De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Veelgestelde Vragen

Help! Ik kan niet naar Island 4, 5, 6 en 7!
Antwoord:

Ten eerste moet je 60 Pokémon gevangen hebben, als je dit al had gedaan voor de Pokémon League, kwam Professor Oak direct naar je toe om je een National Dex te geven. Had je nog geen 60 Pokémon? Vang er dan vlug 60, en ga daarna bij Oak thuis de National Dex vragen. Daarna ga je met de boot in Vermilion City naar Island 1 om de Sapphire en Ruby Plate aan Celio te geven, waarmee hij dan de Link Machine stroom kan geven om je te kunnen laten linken met Sapphire/Ruby/Fire Red/Leaf Green/Emerald/Colosseum.
Om de Ruby Plate te gaan halen, moet je naar Mt. Ember gaan, bovenaan op Island 1. Je zal zien dat er vroeger Rocket ventjes aan het praten waren over een schat. Nu zijn ze er nog altijd maar er is een opening in de rotsen.
Je moet ze eerst verslaan en dan mag je door de tunnel gaan. Je zit nu in de 'buik' van Mt.Ember, waar je Slugma kunt vangen tussen de rotsen soms Magcargo.(Die kun je niet vinden in de Kanto Dex, dus je eerste Johto Pokémon die je kunt vangen!) Als je op het einde van de grot bent ligt er de Ruby waar Celio om vroeg. Ga nu terug naar hem.
Hij bedankt je en je krijgt de Rainbow Pass van hem, waarmee je naar Island 4, 5, 6 en 7 kunt gaan!


Ik zit al op Island 4, 5, 6 of 7 maar ik kan nog altijd niet ruilen!
Antwoord:

Simpel, je hebt de Sapphire Plate nog niet gegeven aan Celio! Die bevindt zich op Island 4. Als je wil weten waar het begin van de oplossing is, moet je naar de grot in het oosten gaan, de Ice Cave. Er zijn een aantal 'puzzels' en als je die volbrengt, ben je op het einde van de grot.
Hier zie je een paar Rockets in een soort 'gezelschap' van niemand minder dan Lorelei, de Ijs-Elite van de Pokémon League. Samen met de gevangen Lorelei moet je tegen de Rockets vechten, als je wint vertelt een Rocket het wachtwoord van het Warehouse op Island 5, waar je de vorige keer niet binnenin kon. Je hebt nog een ander wachtwoord nodig, die je kan vinden op Island 6. Ga naar de Mountains onderin Island 6 waar je op het einde aan een klein gebouwtje uitkomt. Gebruik HM01 Cut en je hakt het deurtje open. Binnen in het gebouwtje zijn er iedere keer vier uitgangen waar je uit moet kiezen. Welke dat is moet je telkens in het midden lezen in de braille. Op het laatste deeltje ligt de Sapphire, maar willen of niet, een Scientist neemt je de Sapphire af, gelukkig geeft hij je het tweede wachtwoord voor het Rocket Warehouse op Island 5 waar hij naartoe vlucht. Ga nu naar het Warehouse en versla de Rockets en glijd je door de puzzel tot de Scientist. Die is bang en geeft je de Sapphire terug. ga terug naar Celio en overhandig hem de Sapphire Plate. Nu kun je ruilen met de andere spelletjes, maar vergeet niet dat je hiervoor geen Wireless Adapter kunt gebruiken, alleen een gewone GBA LinkCable.Wie weet een goede Moveset voor …?
Antwoord:

Wel, daar hebben een paar leden van AWF goed aan doorgewerkt, ze hebben samen voor ál de Pokémon een goeie Moveset gevonden. Die vind je op PokémonWolken bij Sapphire/Ruby en dan Movesets, maar hier is de link:
Standaard Pokemon MovesetsWat is de beste Pokémon van allemaal?
Antwoord:

Er is eigenlijk geen ‘beste’ Pokémon, maar er zijn wel een paar 00bers (Legends met verschrikkelijk hoge stats), dat zijn: Deoxys Emerald, Deoxys Fire Red, Deoxys Leaf Green, Deoxys Ruby/Sapphire, Mewtwo, en nog een paar. In de meeste toernooien zijn deze dan verboden.Mijn Pokémon heeft de ziekte PokéRUS! Wie kan me helpen?
Antwoord:

