De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Walkthrough Diamond/Pearl

Twinleaf Town

De stad van het begin. Hier start je avontuur. Je gaat naar beneden en je moeder waarschuwt je dat je niet het gras in mag gaan. Er zitten Pokémon in die je aan zullen vallen. Je gaat naar je rivaal toe en precies als je naar binnen wilt gaan, raak je in botsing. BOEM! Je rivaal gaat weer terug naar boven omdat hij iets vergeten is. Ga naar zijn slaapkamer toe. Je vertrekt met hem naar het meer omdat er een rode Gyarados is gezien (dit was ook op het nieuws). Eenmaal daar aangekomen zie je een Professor en een assistant staan. Er is weinig te zien. Ze gaan weer. Ze vergeten hun koffer en je besluit te kijken wat er in zit, 3 Pokéballs. Precies op dat moment word je aangevallen. Om je te verdedigen, kies je een Pokéball en je gaat vechten tegen de wilde Starly. Je verslaat hem en dan komt Dawn (of Lucas) er aan. ‘’Je hebt de Pokémon gebruikt?’’. Hoe moet ik dit aan de professor vertellen?! Je verlaat het meer en komt de professor tegen. Hij vindt het niet zo erg dat je zijn Pokémon gebruikt hebt, je mag hem houden. Iedereen gaat naar huis. Thuis aangekomen blijkt dat je moeder nieuwe schoenen voor je heeft gekocht. Renschoenen, als je onder het lopen B drukt zul je ze gebruiken. Op naar Sandgem Town.  Je verlaat de stad en via Route 201 sta je direct in Sandgem.

Sandgem Town

Als je binnenkomt, merk je direct dat je opgewacht word. De assistant van de Professor zal je meenemen naar het Lab. Je rivaal komt naar buiten als jij naar binnen gaat. Eenmaal binnen krijg je een Pokedex van de professor, ook krijg je je starter en kun je hem een bijnaam geven. De Professor geeft je een opdracht mee, je moet alle Pokémon in je dex hebben. Let op: je hoeft ze alleen te zien, niet te vangen. Je kunt nu bijna je weg vervolgen naar Jubilife City. Eerst zal de Professor zijn assistant je laten zien waar een Pokémon Center en een Poké Mart zitten. Daarna moet je eerst naar je moeder. Ze is ongerust en heeft een Journal voor je. Als je thuis bent, zal ook de moeder van je rivaal binnen komen. Ze vraagt of je weet waar haar zoon is, ze geeft je een pakketje dat je hem moet overhandigen zodra je hem ziet. Nu kun je weer teruggaan naar Sandgem Town. Even je Pokémon healen en via route 202 naar Jubilife City. Op Route 202 zal Dawn/Lucas (Assistent van de Professor) je demonstreren hoe je een Pokémon vangt. Ze geeft je wat Pokéballs en je kunt je weg vervolgen naar Jubilife City.

Jubilife City

Jubilife City is een grote stad. Het GTS is er gevestigd, je kunt er nu echter niet in. Op het moment is er weinig te doen. Je herinnert je vast nog het pakketje dat je van de moeder van je rivaal kreeg, ze vroeg hem het aan hem te geven. Je rivaal is aan het leren in de Trainers School. Zoek hem op. Je geeft het pakketje en hij ziet dat er twee landkaarten in zitten. Hij is zo aardig jou er één te geven. Meer is er niet te doen, je kunt de stad echter nog niet verlaten. Je word opgewacht door iemand die je een Poketch geeft, hier moet je eerst 3 clowns vinden. Ze zijn verspreid over de stad. Iedere clown stelt je een vraag, het antwoord is altijd [Yes]. Als je alle drie de vragen goed beantwoord hebt, moet je terug gaan naar de meneer linksboven het Pokémon Center. Hij geeft je nu een Poketch. Verlaat de stad nu via de oostelijke kant. Je zal een gevecht aan gaan met je rivaal, let op: hij heeft 2 sterke Pokémon. Hierna kom je aan bij de Oreburgh Gate. Aan het begin van die grot krijg je HM6. Die heb je nodig om later in diezelfde grot een paar stenen kapot te maken, dit kan echter pas als je de eerste badge hebt behaald. Op naar Oreburgh City.

