De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Legendarische Pokémon

In Platinum zijn er heel wat legendarische Pokémon te vangen: Giratina, Cresselia, Uxie, Mesprit, Azelf, Heatran, Regigigas, Regirock, Regice, Registeel, Articuno, Zapdos, Moltres, Palkia, Dialga, Darkrai, Arceus, Shaymin en Manaphy. Sommigen zijn alleen onder bepaalde omstandigheden te vangen. Hoe dan ook, er komt vaak het een en ander bij kijken om een legendarische Pokémon te vangen. Deze guide zal je begeleiden bij het voorbereiden en vangen van alle legendarische Pokémon die in Platinum te vangen zijn.

Voorbereiding

Het eerste wat je nodig hebt voor het vangen van legendarische Pokémon zijn sterke Pokémon, aangezien je zo lang mogelijk in leven wil blijven zodat je Poké Balls naar ze kunt gooien. Hoge levels zijn niet het enige, je hebt op één van die Pokémon een status move nodig. Hypnosis, Sleep Powder, Spore, Stun Powder en Thunder-Wave zijn het beste voor deze doeleinden. De aanval False Swipe kan erg handig zijn, aangezien hij altijd één HP over laat, waardoor je de legend niet per ongeluk dood maakt. Hier is wel één maar bij; de meeste legendarische Pokémon hebben herstellingsaanvallen waardoor ze hun HP kunnen herstellen.
Het tweede wat je nodig hebt zijn items, veel items. Poké Balls om de 11 legendarische Pokémon te vangen en healing items om je Pokémon tijdens de gevechten door op te lappen. Voor alle 14 de legendarische Pokémon moeten 840 Dusk Balls en 100 Timer Balls voldoende zijn, deze kun je in één keer kopen, je kunt ook 60 Dusk Balls en 5 Timer Balls kopen voor elk gevecht. Het is aan te raden om voldoende healing items bij je te hebben. Begin elk gevecht met minimaal 20 Revive's, 2 Escape Ropes en 10 Hyper Potions of Max Potions.
HMs zijn heel belangrijk. Een aantal legendarische Pokémon zijn alleen te bereiken als je Defog, Waterfall, Surf, Rock Climb, Strenght of een combinatie hiervan beheerst. Zorg dus dat je twee Pokémon bij hebt die deze aanvallen beheersen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.
Voor sommige Pokémon heb je bepaalde Pokémon nodig. Zo heb je Regirock, Regice en Registeel nodig om Regigigas te ontwaken. Deze kun je verkrijgen door ze te emigreren uit Ruby/Sapphire/Emerald of ze te ruilen. Als je een event Regigigas weet te bemachtigen is het zelfs mogelijk om Regirock, Regice en Registeel te vangen in Platinum.
Op Giratina na heb je voor alle legends de National Dex nodig. Zorg dus dat je de National Dex bemachtigt nadat je Giratina hebt verslagen. Voor meer informatie over de National Dex kun je hier kijken.
Dan is het nu tijd om richting de legendarische Pokémon te gaan. Ik wil nog wel wat tips meegeven:

  • Neem maximaal 5 Pokémon mee, zo kun je de legend direct bekijken als je hem gevangen hebt.
  • Save je spel altijd voor je een gevecht begint met een legendarische Pokémon!! Bij Giratina moet je saven direct na het gesprek met Cyrus en voor Arceus halverwege de trap. Als er iets verkeerd gaat, zet dan niet je DS uit met de power-knop, maar gebruik de soft-reset methode. Druk L+R+Select+Start tegelijk in en je ziet dat je DS aan en uit gaat. Dit is beter voor je DS en bespaart wat tijd.
  • Houd als het nodig is bij hoeveel PP de legend over heeft. Als zijn PP op is zal hij namelijk Struggle gebruiken, wat hem 25% HP per beurt kost. Als hij eenmaal gaat Struggelen heeft hij dus nog maximaal 5 beurten te leven.
  • Word nooit zo wanhopig dat je de Master Ball gaat gebruiken.
Goede voorbereiding is het halve werk. Nu komt de vraag: Welke legendarische Pokémon ga ik als eerste vangen en ik welke volgorde doe ik de rest? Hier kan ik kort over zijn. Giratina zit in de ''storyline'' dus doe moet je sowieso als eerste vangen. De rest maakt niets uit, al zou ik Cresselia, Zapdos, Moltres, Articuno en Mesprit als laatste doen. Die laatste 5 verplaatsen zich over Sinnoh en zijn lastig te vinden, laat staan te vangen.

