Nog verder links daarvan is tenslotte de gym. Als je binnengaat komt het op het eerste gezicht over als een lege gym met veel trainers. Eigenlijk zit er wel een doolhofachtig iets in, alleen zijn de muren maar slecht zichtbaar. Loop tegen de klok in om bij Koga in het midden te komen. Je weet misschien dat hij Poison pokémon gebruikt, maar de trainers om hem heen gebruiken vaak ook Psychic pokémon, dus let daarop. Als je wint van Koga krijg je de Soulbadge, en kun je eindelijk Surf gebruiken buiten het gevecht...

Saffron City

Eindelijk, na tijden erlangs en eronderdoor te gaan, gaan we dit keer echt Saffron City IN. Eerst wat dingetjes die je kan doen: Linksboven in een huis kun je op de 1e verdieping Copycat vinden. Ze is de Move Tutor van Mimic, alleen je moet haar dan wel een Poké Doll (kun je kopen in de Celadon Dept. Store) geven. Rechtsboven zijn de gym en de Fightind Dojo. De gym is als het goed is nog dicht, maar in de Fighting Dojo kun je ook tegen trainers vechten en uiteindelijk mag je een Hitmonlee of Hitmonchan hebben. Ergens in het zuiden van de stad woont Mr Psychic. Hij geeft je de TM van Psychic. Nu weer terug naar de verplichte zaken. In het midden van de stad staat een groot gebouw, Silph. Co. Eerst stond er een wachter voor, maar die slaapt nu een hokje naar rechts, waardoor je naar binnen kan.

Silph Co.

Silph Co. is overgenomen door Rockets. Het heeft 11 etages, een lift en veel transporteertegels, dus nogal verwarrend. Dit is niet iets wat je even doet, want er zijn ook veel Rockets die willen vechten. Dit kan overigens wel een goede trainplek zijn. Op de 11e etage zit Giovanni samen met de baas van Silph Co, maar simpelweg met de lift naar 11F gaan werkt niet. Allereerst moet je een Card Key hebben. Daarmee kun je die rare dichte poorten openen. Ga naar 5F. Loop naar links en naar beneden naar het transporteervlak. Je belandt ergens op 9F, maar ga weer terug. Loop dan naar rechts en daar ligt de Card Key. Je kunt nu ook op 2F een Move Tutor van Thunder Wave vinden als je daar de poort opent. Ga naar 3F. Open daar ergens in het midden een deur met de Card Key. Stap op de eerste transporteertegel die je tegenkomt. Nu moet je met je rivaal vechten. Zijn pokémon zijn: Pidgeot level 37, Growlithe level 35, Exeggcute level 35, Alakazam level 35 en zijn starter twee keer geëvolueerd op level 40. en dan pas kun je naar Giovanni toe. Dan staat er nog een man die je een Lapras geeft. Stap op de volgende transporteertegel. Loop naar beneden, vecht eventueel met de Rocket, en open de laatste deur. Stap de kamer in en Goivanni spreekt je aan. Dan komt hij op je af en vecht met je. Zijn pokémon zijn: Nidorino level 37, Kangaskhan level 35, Rhyhorn level 37 en Nidoqueen level 41. Als je wint gaat hij ervandoor. Praat nu met de man op de bank, de president. Hij geeft je de Master Ball. Nu ben je hier klaar.

Saffron City

Na het verslaan van Giovanni is de gym wel open. Alsof je nog niet genoeg transporttegels hebt gehad, moet je ze hier weer gebruiken. Neem steeds als je ergens uitkomt de tegel die je het eerst tegenkomt als je tegen de klok in loopt. Dan kom je bij de gymleidster Sabrina uit. Versla haar Psychic pokémon om de Marshbadge te krijgen!

Fuchsia City->Cinnabar Island

Vlieg naar Fuchsia City. De volgende gym bevindt zich op Cinnabar Island, maar het kost even om daar te komen. Vanaf Fuchsia City ga je naar het zuiden het Surf je. Ga naar links en je moet uiteindelijk in Seafoam Islands uitkomen. Onder je zie je al de uitgang van de grot. Je moet hier per se door om bij Cinnabar Island te komen.

Seafoam Islands

Ga naar rechts en gebruik Strength om de steen die er ligt in het gat te duwen. Ga dan naar links en naar boven en naar rechts. Gooi daar ook de steen in het gat. Ga zelf ook in het gat en duw de steen door het volgende gat. Ga daar ook weer door en duw de steen door het volgende gat. Ga dan de trap af, en ga dan weer de trap af. Loop naar links en ga de trap op. Loop naar rechts, en dan naar beneden richting waar je een boel stenen ziet. Duw de derde steen die je ziet naar links. Duw dan de meest rechste steen omhoog en duw die daar naast lag in het eerste gat. Duw dan een steen in het tweede gat. Ga in een van de gaten. De stenen die heer nu liggen houden het water tegen. Surf omhoog en je komt bij Articuno. Ga de trap op. Loop naar boven en naar rechts en ga weer een trap op. Ga naar rechts en duw de steen in het gat. Ga zelf ook door het gat en duw de steen verder. Ga door het gat en je belandt weer ergens waar de waterval geblokkeerd is. Ga rechts het land op en ga het trappetje op. Ga dan weer een trappetje op, dan weer een en je bent bij de uitgang.