Oreburgh City

De mijnstad. Eenmaal aangekomen in deze stad wil je de gymleider verslaan. Hij zit in een mijn, je rivaal heeft hem al wel verslagen. De mijn is rechtsonderin de stad. De gymleader is met zijn Machop aan het werk in de mijn. Als je hem hebt gevonden zal hij zich naar de Gym begeven. Je kunt hem nu uitdagen. Hij gebruikt Onix, Geodude en Cranidos. Deze zijn makkelijk te verslaan met Piplup, Turtwig en Monferno (Mach Punch). Als je hem hebt verslagen krijg je de TM Stealth Rock en de Coal Badge. Vanaf nu kun je ruilen over Wi-Fi en heb je toegang tot het GTS in Jubilife City. Dat is een ruilstation waar je (als je een Wi-Fi verbinding hebt) Pokémon kunt ruilen met mensen over de hele wereld. Ga nu terug naar Jubilife City. Bovenin de stad heeft de Professor het aan de stok gekregen met twee Team Galactic bandieten. Je gaat ze verslaan samen met de assistant van de Professor. Het is een 2 tegen 2 gevecht. Als je wint, vervolgen ze hun weg weer. Een toeschouwer zal je een Fashion Cave geven. Je moet nu verder lopen, boven je is namelijk Route 204, de weg die je zal leiden naar Floarama Town.
Route 204 is onderbroken door een grot, genaamd: Ravaged Path. Je kunt door die grot heen, maar je hebt wel een Pokémon nodig die de HM  Rock Smash beheerst. Eenmaal uit de grot kom je nog een paar trainers tegen. Nu ben je in Floarama Town.

Floarama Town

De bloemenstad, het zal je niet ontgaan zijn. De bloemen zijn overal. Naast deze stad ligt een windmolenpark genaamd: Valley Windworks, hier zal op vrijdag een Drifloon verschijnen. Verlaat Floarama Town via de Oostelijke kant en je ziet dat de weg wordt geblokkeerd door Team Galactic criminelen. Loop nog iets verder door. Er is een gebouw waarvan de uitgang geblokkeerd wordt door een Team Galactic Grunt, hij laat je niet naar binnen voor je hem verslaat. Versla hem dus. Nu je hem hebt verslagen gaat hij snel naar binnen en draait de deur op slot. Tijd om terug te gaan naar Floarama Town. Links bovenin de stad stonden eerst twee Galactic Grunts. Deze zijn verdwenen, er zit een ingang naar een nieuw gebied. Ga naar binnen. Er zal een man staan, hij wordt lastig gevallen door de twee Team Galactic Grunts. Je moet ze dus wegjagen, dit doe je door ze te verslaan. Als je ze verslagen hebt, gaan ze op de vlucht, de man die je bevrijd hebt geeft je de sleutel van Valley Windworks.
Nu we de sleutel hebben, gaan we weer snel naar Valley Windworks. We openen de deur en zien dat het hele gebouw vol zit met Team Galactic leden. Versla ze allemaal en je zult bij hun leider uitkomen. Versla haar en ze zullen allemaal de stad verlaten.
Er is niets meer te doen in de stad. We gaan nu richting Eterna City. We vertrekken via Route 205. Er is een bos, genaamd: Eterna Forest. Als je het bos in gaat, word je opgewacht door Cheryl. Het is een meisje dat niet alleen het bos door durft te gaan. Je gaat samen met haar heel het bos door tot je bij de andere uitgang komt. Ze zal samen met je vechten en ze zal er voor zorgen dat je Pokémon in topconditie zijn. Het is best makkelijk om de uitgang van het bos te vinden. Vlak voor de uitgang zie je aan de linkerkant een spookhuis. Hier kun je nog niet in, later zul je er Gastly en Rotom kunnen vangen. Eenmaal uit het bos hoeven we alleen nog maar een steiger over. Er zijn wat vissers, vecht tegen ze om je Pokémon sterker te maken.