Note: Arceus, Shaymin en Darkrai zijn alleen te vangen d.m.v. een event item. Zodra dit item legaal is uitgekomen zal de Pokémon toegevoegd worden aan deze guide.

Giratina

Giratina is te vinden in een nieuwe deel van het spel: de Distortion World. Nadat je samen met Cynthia het gat in gedoken bent bij de Spear Pillar kom je hierin terecht. Je moet op het begin Mesprit volgen, daarna moet je de 3 stenen vinden en ze naar beneden duwen, dan duw je ze in het vakje waar de elf Pokémon zit. Hierna praat je weer met Cynthia en er zal een nieuwe lift verschijnen. Zodra het einde van de Distortion World nadert zul je de baas van Team Galatic, Cyrus tegen komen. Je gaat met hem vechten. Na het gevecht save je Platinum en loop je richting Giratina. Zijn level is 47 en hij is lastig te vangen. Dit is zijn move-set:

- Shadow Force (15 PP)
- Ancient Power (5 PP)
- Omnious Wind (5 PP)
- Dragon Claw (5 PP)

Je hebt dus 35 beurten om hem te vangen, dit omdat Shadow Force een ''2 turn move'' is. Gebruik je sleep/paralyze aanval en verzwak Giratina minimaal tot over de helft van zijn HP. Begin met het gooien van Dusk Balls, na 40 beurten moet je overgaan op Timer Balls. Gefeliciteerd. Nu je hem hebt heb je één goede Pokémon om te gebruiken tegen de volgende legendarische Pokémon: Azelf.

Hier kom je uit nadat je Giratina hebt gevangen/verslagen, het is de plaats waar Giratina verbleef tot hij ontwaakt werd door de Red Chain van Cyrus.

Note: Natuurlijk wil je Giratina in zijn Origine vorm houden, helaas zal hij dit alleen zijn in de Thorn World. Er is echter wel één manier om hem altijd de Origine vorm te laten houden. Deze is als volgt. Ga na de Pokémon League naar de Turnback Cave, de cave waar Giratina te vinden was in Diamond/Pearl. Op de plaats waar ooit Giratina te vinden was is nu een donkere vlek te zien. Dit is een ingang naar een apart deel van de Distortion World. Er is niet veel te doen, wel is er één heel belangrijk item te vinden. De Griseous Orb, als je dit item geeft aan Giratina zal hij altijd zijn Origine vorm hebben, tot je het item weer in je tas stopt.

Azelf

Zodra je de National Dex hebt bemachtigd ben je klaar om Azelf te vangen. Zorg dat je Dusk Balls en healing items goed aangevuld zijn. Vlieg naar Veilstone City en ga naar het zuiden. Er is daar in de buurt een meer, genaamd: Lake Valor. Surf het meer op en je ziet dat er midden op het meer een eilandje is met een grot erop. Ga naar binnen en loop naar Azelf toe. Save je spel en druk op A. Het gevecht begint. Zijn level is 50 en zijn move-set is als volgt:

- Uproar (10 PP)
- Swift (20 PP)
- Nasty Plot (20 PP)
- Future Sight (15 PP)

Een totaal van 65 PP. Je hebt dus 65 beurten om hem te vangen, wat sowieso genoeg moet zijn. Gebruik eerst je status move en verzwak hem dan tot minimaal iets over de helft van zijn HP. Let op: Uproar voorkomt dat hij in de 2-5 beurten na die aanval in slaap kan raken. Begin met het gooien van Dusk Balls en na 40 beurten ga je Timer Balls gooien. Eenmaal Azelf in bezit heb je genoeg sterke Pokémon in bezit om de rest van de legendarische Pokémon te vangen. Koop wat Dusk- en Timer Balls, healing items, heal je Pokémon en save je spel. Op naar Uxie.