Cinnabar Island

Surf nu nog een klein stukje verder naar links en je bereikt Cinnabar Island. Hier vind je de zevende gym. Alleen de gym zit nog op slot. De sleutel vind je in Pokémon Mansion, het gebouw linksboven. Op Cinnabar Island kun je trouwens ook nog een laboratorium vinden. Hier kun je je Old Amber en Helix of Dome Fossil opwekken. Er zijn ook mensen die pokémon willen ruilen en een Move Tutor van Metronome. Maar laten we nu de sleutel gaan halen, in Pokémon Mansion.

Pokémon Mansion

Loop vooruit over de loper tot je bij een trap komt. Ga die op. Negeer het standeeld dat er staat voor nu. Je ziet nu weer een trap, maar deze moet je negeren en langs rechts omhoog lopen, om dan links een andere trap te zien. Ga deze op, en druk vervolgens wel op de switch in het standbeeld. Loop een stukje naar rechts en dan naar beneden. Ga naar het stuk waar geen muren zitten en laat je daar 'vallen'. Je belandt nu in een kamer met een professor. Vecht met hem als je wilt, het hoeft niet, en ga dan de trap af. Je bent nu in de kelder, die er iets anders uit ziet. Loop naar boven en naar links en treed de kamer binnen, druk daar op de switch van het standbeeld. Verlaat de kamer via de andere doorgang en loop terug om de kamer heen. Ga dan omhoog tot je ergens in een ruimte met alleen een standbeeld belandt. Druk op de switch, ga de kamer weer uit en naar links. Daar kun je op een tafel de Secret Key vinden. Pak eventueel nog wat items die er liggen en ga dan weer weg.

Cinnabar Island

De gym is nu open, dus ga er opaf. De leider van de gym, die helemaal achterin zit, is Blaine. Versla zijn Fire pokémon om de Volcanobadge te krijgen. Als je de gym weer uitkomt wacht Bill je op. Hij vraagt of je met hem mee wil. Je hoeft dit niet te doen, maar als je het wel doet zit je even vast op de eilanden en kun je niet op je pc komen. Zorg in ieder geval dat je goede pokémon in je party hebt. Je mag No zeggen, want dan gaat Bill naar het pokémon center en kun je hem later nog aanspreken. Maar goed, als je Yes zegt komt er een boot die je meeneemt naar de Sevii Islands!

Sevii Islands

Kijk hier voor een volledig overzicht van wat je op deze eilanden kan doen. Maar ik zal hier even duidelijk maken welke dingen je moet doen voor je hier klaar bent. Je arriveert op One Island, waar Bill je meeneemt naar het pokémon center en je voorstelt aan zijn vriend Celio. Deze is bezig met een grote computer om te zorgen dat er weer contact komt tussen de eilanden en Kanto. Bill heeft je hulp ergens voor nodig. Hij geeft je een Meteorite met de taak deze aan iemand op Two Island in de Game Corner af te leveren. Ga terug naar de haven waar je vandaan kwam en ga met de boot naar Two Island. Zoek het huisje dat er iets anders uitziet. De man die je zoekt komt meteen op je af, maar hij is te ongerust over haar dochter Lostelle. Uiteindelijk vraagt hij je haar te gaan zoeken. Er komt ook nog een verdwaalde Biker binnen. Ga nu met de boot naar Three Island. Loop rechtdoor tot je een pokémon center ziet met een aantal Bikers erlangs. Als je probeert te passeren raak je in gevecht met een van ze. Versla die en je krijgt er nog een aan je stok, en daarna weer een, en vervolgens moet je het tegen de baas van het stel opnemen. Als je ook die verslaat verdwijnen ze. Loop daar naar het einde van de stad. Ga dan naar links over Bond Bridge richting Berry Forest. Zoek in Berry Forest Lostelle (ze zit ergens linksbovenin). Als je met haar praat verschijnt er een Hypno. Versla of vang die. Als dank geeft ze je een berry. Dan neemt ze je mee naar huis. Praat dan met de man en geef hem de Meteorite. Hij geeft je een Moon Stone als dank. Ga terug naar het pokémon center van One Island. Bill komt naar je toe en vertelt dat de PCs weer werken. Dan neemt hij je terug naar Cinnabar Island. Als je naar Vermilion City gaat kun je nu zo vaak als je wilt terug naar de eilanden met de boot die daar nu ligt. Vlieg nu eerst naar Viridian City, voor je laatste badge.

Viridian City

Hier moet je nu je laatste badge halen. De gym was lang op slot, maar nu is hij open. De leider is niemand minder dan Giovanni! Hij heef verschillende pokémon, maar veel pokémon hebben onder andere het Ground type. Als je hem verslaat krijg je je achtste en laatste badge, de Earth badge! Giovanni gaat er nu voor goed vandoor. Ga op zijn oude plaats staan en gebruik je Itemfinder. Je vindt een Macho Brace. Nu ben je hier klaar, en mag je naar de grote uitdaging van het spel, de Pokémon League. Klik op de link hieronder voor meer informatie daarover.

Walkthrough Deel 3 - Pokémon League.

Geschreven door Onno

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.