Eterna City

In deze stad is van alles te doen. Er is een Team Galactic gebouw, een nieuwe gym om uit te dagen en nog veel meer. Als je de stad in loopt, zul je Cynthia tegenkomen, je krijgt HM Cut van haar. Deze aanval zul je kunnen gebruiken als je de Forest Badge hebt, je kun er bomen mee kappen. Tijd om naar het Pokécenter te gaan. Praat met de mensen want van één van hun krijg je een nieuwe Poketch Application, namenlijk de Friendship Checker. Laat je Pokémon beter maken door zuster Joy en ga naar het huisje dat naast het Pokécenter staat. Hier krijg je spullen die je nodig hebt om de Underground te bezoeken. Dat is een plaats onder de grond waar allerlei items liggen, zelfs fossielen van uitgestorven Pokémon! Nu we dit gehad hebben, gaan we naar de Gym rechts in de stad. De gymleider zal je opwachten bij de gym. Ze vertelt je dat je eerst 4 trainers moet zoeken tussen de bomen in de gym. Zoek ze alle vier en versla ze. Nu zal de gymleider weer verschijnen, daag haar uit.
Als je haar verslagen hebt, krijg je naast wat geld en de Forest Badge nog de TM Grass Knot. Als je Chimchar als starter had, is het aan te raden deze TM aan hem te leren. Het is een sterke aanval tegen water Pokémon. Leer een Pokémon de HM Cut en ga naar het Team Galactic gebouw rechts boven in de stad. Zorg dat je Pokémon in goede conditie zijn, je moet nu veel trainers verslaan. Ga het gebouw in en vecht je een weg door het gebouw heen. Ga naar de bovenste verdieping en vecht tegen de Galactic Admin. De man die zij gegijzeld had is de eigenaar van een fietswinkel in deze stad. Hij nodigt je uit om zijn zaak te bezoeken en een fiets in ontvangst te nemen. Verlaat het gebouw en ga naar de fietswinkel. Je krijgt een fiets, de man zal je uitleggen hoe je hem kunt gebruiken. Dat je een fiets hebt, komt je goed uit, onder Eterna City is namelijk een Cycling Road. Dit is een fietspad dat leidt naar Hearthome City. Verlaat de stad via de uitgang links onderin de stad. Je komt in de Cycle Road. Als je er uit bent, kun je alle kanten op. Loop iets verder naar beneden en daar staat de assistent van de professor. Ze zal je een Dowsing Application en een VS Seeker geven. De Dowsing App. is een item finder die je gebruikt via de Poketch. De VS Seeker moet je gebruiken in de buurt van trainers die je al eens hebt verslagen, je kunt dan opnieuw tegen ze vechten. Ga naar rechts toe en na een tijdje zie je de ingang van een grot. De grot heet Mt. Coronet, loop er door heen zonder omweg en ga er weer uit. Je zal nu in Route 208 staan. Op deze route staat een huisje, de BerryMaster woont hier. Je krijgt een berry van hem en van zijn dochter krijg je een Poketch App. Hiermee kun je zien waar er berry's groeien. Loop iets verder en je zult uit komen in Hearthome City.