Uxie

Om Uxie tegen te komen moeten we afdalen naar het koude noorden, naar Snowpoint City. Iets ten westen van Snowpoint City bevindt zich Lake Acuity. Surf het meer op en in het midden is een eiland met daarop een grot. Ga naar binnen en loop naar Uxie. Save je spel en druk op A. Je bent nu in gevecht met Uxie. Hij zit op level 50 en dit is zijn move-set:

- Swift (20 PP)
- Yawn (10 PP)
- Future Sight (20 PP)
- Amnesia (20 PP)

Uxie is iets makkelijker te vangen dan Azelf, zeker omdat Uxie niet echt de mogelijkheid heeft om Giratina goed te raken. Gebruik je status aanval en verzak Uxie tot iets over de helft van zijn HP. Start met het gooien van Dusk Balls en schakel na 40 beurten eventueel over op Timer Balls. Verlaat de grot, koop wat Dusk- en Timer Balls, healing items, heal je Pokémon en save je spel. Om het elven-trio compleet te maken gaan we nu richting Mesprit, al zal het niet mogelijk zijn hem te vangen.

Mesprit

Voordat we Mesprit opzoeken moeten we wat dingen voorbereiden. Eerst gaan we naar Jubilife City voor de Poketch Map. Deze heb je nodig omdat je dan kunt zien waar Mesprit zich bevindt als hij door het land zwerft. Ga naar Twinleaf Town. Iets naast Twinleaf Town bevindt zich Lake Verity. Surf het meer op en in het midden bevindt zich een eiland, met daarop een grot. Ga naar binnen en druk op A als je voor Mesprit staat. In tegenstelling tot Azelf en Uxie zal Mesprit geen gevecht met je aangaan, maar hij zal op de vlucht slaan. Het proces om hem te vangen is erg tijdrovend dus ik zou eerst verder gaan met vangen van Heatran. Het werkt als volgt. Zorg dat je de Poketch Map gebruikt. Je ziet een Pikachu hoofd ergens op de map. Op die plaats bevindt Mesprit zich. Naar die plaats toe gaan heeft geen zin, Mesprit verplaatst zich zodra je van route verandert. Je moet zorgen dat je tegelijkertijd met hem op dezelfde route zit. Dit doe je als volgt. Ga naar een stad, bijvoorbeeld Jubilife City of Solaceon Town. Gebruik je fiets en beweeg steeds van de stad naar de dichtstbijzijnde route. Als je heen en weer bent geweest tussen de stad en de route en je bent weer op de route kijk je op de Poketch Map waar Mesprit zich bevindt. Dit herhaal je tot hij op dezelfde route als jou zit. Ga het gras in en je hebt 30% kans om Mesprit tegen te komen. Soms kan het even duren, maar als je niet verandert van route zal Mesprit dat ook niet doen. Als je hem tegen komt moet je snel handelen. Probeer hem te verzwakken of in slaap te brengen, of gooi een ball. Na één beurt zal Mesprit vluchten, waarna je dit hele proces moet herhalen. Erg tijdrovend.
Het is eventueel ook mogelijk om Mesprit in één gevecht vast te houden. Dit kun je doen met een sterke Wobbuffet, of een sterke en snelle Pokémon met Mean Look (Crobat, Gengar, etc.) of Block (Froslass). Deze zul je waarschijnlijk niet hebben, maar vanwege het redelijke aantal Pokémon in Platinum dat je zo moet vangen kan het nuttig zijn hier wat tijd in te investeren.

