De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Stat Guide

Base Stats - Individual Values - Effort Values - Personality - Formules

In pokémon ruby en sapphire zitten een aantal (verborgen) waarden en formules die de sterkte van je pokémon bepalen. Je traint effectiever en zal een beter team hebben, als je het systeem omtrent de stats van een pokémon kent. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar als je er vragen over hebt kun je die altijd in het forum stellen.

Base Stats (verborgen)

Base Stats (basis statistieken) zijn constante waarden die een pokémon voor z`n stats heeft. Er zijn 6 Base Stats, namelijk voor: HP, Attack, Defense, Special Attack, Special Defense en Speed. Een pokémon zal altijd dezelfde Base Stats hebben als z`n soortgenoten (dus dezelfde soort pokémon), ook al verschillen de stats door andere invloeden (zoals de persoonlijkheid). De Base Stats vormen als het ware het frame voor de stats van elke soort pokémon. 2 Soortgelijke pokémon kunnen andere stats hebben omdat ze van level verschillen, maar ze hebben altijd dezelfde Base Stats. De base stats zijn dus tussen verschillende pokémon anders. Ze zorgen voor het verschil tussen bijvoorbeeld Mewtwo en Magikarp. Als een pokémon evolueert worden zijn stats hoger doordat de base stats veranderen. Wil je weten welke base stats je pokémon heeft? Kijk dan in de Pokédex of vergelijk hier de Base Stats van alle volledig geëvolueerde pokémon.

Individual Value (IV) (verborgen)

De IV`s van een pokémon bepalen hoeveel punten de stats krijgen bij het sterker worden (levels omhoog gaan). Er zijn 32 verschillende IV waarden (0-31), voor de 6 verschillende stats. Als voorbeeld nemen we 2 Pikachu`s. De ene heeft een Defense IV van 4, en de ander een Defense IV van 28. Op level 100 zal de laatste Pikachu een Defense hebben die enkele tientallen punten hoger is dan die van de eerste. Hoe hoger de IV`s van de stats van een pokémon zijn, des te beter ontwikkelen die stats zich. Ook hebben de IV`s van de ouders bij het breeden (fokken) van pokémon invloed op de pokémon die uit het ei komt. De baby neemt deels IV`s over van z`n ouders. Dus als de ouders goede IV`s hebben, hebben de nakomelingen in de regel ook goede IV`s.

Meer informatie over IVs...

Effort Value (EV) (verborgen)

EV`s kunnen gebruikt worden om de stats van je Pokémon te "boosten". Er zijn 256 mogelijke waarden (0-255) per stat. Er zijn echter maar 510 EV punten aan stats toe te kennen, dus je kunt maar 2 stats het maximale puntenaantal geven. Het is dus zaak om geen punten te verspillen aan stats die je toch niet gebruikt. Iedere pokémon die je verslaat, geeft je EV`s voor bepaalde stats (tot je de 510 punten-grens hebt bereikt). Per pokémon die je verslaat krijg je 1, 2, of 3 Effort Points in bepaalde stats. In de Pokédex kun je zien welke/hoeveel EVs je van een pokémon krijgt. Kijk ook bij de link onderaan dit stuk. Als EV punten worden toegekend aan een stat met een hoge IV, zal het aantal bonuspunten hoger zijn dan wanneer die gegeven zouden zijn aan een stat met een lage IV (voorbeeld: je geeft EV punten aan de attack en de speed van een pokémon. Attack IV = 95, speed IV = 120. Dan krijgt de pokémon voor z`n attack bijvoorbeeld 9,5 punt en voor z`n speed 12 punten.). Ook vitamines geven je pokémon EV`s, maar daarmee kun je elke stat maar tot een waarde van 100 punten verhogen. De rest zul je dus in gevechten moeten zien te krijgen (als je een stat met meer EV`s wilt verhogen). Als je in gevechten al punten voor bepaalde stats hebt gekregen, kun je daar dus minder vitamines voor gebruiken. Heb je 40 EV`s gekregen uit gevechten, dan kun je nog maar 60 EV`s d.m.v. vitamines toevoegen. Elke soort vitamine geeft een pokémon 10 EV`s:


Hoe weet ik wanneer de 510 punten-grens is bereikt?
Ga naar de markt in Slateport city, en praat met de vrouw naast de Energy Guru. Ze zal je pokémon een Effort Ribbon geven als de 510 punten-grens is bereikt (wel ff de goede pokémon vooraan zetten).