Hearthome City

De stad van de contests. Hier kun je mee doen aan allerlei wedstrijden in het grote contest gebouw. Ga naar het contest gebouw, er staat iemand voor de deur. Dit is de plaatselijke gymleider. Ze zal zeggen dat je te zwak bent voor haar en dan verdwijnt ze. Ze gaat echter niet naar haar gym. Ga het contest gebouw in en je moeder wacht je op. Ze zal je een jurk of Tuxedo geven. Veel meer is er niet meer te doen, verlaat de stad om naar de volgende stad te gaan. Voor je de stad uit gaat, kom je je rivaal tegen. Hij daagt je uit voor een gevecht. Versla hem en je kunt je weg vervolgen. Rechtsonderin de stad krijg je een Pokémon-ei. Er zit een Happiny in, de nieuwe voor-evolutie van Chansey. Eerst stonden hier twee mensen, deze zijn nu verdwenen. Ga nu door het gebouw heen, je zult in Route 209 uitkomen. Onder de brug is een steiger waar een visser op zit. Praat met hem, hij zal je een Good Rod geven. Dit is een vishengel waar je veel sterke Pokémon mee kunt vangen. Loop nog wat door. Je zult bij een nieuwe stad uitkomen, Solaceon Town.

Solaceon Town

Dit is een stad waar weer van alles te doen is. Je hebt er de Solaceon Ruins, waar je 26 verschillende Unowns kunt vangen en een Pokémon Daycare. Hier kun je Pokémon laten broeden. Mischien viel je een grote toren op vlak voor je de stad binnenliep. Dat was de Lost Tower. Hier kun je later zelfs een Spiritomb vangen. We gaan nu naar die toren toe. Ga naar de bovenste verdieping. Er zijn twee oude mensen. Van de man krijg je de HM Strength, hiermee kun je grote stenen aan de kant duwen. Als je de HM hebt gehad gaan we weer naar het Pokémon Center. Ga eventueel nog rechtsboven in de stad naar de Solaceon Ruins en vervolg je weg door de stad via de noordelijke kant te verlaten. We zijn op Route 210 beland. Hier zijn veel trainers, versla ze allemaal zodat je Pokémon sterker worden. Aan het eind van de route staat een huis. In dit huis kun je MooMooMilk kopen. Dat is melk van een Miltank welke HP van je Pokémon herstelt. Links van het huis is de weg versperd door vier Psyduck. Er zit dus niets anders op dan de rechterkant op te gaan. Route 215. Deze route ligt vol met items, zorg dat je ze allemaal vindt en loop verder. Aan het einde van deze route ligt Veilstone City!

Veilstone City

Dit is een grote stad in het spel. De Gamecorner, Team Galactic hoofdkwartier en de grootste markt uit het spel zijn er allemaal gevestigd. Ook is er weer een gym. Deze gymleider wil gelukkig wel met je vechten. Zorg dat je Pokémon beter zijn en stap de gym binnen. Je ziet dat je niet zomaar bij de gymleider komt. Los de puzzel op en daag de gymleider uit. Ze zal drie vechtpokémon gebruiken, waaronder een level 30 Lucario. Als je haar hebt verslagen krijg je een Cobble Badge en een TM Drain Punch. Je kan vanaf nu ook de HM Fly gebruiken buiten een gevecht. Je hebt hem nog niet, je zult hem straks vinden. Vanaf dan kun je naar iedere plaats vliegen, je moet die plaats al wel eens bezocht hebben. Als je de gym verlaat staat Dawn (of Lucas) je al op te wachten. Ze heeft haar Pokédex laten vallen en een Team Galactic grunt heeft hem opgeraapt, hij wil hem echter niet meer teruggeven. Ze vraagt of je haar wilt helpen. Tuurlijk wil je dat! Dawn (of Lucas) gaat naar grunts toe en wacht tot jij er aan komt. Ze staan links boven in de stad. Eenmaal aangekomen daar vraagt Dawn (of Lucas) of je met haar wilt vechten tegen ze. Het wordt een 2 tegen 2 gevecht. Als je ze verslagen hebt, zullen ze de Pokédex terug geven. De grunts gaan naar Pastoria City, dit kan weinig goeds betekenen. Nu de grunts weg zijn, kun je in het gebouw komen waar ze eerst de toegang van blokkeerden. Ga het gebouw (Warehouse) in en rechts ligt een item. Het is de HM Fly. Vanaf nu kun je overal heen vliegen. Dit komt goed uit, om verder te gaan moeten we vliegen naar Hearthome City. Eenmaal in Hearthome City aangekomen verlaten we de stad via de uitgang links onderin de stad. Er zijn twee uitgangen naast elkaar. Kijk op het bordje, er staat op: Route 208 is naar beneden & Route 212 is naar beneden. Wij gaan naar Route 212, naar beneden dus. Je komt bij een groot kasteel-achtig gebouw, de Pokemon Mansion. Hier kun je later in het spel zeldzame Pokémon zoals Eevee en Porygon vangen. Binnen zijn wat kamertjes. Aan de linkerkant krijg je in het tweede kamertje een Soothe Bell, dit item verhoogt de blijdschap van je Pokémon als ze het item vasthouden. Nu gaan we weer verder naar beneden. Je komt bij een plaats waar allemaal balken in de lucht hangen. Hier moet je overheen fietsen om verder te komen. Ga zoveel mogenlijk naar rechts. Je zult uiteindelijk bij een moeras uit komen. Als je dit doorkruist hebt, zul je bij Pastoria City uitkomen. Het moeras zit vol met drijfzand. Als je verzakt zit, moet je gewoon op wat pijltjes drukken je zult weer even loskomen.