Heatran

Als we de Pokémon League hebben verslagen en de National Dex opgehaald bij Rowan in Sandgem Town is het tijd om Heatran op te zoeken. Hij zit op Stark Mountain, een berg op een eiland. Dat eiland is te bereiken via de boot. Ga naar het zuiden van Snowpoint City en pak de boot naar de Battle Area. Daar aangekomen is er van alles te doen. Loop wat verder en je ziet dat je moet vechten tegen Elite 4 Flint en gym leider Volkner. Als je ze hebt verslagen verschijnt Palmer, hij zegt dat hij op je wacht in de Battle Frontier. Daarna begint Buck tegen je te praten. Hij zegt dat hij onder de indruk was van het gevecht en dat hij naar Stark Mountain is. Verlaat de Battle Area via de oostkant en surf via Route 230 naar het oosten. Na een tijdje kom je bij een bord waar op staat: [Rt. 229, Resort Area]. Vanaf nu ga je richting het noorden. Na een tijdje kun je niet meer verder en ga je links het huisje in waarna je op een andere route uit komt. Vanaf hier ga je weer omhoog. Na een tijdje kom je Wake tegen, hij verteld je dat de Pokémon op Stark Mountain erg sterk zijn waarna hij weer vertrekt. Je vervolgt je weg richting het noorden en als na een tijdje het bord Stark Moutain verschijnt (hieronder) zit je op koers!

Loop iets verder door en dat zie je twee Grunts een grot in gaan (hierboven). Ga achter ze aan, sla je spel op voor je de grot in gaat want bij binnenkomst moet je direct vechten tegen Commander Mars en Jupiter. Nadat je ze hebt verslagen kun je verder. Iets later kom je Buck weer tegen, dit keer zal hij met je mee gaan op weg naar Heatran. Na wat zoeken kom je de oude man en twee Grunts weer tegen. De oude man steelt de Lava Stone waarmee hij controle heeft over Heatran. Op dat moment duikt een detective op van de landelijke politie en arresteert de oude man, waarna de Grunts weg rennen. Je gaat met de detective en Buck naar buiten, Buck legt de Lava Stone terug en gaat naar zijn huis in de Survival Area. Verlaat Stark Mountain en ga richting het westen, we moeten namelijk even bij Buck langs gaan. Naast het Pokémon Center zie je Buck al staan. Hij neemt je naar binnen. Praat met hem, praat daarna met de man achter de toonbank en daarna weer met Buck, hij zal het café verlaten. Nu kun je weer dezelfde weg terug naar Stark Mountain, maar niet voor je even langs de markt bent geweest, koop er 50 Ultra Balls of vlieg naar een markt waar ze Dusk Balls verkopen. Heal je Pokémon bij het Pokécenter en ga op weg naar Stark Mountain. Daar aangekomen ga je naar de kamer waar de oude man gearresteerd werd. Zoals je ziet is hij er nu wel; Heatran. Sla je spel op en begin het gevecht. De Heatran zit op level 50 en hij kent de volgende aaanvallen:

- Metal Sound (40PP)
- Crunch (15PP)
- Scary Face (10PP)
- Lava Plume (15PP)

Verzak hem tot over de helft van zijn HP en verlam of breng hem in slaap. Begin met het gooien van Dusk en/of Ultra Balls. Na 40 beurten kun je eventueel overstappen op Timer Balls.

Cresselia

Cresselia is één van de rondzwervende Pokémon. Je moet haar eerst vrij laten voor je haa in het wild tegen kan komen. Als je de National Dex hebt, vlieg je naar Cannalave City. Ga naar de veerboot die je eerst in Iron Island bracht. Ga het huisje in dat net iets boven de boot staat, praat met de jongen die in bed ligt. Als je dit gedaan hebt, praat je weer met de zeeman naast de veerboot, hij zal je vragen of je naar Fullmoon Island wil varen, dat gaan we doen. Daar aangekomen is er maar één weg, volg die en je komt uit bij Cresselia. Helaas kun je niet met haar vechten, ze zal vluchten. Wel blijft er een item over, de Lunar Wing. Breng deze terug bij de jongen in het huisje.
Cresselia is op dezelfde manier te vinden/vangen als Mesprit, kijk dus bij Mesprit hoe dit werkt.