Rare Candies... Velen van jullie denken nog steeds dat het gebruik van Rare Candies pokémon zwakker maakt. Kom ik ff met het verlossende antwoord: dat is NIET zo! Als een pokémon het maximale aantal EV punten heeft verkregen uit gevechten of van vitamines, krijgt die geen bonuspunten meer van pokémon die verslagen worden. Rare Candies kunnen dan gebruikt worden om sterker te worden. Zij geven namelijk net als de pokémon die je vanaf dat moment verslaat, geen EV punten, en hebben dus dezelfde werking. Het is slim om je Rare Candies te gebruiken om de laatste paar levels te verhogen. Als je 10 Rare Candies hebt, is het dus beter om te wachten tot je pokémon op level 90 zit, want "de laatste loodjes wegen het zwaarst"; de laatste paar levels moet je veel meer pokémon verslaan om een level omhoog te gaan. Die gevechten kun je met Rare Candies vermijden.

De Macho Brace zorgt ervoor dat de drager 2 keer zoveel EV punten ontvangt in gevechten met andere pokémon. Hier staat tegenover dat de pokémon langzamer wordt (minder punten krijgt voor snelheid) bij het sterker worden, maar dat is tijdelijk. Zodra je klaar bent met de Macho Brace en je pokémon in een box stopt, wordt z`n snelheid weer zo hoog als hij zou zijn als er geen Macho Brace gebruikt was.

Meer informatie over EVs...

Personality (persoonlijkheid)

Elke pokémon heeft een andere persoonlijkheid, die te zien is bij z`n Trainer Memo. De persoonlijkheid van een pokémon kan een bepaalde stat (elke stat behalve HP) met 10% verhogen en een andere met 10% verlagen, of laat elke stat zoals die is. De persoonlijkheid van een pokémon is dus ook belangrijk bij de ontwikkeling van een pokémon`s stats. Voor alle personalities en hun werkingen, zie onderstaande tabel.


Formules

BS = Base Stats
P = Personality (Vul in 1 als de nature niets met de stat doet, vul 0,9 in als de nature deze stat verlaagt, en vul 1,1 in als de nature deze stat verhoogt)
L = Level

IV`s berekenen:

IV = (( Stat/P ) - 5 ) * 100/L) - 2 * BS - EV/4
IV = (((HP - L - 10) * 100/L) - 2 * BS - EV/4


De eerste formule is voor het berekenen van de IVs in Attack, Defense, Special Attack, Special Defense en Speed, de tweede formule is voor HP

Stats berekenen als je de IV weet:

Stats = (( BS * 2 + IV + EV/4 ) * L/100 + 5 ) * P
HP = ( BS * 2 + IV + EV/4 ) * L/100 + 10 + L

En ook hierbij geldt dat de eerste voor Attack, Defense, Special Attack, Special Defense en Speed geldt, en de tweede voor HP.

Je moet met een aantal dingen rekening houden als je iets gaat uitrekenen met deze formules. Het eerste is, dat het spel de stat altijd omláág afrondt. Reken je de stat op een bepaald level uit en je krijgt als antwoord bijvoorbeeld 123,9, dan zal de stat 123. En belangrijker nog, als je de IV wil uitrekenen en je stat is 123, dat eigenlijk betekent dat de Stat tussen 123 en 124 ligt. Reken het dus voor beide getallen uit. Stel je krijgt bij 123 een IV van 21,4 en bij 124 een IV van 23,8. Als je goed nadenkt begrijp je dat de IV niet 21 kan zijn, hoewel je dat misschien zou denken als je 21,4 afrondt. Als de IV namelijk 21 zou zijn zou het net iets minder dan 123 zijn geweest en zou het afgerond zijn naar 122. De IV van ook niet 24 zijn. Dan zou de stat namelijk iets hoger dan 124 moeten liggen, en zou de stat 124 zijn. Je uitkomst is dus: IV = 22~23. Krijg je er nu hele getallen uit, dan moet je ook ergens rekening mee houden. Stel je krijgt bij 123 IV = 19 en bij 124 IV = 22. 19 kan nét wel de IV zijn. 22 kan het nét niet zijn, want dan zou de stat 124 zijn. Je uitkomst is dus IV = 19~21.

Een tweede iets waar je rekening mee moet houden, is dat de EVs wel aan je stat toegevoegd moeten zijn. Alleen tegen de pokémon vechten maakt hun stats niet hoger. Nadat je je laatste EV hebt ontvangen, moet je eerst nog een vitamine geven, de pokémon een level laten stijgen of hem in de box doen en er weer uithalen.

Er zijn op het internet ook zogenaamde "IV calculators" aanwezig. Deze kunnen heel handig zijn, maar ook misleidend. Je vult daar alleen de nature en de stats en de EVs in en je hebt je IVs. Jammer genoegzijn veel van die calculators een beetje fout. Ze maken vaak fouten met afronden, zie bijvoorbeeld het stukje over het altijd naar beneden afronden van de stats. Als je je IVs handmatig uitrekent, is je antwoord niet alleen correcter, maar leer je ook beter in de gaten te krijgen hoe alles precies werkt.

Geschreven door GinoDePino

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.