Pastoria City

Een nieuwe stad, een nieuwe gym. Klinkt goed! In deze stad is de gym in het thema van de waterpokemon. Rechtsonderin de stad woont een belangrijke man: de move relearner. Hij leert je Pokémon een move aan die hij al vergeten is, hij vraagt er wel een Heart Scale voor. Boven in de stad is de Great Marsh. Dit is een natuurpark waar een hoop zeldzame Pokémon wonen. Voor 500 Pokédollar krijg je 30 Parkballs en kun je het park in om deze Pokémon te vangen. Dit is wat we gaan doen. We gaan de Great Marsh in. Het is een groot park en het ligt vol met items. We gaan er een aantal oprapen, eerst de linker kant van het park verkennen. Na een tijdje gaat de bel. Je tijd is op. We gaan nog eens het park in, nu gaan we de rechterkant bezoeken, zoveel mogelijk items pakken en voor je het weet gaat de bel opnieuw. We gaan er nog één keer in. Dit keer om het mannetje (met het blauwe haar) dat vlak bij de ingang staan, in het park te vragen om een HM. Praat met hem en hij zal je de HM Defog geven. Deze heb je later nodig. We gaan nu naar het Pokémon Center, laat je Pokémon beter maken. We gaan nu naar de gym. Zoals je ziet, kun je de gymleider niet zomaar bereiken. Je moet op de knoppen gaan staan en dan verandert de stand van het water. Na een tijdje proberen zul je uiteindelijk de gym leider bereiken. Zijn naam is Wake en hij gebruikt drie sterke waterpokemon. Deze moeten weinig problemen opleveren. Als je Chimchar als starter hebt gekozen, moet je hem de aanval Grass Knot leren die je bij de tweede gym kreeg. Als je hem hebt verslagen, krijg je de Fen badge en de TM Brine. Dit is een wateraanval die dubbel zo krachtig is als je HP minder is dan de helft. Nu je de gymleider hebt verslagen, gaan we eerst naar het Pokémon Center. Laat zuster Joy zich ontfermen over je Pokémon. Nu gaan we weer richting de Great Marsh. Er zal een Galactic Grunt staan. Hij is bang van je en zal wegrennen. Loop dezelfde kan als hem op en je zult hem steeds weer tegenkomen. Vlak voor je de stad uit gaat, houdt je rivaal je tegen. Hij wil een gevecht. Versla hem en loop weer dezelfde kant op als de Grunt ging. Als je hem wilt volgen, kom je op Route 213 uit. Dit willen wij. Op Route 213 zijn wat trainers en wat items. Onderaan staat de Grunt. Praat met hem en hij rent weer weg. Ga nu helemaal naar beneden en je zult een smal pad zien naar rechts.  Daar zal de Grunt weer staan.  Praat met hem en hij loopt weer weg. Nu kom je bij een hotel aan. Ga naar binnen, aan de andere kant zal een uitgang zijn. Neem deze. Loop iets verder en dan zie je de Grunt weer staan, praat tegen hem en hij zal je uitdagen tot een gevecht. Nadat je hem verslagen hebt, zal hij vluchten richting het noorden. Loop die richting op en je zal Cynthia tegen komen. Ze geeft je een Secret Potion. Herinner je de 4 Psyduck nog, die de weg versperren op Route 210. Ze hebben hoofdpijn en deze Secret Potion zal hun genezen. Ga dus naar de Psyduck. Ze zitten ten noorden van Solaceon Town. Het is dus handig als je daarheen vliegt. Loop naar de Psyduck toe en praat tegen ze. Ze zullen het medicijn krijgen waarna ze zich beter voelen. Ze zullen vertrekken, de weg is vrij! Als je wat verder loopt zul je iets zien wat je nog nooit gezien hebt. MIST! Je kunt dit weg krijgen, leer een Pokémon (bijvoorbeeld Starly de HM Defog en gebruik het. De mist zal verdwijnen. Loop wat verder, naar links en versla hier en daar een trainer. Na een tijdje zul je bij een nieuwe stad uitkomen. Celestic Town!