Palkia & Dialga

Deze twee zijn erg moeilijk te verkrijgen. Begin met het kopen van 120 Ultra Balls, 40 Timer Balls en een groot aantal Revives. Zorg dat je Pokémon bij hebt die alle HMs beheersen. Let op: Je moet Heatran verslagen/gevangen hebben, de Pokémon League verslagen en de National Dex hebben. Vlieg dan naar Celestic Town. Midden in dat stadje is een grot, loop naar binnen en druk op A als je voor de muurschildering van de drie elfjes staat. Cynthia zal naar je toe komen en gaat een ellenlang verhaal houden over Palkia, Dialga en Giratina. Daarna ga je naar buiten en druk je op A als je voor de houten schilderijen van Dialga en Palkia staat. Daarna ga je naar het huis recht boven de ingang van de grot, praat met de oude dame. Het is de oma van Cynthia en ze zal je een verhaaltje vertellen over Dialga en Palkia. Vlieg nu naar Oreburg City en loop richting het noorden. Ga Mt. Coronet in op Route 207. Misschien herinner je nog de weg naar Giratina? Je moet precies dezelfde route nemen. Na een tijdje zie je een ingang met wat gouden brokstukken ervoor, daar moet je in gaan. Daarna kom je buiten op de top van Mt. Coronet (met al de sneeuw) en gebruik je één keer Rock Climb, hierna ga je naar rechts en je gaat deze (zie plaatje) ingang in.

Je komt bij een water met een waterval, beklim deze. Je ziet dat bovenaan de waterval de ingang van een grot is, daar bevinden zich de Lustrous- en Adamant Orb die je nodig hebt om Dialga en Palkia op te roepen.

Verlaat de grot en ga naar links, na een tijdje kom je bij deze (zie hierboven) grot uit, ga naar binnen. Vanaf hier is de weg naar Palkia en Dialga niet meer zo moeilijk, ze zijn te vinden op dezelfde plaats als waar eerst de opening naar de Distortion World verscheen. Loop door de grot heen tot je weer buiten uit komt. Ga dan met de trap naar beneden en loop rechtdoor tot je bij het einde komt, je kunt naar boven en naar links de steile wand beklimmen, klim op de linkerkant omhoog en blijf dan links aanhouden tot je weer bij een ingang van een grot aankomt. Ga naar binnen, vanaf hier kan het niet meer verkeerd gaan. Eenmaal aangekomen op de top zie je een blauwe pegel (zie hieronder) Save nu je spel.

Als je er voor staat en je drukt op A kun je kiezen of je met Dialga wil vechten. Druk je op nee gebeurt er niets, druk je op ja dan zal je in gevecht raken met Dialga. Hij is level 70 en extreem sterk. Dit zijn de aanvallen die hij beheerst:

- Roar of Time (5 PP)
- Heal Block (15 PP)
- Earth Power (10 PP)
- Slash (20 PP)

Verzwak hem zo ver mogelijk en zorg dat hij in slaap of verlamd is. Daarna begin je met het gooien van Ultra Balls, na 40 beurten schakel je eventueel over op Timer Balls. Nu je hem hebt gevangen of verslagen zijn je Pokémon waarschijnlijk erg verzwakt. Maak ze beter door middel van helende items. Sla daarna je spel op.

Nu loop je terug naar Mt. Coronet, ga de grot in en daarna kun je gelijk weer naar buiten gaan, nu is er een rose pegel tevoorschijn gekomen (zie hieronder).