Jij hebt geluk! PokéRUS is zeker geen slechte ziekte, het zorgt ervoor dat je Pokémon beter traint. Het kan van een uurtje tot een hele week duren, en je kunt het beter niet verliezen, want je hebt maar 1 op de 21845 kans dat je Pokémon het krijgt. Natuurlijk kan het ook korter of langer duren, maar om het niet kwijt te geraken moet je vechten met de Pokémon die geďnfecteerd is en de andere kunnen het dan ook krijgen. Echter gebeurt het niet altijd dat de Pokémon (alle) andere Pokémon in je Party besmet. Stop altijd een Pokémon in je box met het virus, die raakt het als het goed is niet kwijt en zo kan je het weer doorgeven. Als je Pokémon met PokéRUS in je party houdt is het binnen een dag of twee weg. De rest vind je op deze PokéRUS pagina op PokémonWolken: PokérusIk heb ergens gehoord van ‘EV’, ‘IV’ en Hidden Power, wat is het?
Antwoord:

Beter rondneuzen op de site! Hier staat het:

Effort Values
IV Guide
Hidden Power
Allemaal + andere mysterieuze dingenEr zijn toch nog andere Pokémon te vangen in de Altering Cave op Island 6, maar ik vind alleen maar Zubat!?
Antwoord:

Ja, er zijn er nog andere te vangen dan Zubat, dat zijn: Smeargle, Houndour, Miltank, Stantler, Aipom, Mareep, Teddiursa, Pineco en Shuckle. Helaas is de reden nog niet bekend (bij ons?), maar het heeft iets met MysteryGift te maken, of met de Union Room. Wij weten het niet.
Maar om MysteryGift te un-locken moet je bij een wit blad in de PokémonMart invullen: “Link Together With All”. Dan is de Rocket weg die vroeger bij de Altering Cave stond. Maardan stikt het er nog van de Zubat. Jammer!

Wat is het beste Team voor de Pokémon League?
Antwoord:

De eerste van de Elite Four is Lorelei, waar in het gevecht Grass(Gras)/Electric(Electrisch) of eventueel Rock(Steen) Pokémon niet misplaatst is. Thunderbolt, Giga Drain en Rock Slide breken het team af van de Ice-Elite.

In je tweede gevecht maak je Bruno af met een Pokémon Flying(Vlieg)/Psychic(Psycho) is.
Jammer genoeg heeft hij ook een Onix, maar je kunt nog altijd je Grass-Pokémon gebruiken als met die in de vorige uitdaging hebt gevochten, anders een Water of Ijs-Pokémon.

Deze keer moet je tegen Agatha, de Ghost(Geest)-Trainster. Psychic is het best, want daar zijn alle Pokémon van deze vrouw slecht tegen.

Lance, de beruchte Dragon(Draak)-Trainer is de voorlaatste Trainer, maar daarom niet minder. Redelijk veel variatie, Electric voor Gyarados en Aerodactyl, en Ice(Ijs) of Dragon voor de Dragonair en Dragonite.

Last but not least, je enige echte rivaal. Hij versloeg de Elite-Four voor jou, dus moest je nog hem verslaan. Hij heeft veel verschillende Pokémon, dus je zult je vorige Pokémon moeten bovenhalen. Zijn eerste Pokémon is een Pidgeot, dus als je een Electric in het eerste gevecht hebt gekozen, gebruik je deze Pokémon, anders een Ice van je vorige gevecht. Dan heeft hij Rhydon, gebruik je Ice (weer) oftewel je Giga Drain als je die in het eerste gevecht hebt gebruikt, maar deze Ground/Rock is zo goed niet. Dan zendt hij zijn beginner uit op de laatste evolutie. Als jij Bulbasaur had genomen in het begin van het spel, heeft hij een Charizard, had je een Charmander gekozen, heeft hij Blastoise, had je Squirtle gekozen, heeft hij Venusaur.
Voor als het een Charizard is, Water/Electric/Rock, voor Venusaur Fire(Vuur)/Psychic en voor Blastoise Electric/Grass. De volgende Pokémon is Alakazam. Hij heeft veel Speed en Special Attack maar heel weinig Defense, dus een Shadow Ball vermoordt hem in één keer.
Tegen deze Psychic is Ghost of Dark(Donker) Super-Effectief, maar een sterke Psychical Attack volstaat ook. De laatste is Arcanine, een goeie, snelle Fire-Poké. Zoals je ondertussen wel weet ik Water, Ground(Grond) en Rock sterk ertegen. Conclusie:

Lorelei: Grass/Electric(/Rock).
Bruno: Psychic/Flying & Grass/Ground/Water.
Agatha: Psychic.
Lance: Electric & Ice/Dragon.
Rivaal: Electric/Ice/Rock & Ice/Ground/Water &
-Starter Charizard: Rock/Water/Electric. -Starter Blastoise: Electric/Grass. -Starter Venusaur: Psychic/Fire & Dark/Ghost & Water/Ground/Rock.

Dit zou bijvoorbeeld een goed team zijn:

°Venusaur/Gras-Pokémon.
°Gengar.
°Electabuzz.
°Lapras.
°Magmar.
°Aerodactyl.
De laatste drie zijn zelf ‘overbodig’.
Het beste is voor de eerste keer je Pokémon tot rond level 65 trainen.Hoe geraak ik van Island 1, 2 en 3 af?
Antwoord:

Kijk eerst en vooral eerst eens goed op deze eilanden in de huisjes, alle geheime plekjes, etc… dit heb je duidelijk niet gedaan anders zou je de oplossing vinden. Je weet dat de Bikers je weg blokkeerden op Island 3, wel, die kun je wegkrijgen door op Island 2 in het huisje te kijken waar je de Wireless Adapter spelletjes kunt doen. Het is een geel-rood gebouwtje en als je erin gaat zoekt een vader zijn dochtertje Lostelle, hij vraagt of je haar wilt zoeken en je begin ligt op Island 3. Je gaat terug naar de Bikers en nu willen ze met je vechten. Je vecht er met een stuk of 4 en als je wint geeft je een jongen je een Full Restore als dank. Nu ga je door naar het bos. Je moet eerst door een route en dan ga je naar het “Berry Forest”. Als de donkere groene plekjes zijn Berry’s en op het einde moet je Lostelle redden van een Hypno die haar vasthield in het bos. Hij zit op level 30 en als je wint geeft Lostelle je een Iapapa Berry. Nu ga je automatisch terug naar Lostelles vader en die geeft je een Moon Stone, en een Meteorite die je aan Bill moet geven. Je zult nu naar Bill moeten en hij is (eindelijk) uitgepraat met Celio. Nu kun je met je Tri-Pass terug naar Vermilion.Hoe vang ik Deoxys/Ho-Oh/Lugia?
Antwoord:

Deoxys zit op 9 Island (Birth Island) en Ho-Oh en Lugia zitten op Island 8 (Navel Rock).
Ze zitten nergens in het spel en je kunt ze alleen vangen als je Aurora Ticket (Deoxys) en Mystery Ticket (Ho-Oh/Lugia) hebt. Die tickets kun je alleen van Nintendo krijgen bij een Event, en dus heel zeldzaam. Deoxys zit op level 30 en Ho-Oh en Lugia op level 70.

Je kan natuurlijk altijd codes gebruiken:

Navel Rock en Birth Island

Waar vang ik …?
Antwoord:

Kijk op de gloednieuwe PokéDex van PokémonWolken: Pokédex

Kan ik van Fire Red of Leaf Green naar de oudere Games ruilen?
Antwoord:

Nee, deze zijn de groepen die onderling met elkaar kunnen ruilen:

Nieuwe versies die met elkaar kunnen ruilen: Ruby, Sapphire, Emerald, Fire Red Leaf Green en Colloseum.
Oudere versies: Yellow, Blue, Red, (Green), Gold, Silver en Crystal.
Verder zijn er ook nog minder bekende versies…


Welke van de twee fossielen veranderdt in Kabuto/Omanyte?
Antwoord:

De Helix Fossil kun je in een Omanyte veranderen. De Doom Fossil in Kabuto. Welke het best is, kun je zelf kiezen wie het best past in je team. Er is trouwens ook nog een ander fossiel die je kunt krijgen in het museum van Pewter City, Aerodactyl wekt op uit die fossiel. (Old Amber)

Geschreven door Blizz

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.