Celestic Town

Een mysterieuze stad! Er is een grot in het midden, aan het einde van deze grot zijn mysterieuze Pokémon op de muur getekend. Aangezien je Pokémon nog verzwakt zijn van de gevechten op Route 210 gaan we eerst naar het Poké Center. Nu gaan we de stad een beetje onderzoeken. Er staat een Galactic Grunt voor de grot in het midden van de stad, wij willen naar binnen! Begin een gesprek met hem, hij gaat niet weg voor je hem hebt verslagen. Versla hem en loop naar het einde van de grot. Ga voor de muurtekeningen staan en druk op [a]. Je bekijkt nu de tekeningen. Zodra je de grot uit komt, zal een oude dame je bedanken voor het wegjagen van de Grunt, ze geeft je als blijk van haar dank de HM Surf. Met deze HM kun je over het water varen op een Pokémon. Je kunt hem pas gebruiken als je de Hearthome Badge hebt. Er rest ons dus nog één ding. Op naar de gym in Hearthome!! Nu zal de gymleider wel tegen je willen vechten. Ga de gym in, wat?? Er is nog geen gymleider. Jawel, je moet midden op het plateau gaan staan. Je zal omhoog getakeld worden. De rest wijst zich vanzelf. Na wat zoeken kom je bij de gymleider. Haar naam is Fantina en ze zal drie sterke ghost Pokémon gebruiken. Als je haar verslagen hebt, krijg je de TM Shadow Claw en een Relic Badge. Ook kunnen we vanaf nu Surf gebruiken buiten een gevecht, wat handig is. Als je de gym uit loopt, zul je Cynthia tegen komen. Ze hangt een heel verhaal op, het komt er op neer dat ze naar Canalave City gaat. Aangezien daar een gym zit, besluiten wij er ook heen te gaan. Canalave city kan via het water bereikt worden. Ga eerst naar Jubilife City. Ga linksbovenin de stad naar de Poketch Company. Van de baas die tegen de balie leunt, zul je twee handige PokéApp’s krijgen. Verlaat de stad via de westelijke kant. Je ziet een steiger, je bent op Route 218. Ga vanaf de steiger zwemmend naar links. Je komt uit bij vast land. Ga zo veel mogelijk naar links. Het maakt niets uit welke afslag je neemt. Je komt altijd op dezelfde plaats uit. Als je het huisje in gaat, word je opgewacht door een assistent van de professor.  Hij zal je Pokédex updaten. Loop door, je bent nu in Canalave City!

