De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

EV Guide

Hit Points - Attack - Defense - Special Attack - Special Defense - Speed

Begrippen: EV, Effort Value, Effort Points, Effort Ribbon

Zoals je misschien wel weet, zijn EV's heel belangrijk bij het trainen van je Pokemon. EV training zorgt er namelijk voor dat je Pokémon op een zeker gebied sterker wordt. Dit kan dus gebruikt worden om je Pokemon net het voordeel te geven in een gevecht, of juist de stats waarin hij al heel sterk is, nog sterker te maken. Als je bijvoorbeeld een Slowpoke wat sneller wilt laten worden, kan je hem trainen tegen een andere Pokemon die erg snel is. Een ander voorbeeld is als je Charizard een nog sterkere klap wilt laten geven met zijn Fire Blast.

Met dat in je achterhoofd kunnen we beginnen. Oja, voor de mensen die het niet weten, EV staat voor Effort Value. Het houd dus in dat je je inzet en daar wat voor terug krijgt. Helaas kan je nergens in het spel opzoeken hoeveel EVs je hebt, dus moet je het zelf uitrekenen. Als je dit op een makkelijk manier wilt doen, breed dan je Pokemon en maak 6 kolommen met de namen van de stats: HP, Special Attack, Attack, Defense, Speed en Special Defense.

Zodra je in het gevecht bent, kan je Effort Points gaan verdienen. Let wel op dat dit alleeen in gevechten waar je Exp. krijgt kan. Stel je hebt een Slowpoke en je hebt net tegen een Zubat gevochten. Hierdoor krijgt Slowpoke altijd 1 Effort Point in Speed (Je kan hieronder opzoeken welke Pokemon welke Effort Points geven). Nou merk je hier helaas niks van, maar na het bevechten van nog 3 andere Zubats is je Speed stat in één keer met een heel punt omhooggegaan. (Dit geldt alleen op level 100!) Dit wordt zichtbaar als je Pokémon naar het volgende level gaat, een vitamine neemt (lees verder) of in de box gezet wordt.

Nou zou het leuk zijn als je dus een Slowpoke kon krijgen met 999 punten in speed, maar dit kan helaas niet omdat er een limiet aan de EV zit. Je kan in totaal, dus bij HP, Attack, Defensen enz. opgetelt 510 Effort Points verzamelen. Nu is het natuurlijk aan jou om te beslissen in welke stats je deze stopt. Helaas kan je hier ook weer niet 510 EVs in één stat doen, want het limiet per stat is 255 EVs. Je kan dus een Pokémon 63 punten in een stat extra geven, toch best de moeite waard! Er is wel een ding dat je moet weten. Door de statforumules (zie hier) heef een pokémon op level 100 alleen wat aan EVs die door 4 deelbaar zijn. De resterende 1, 2 of 3 punten doen dan niets meer. Vandaar dat veel mensen ophouden bij de 252e EV in een stat. Je kunt dan namelijk nog 6 EVs in een andere stat doen.

Hiervoor moet je dan dus wel tegen 252 Zubats vechten, en dat is een hele klus! Daarom zijn er wat manieren om het trainen sneller te laten gaan. Ten eerste kan je je Pokemon een Macho Brace vast laten houden, hierdoor krijgt hij 2x zoveel EVs bij het verslaan van een Zubat. De ziekte PokeRUS heeft hetzelfde effect. Hierdoor kan een Pokemon dus in totaal 4x zoveel EVs per gevecht krijgen. Poké Rus werkt trouwens ook als het al genezen is, je ziet dan in de Summary een zwart puntje staan! Je moet helaas als nog 63 zubats bevechten voor het benodigde aantal Effort points.

Gelukkig hebben we nog de Stat boosters die je in de winkels kan kopen. Een paar voorbeelden hiervan zijn Iron, Calcium, Zinc enz. Voor elke Stat booster krijgt je Pokemon 10 extra EVs in een bepaald gebied. Het zou dan weer te mooi zijn om deze 25 keer te gebruiken en dan dus klaar te zijn met het trainen. Nintendo heeft dat ook bedacht en daarom hebben ze een limiet vastgesteld. Je kunt namelijk maar TOT de 100ste effort point in een stat met vitamines geven. Een pokémon waar je nog niet mee hebt gevochten kun je dus 10 vitamines per stat geven. Let op dat als hij al wel gevochten heeft, en hij dus al enkele Effort Points heeft, hij geen 10 vitamines meer opkan.

Effort Points krijg je dus door te vechten met pokémon. Voor een Zubat, weet je, krijg je dus 1 Effort Point in Speed. Maar als je een Golbat verslaat krijg je er in een keer 2 en bij Crobat drie! Een pokémon kan ook verschillende stats points geven, maar nooit meer dan 3 in totaal.

De enige manier om te weten hoeveel Effort Points je Pokémon heeft, is deze te breeden en meteen alleen tegen een Pokemon te vechten die de EVs geeft in het gebied wat jij wilt verbeteren. Je moet dan dus bijhouden hoevaak je tegen deze Poke hebt gevochten en je moet weten welke Pokemon welke Effort Points geven. Dat eerste moet je zelf doen, en dat laatste kan je hieronder opzoeken!

Hit Points - Attack - Defense - Special Attack - Special Defense - Speed

Als je pokémon 510 Effort Points op heeft is hij verzadigd. Als je die pokémon dan laat zien aan een vrouw ergens op de Market in Slateport City geeft ze hem een Effort Ribbon. Dit kun je dus gebruiken om te checken of je Effort Point-telling klopte!

Maar waarín moet ik die EVs stoppen? Natuurlijk mag je dat helemaal zelf weten. Maar er zijn twee strategieën: lagere stats verhogen en hogere stats nog meer verhogen. Ver gevorderde pokémonspelers kiezen meestal voor de tweede. Laten we een pokémon als Golem nemen. Golem kent normaal gezien Ground, Rock en eventueel normal aanvallen. Die zijn allemaal physical. Streep Special Attack alvast maar van je lijstje! Attack daarentegen is wel belangrijk. Hup, 252 Attack EVs daarin. Golem's Special Defense en Speed zijn niet erg hoog. Je kunt die verhogen als je wilt, maar je kunt ze ook laag houden. Als je voor het tweede gaat, doe je 252 EVs in de stat die overblijft, Defense. Je hebt er nu nog 6 over. Die kun je dan in HP of Special Defense doen.

Dat was slechts Golem. Andere pokémon moeten heel andere EV-verdelingen hebben. Je kunt zelfs je movesets laten afhangen van EVs. Als je een pokémon alleen maar physical aanvallen geeft of juist alleen maar speciale, dan zul je daar meer profijt van hebben aangezien je dan de Attack of Special Attack maxt en er in de andere stat niets meer hoeft!

EVs zijn een van de vele schakels die bepalen hoe hoog de stats van je pokémon zijn. Er zijn er nog veel meer, maar de EVs kun je het beste gebruiken om er zelfs iets aan te veranderen. Hopelijk heb je hier iets van begrepen. Veel succes!

Geschreven door Michael en Onno

Terug naar de Stat Guide

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.