Als je er voor staat en je drukt op A kun je kiezen of je met Palkia wil vechten. Druk je op nee gebeurt er niets, druk je op ja dan zal je in gevecht raken met Palkia. Hij is level 70 en extreem sterk. Dit zijn de aanvallen die hij beheerst:

- Spacial Rend (5 PP)
- Heal Block (15 PP)
- Earth Power (10 PP)
- Slash (20 PP)

Verzwak hem zo ver mogelijk en zorg dat hij in slaap of verlamd is. Daarna begin je met het gooien van Ultra Balls, na 40 beurten schakel je eventueel over op Timer Balls. Nu je hem hebt gevangen of verslagen zijn je Pokémon waarschijnlijk erg verzwakt. Maak ze beter door middel van helende items. Sla daarna je spel op. Nu kun je de Spear Pillar verlaten.

Regigigas

Regigigas is een bijzondere Pokémon. Hij slaapt in de Snow Temple van Snowpoint City. Gelukkig is hij makkelijk te bereiken, er is wel één maar. Je moet alle drie de Regi's bij hebben om met Regigigas te kunnen vechten. Hij is namelijk in slaap en zal niet eerder ontwaken.
De enige voorlopige manier om aan de drie Regi's te komen is door ze te emigreren uit Ruby/Sapphire/Emerald, later zal er een event Regigigas komen waardoor je de drie Regi's in Platinum kan vangen maar dat even terzijde.
Als je de drie Regi's bij hebt en je drukt op A voor Regigigas zal hij met je vechten. Hij is niet zo heel sterk, dit komt ook door zijn ability: Slow Start, hierdoor is hij de eerste vijf beurten erg sloom en is zijn Attack gehalveerd.
Regigigas is level 1 (ja je leest het goed) en beheerst de volgende aanvallen:

- Confuse Ray (10 PP)
- Foresight (40 PP)
- Knock Off (20 PP)
- Dizzy Punch (10 PP)

Regigigas & de Regi's

Het kan echter een probleem vormen dat je voor Regigigas de Regi's (Regirock, Regice en Registeel) in je team moet hebben, omdat deze tot nu toe alleen uit GBA-spellen geruild konden worden. In Platinum is er een mogelijkheid om deze drie Regi's te vangen. Maar hiervoor heb je weer een speciale Regigigas voor nodig. Deze Regigigas wordt uitgegeven op bepaalde events, zoals in Nederland op Pokémon Day in Walibi World op 29/30 augustus 2009. Als je er hier eentje ontvangt of door te ruilen aan een 'event Regigigas' komt, kun je de drie Regi's gaan vangen.

Locaties:

  • Regirock: Rock Peak Ruins (Route 228)
  • Regice: Iceberg Ruins (Noordelijk Mt. Coronet)
  • Registeel: Iron Head Ruins (Iron Island)

Alledrie zijn ze op level 30 als je ze vangt.

Articuno / Zapdos / Moltres

  

De legendarische vogels van de eerste generatie zijn eindelijk weer te vangen. Nadat je de National Dex hebt vlieg je naar Sandgem Town. Daar surf je naar beneden en vervolgens ga je richting het oosten. Je bereikt het vaste land op Route 221, loop wat verder en je ziet een gebouw. Pal Park, ga naar binnen en Professor Oak zal direct tegen je gaan praten, waarna hij je een Poketch App. geef, daarna vertrekt hij naar zijn huis in Celestic Town (zie hieronder).

Vlieg naar Celestic Town en ga naar het huisje (zie hierboven) links onderin de stad en je zult Professor Oak zien. Ga met hem praten en hij zal je een Up-Grade geven, ook zal hij je vertellen dat een vriend uit Kanto hem vertelde dat Articuno, Zapdos en Moltres gespot zijn in Sinnoh. Vanaf nu zwerven deze drie door Sinnoh en zijn op dezelfde wijze als Mesprit te vangen/vinden. Kijk dus bij Mesprit als je deze methode nog niet kent.

Note: Arceus, Shaymin en Darkrai zijn alleen te vangen d.m.v. een event item. Zodra dit item legaal is uitgekomen zal de Pokémon toegevoegd worden aan deze guide.

Geschreven door Marcelll

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.