Canalave City

Op dit eiland is van alles te doen. Er is een gym, een veerdienst naar Iron Island en de MoveDeleter is er gevestigd. De MoveDeleter kan iedere aanval verwijderen, ook HM’s zoals Cut en Surf! Zorg dat je Pokémon beter zijn en ga de stad verkennen. Zodra je de brug op loopt, komt je rivaal je tegemoet gelopen. Hij wil met je vechten. Versla hem en laat je Pokémon wederom beter maken. Ga weer de brug over en je zult bij de Gym uitkomen. Ga naar binnen en daag de gymleader uit. Hij is erg sterk, hij gebruikt alleen steel Pokémon. Zijn naam is Byron en als je hem verslaat, krijg je de Mine Badge en de TM Flash Cannon. Ook kun je de HM Strength gebruiken buiten een battle. Als we de gym uitlopen staat je rivaal je op te wachten, hij zegt dat je hem moet volgens naar het Pokémon Library. Ga naar de bovenste verdieping en daar ga je aan de tafel zitten. De professor vertelt je dat hij heeft ontdekt dat er midden in de drie grote meren een grot is. Hij vraagt je te kijken bij Lake Valor, dat is gevestigd naast Pastoria City. Dit gaan wij zeker doen, maar eerst gaan we met de boot naar Iron Mountain! Zorg dat je 5 Pokémon bij hebt, waarom kom je straks achter.
Neem de boot iets onder de gym en kies Iron Mountain als bestemming. Eenmaal aangekomen zie je hier en daar wat Hikers staan. De grot ligt ook vol met goede items. Na een beetje zoeken zie je Riley staan. Een coole gast met een Lucario. Hij vraagt je om samen met hem te zoeken naar twee Team Galactic Grunts. Als je ze hebt gevonden moet je ze verslaan. De Grunts verlaten Iron Island en Riley geeft je als dank een Pokémon-ei. Uit dit ei zal een Riolu komen, de voorevolutie van Lucario. Neem de lift en je bent zo uit de grot. Nu gaan we vliegend naar Pastoria City. De professor vroeg ons naar Lake Valor te gaan. We verlaten Pastoria city via de oostelijke kant. Na een tijdje zie je een inham in het bos, aan de linkerkant. Eerst stonden er twee Galactic Grunts voor. Deze zijn nu verdwenen. Ga er doorheen en je komt in Lake Valor. Tot je grote schrik zie je dat Team Galactic het meer heeft leeggepompt. Er liggen tientallen Magikarp op het droge. Versla de Grunts en ga de grot in. Daar praat je met de de commander. Versla hem en verlaat het meer. Vlieg nu naar Twinleaf Town. Zoals je je herinnert, zit daar ook een meer. Lake Verity, ga er naartoe en surf naar de grot in het midden. Er staat een Galactic Comander. Versla haar en vlieg naar Celestic Town. JePokémon zullen wel erg verzwakt zijn, heel ze in het Poké Center als het nodig is. Verlaat de stad via de westelijke uitgang. Je zult nu op Route 211 uitkomen, loop nog iets door tot je bij Mt. Coronet komt. Ga de grot in en ga direct naar rechts. Duw de blok aan de kant met Strength en ga het trapje op. Het is hier erg mistig, gebruik Defog. Loop nu langs het wat naar boven. Rechtsbovenin zit een trap. Neem die en loop door de korte tunnel naar de andere kant, je bent nu bij de uitgang.
Je komt nu uit op Route 216. Zoals je ziet is er sneeuw. Als je uit de grot komt, moet je helemaal rechtdoor lopen tot je aan de rechterkant een huisje ziet. Achter het huisje ligt Route 217. Ga deze route op en blijf aan de linkerkant lopen. Op deze route heerst een sneeuwstorm. Na een tijdje kom je een huisje tegen. Achter dit huisje ligt de HM Rock Climb, zorg dat je deze opraapt. Loop iets verder tot je bij een versmalling komt. De sneeuwstorm is voorbij. Je bent nu bij Lake Acuity. Loop naar de ingang, er staan 2 Grunts voor. We kunnen er dus niet in, loop nu naar rechts. Je komt aan in Snowpoint City!

Snowpoint City

Boven in de stad is de Snowpoint Tempel. Hier kun je in als je de Pokémon League gehaald hebt. Naast het Pokémon Center zit een gym. Maak je Pokémon beter en ga de gymleider uitdagen. Ze heeft drie ijs en één fight Pokémon. Als je haar verslaat, krijg je de Icicle Badge en een TM Avalanche. Vanaf nu kun je de HM Rock Climb gebruiken buiten een gevecht. Ga nu terug naar Lake Acuity (waar 2 Grunts de toegang tot blokkeerden). De Grunts staan nu naast de ingang. Ga naar binnen, je rivaal is net verslagen door Commander Jupiter. De Commander zegt dat ze vertrekt naar Veilstone City. Vlieg naar Veilstone City en maak je Pokémon beter. Ga nu naar het hoofdkwartier van Team Galactic. Voor het gebouw loopt een Grunt, praat met hem en hij zal wegrennen. Hij laat een Storage Key vallen, raap hem op en ga naar het Warehouse links bovenin de stad. Maak de deur open en zoek het hele gebouw door tot je een Galactic Key vind. Als je deze hebt gevonden, moet je weer naar het Galactic Veilstone Building gaan (rechts bovenin de stad). Open de deur met de Galactic Key. Baan je een weg door het gebouw tot je bij de baas komt. Hij is erg sterk, versla hem. Als je hem verslagen hebt, krijg je een Master Ball. Dit is een ball die nooit zal missen. Gebruik hem op een vluchtende Pokémon zoals Cresselia of Mesprit. Ga naar rechts. Ga via het oranje panel naar een andere plaats in het gebouw. Je ziet nu de drie legendarische elfjes en een Commander. Versla hem en druk op [a] voor de tafel. De elfjes zullen bevrijd worden. Ga nu het gebouw uit.
Vlieg naar Veilstone City. We gaan op een nieuwe missie. Met een beetje geluk kunnen we de legendarische Palkia of Dialga vangen. Deze Pokémon zit op level 47 en is extreem krachtig. We gaan nu eerst naar de grote markt. Zorg dat je minstens 20 Revives, 20 Hyper Potions en 60 Great Balls koopt. Nu moeten we de Pokémon nog klaar maken. Maak eerst je Pokémon beter in het Pokémon Center. Zorg nu dat je Pokémon bij hebt die de volgende aanvallen beheersen: Surf, Strength, Rock Smash en Rock Climb. Vlieg nu naar Oreburgh City.

Spear Pillar

Verlaat Oreburgh City via de noordelijke uitgang. Je komt op Route 207, ga naar rechts zodat je bij de ingang komt van Mount Coronet.  Ga gelijk naar links en gebruik Surf. Loop door en gebruik Rock climb tegen de rots. Ga met het trapje omhoog en loop door tot je weer bij een trapje komt. Ga erop en loop over de brug heen. Ga nu met de trap naar beneden en loop naar links. Ga de trap op en loop over de lange brug. Ga twee trapjes naar beneden en dan weer één omhoog. Je zult een donkere opening zien. Ga hier in. Ga met de trap naar een andere ruimte. Je kunt nu naar links en naar rechts. Ga naar links en vecht met de Galactic Grunt. Loop verder. Je zult weer een Grunt tegekomen, versla ook deze. Loop door en je komt bij een uitgang, ga de grot uit en loop door tot je Rock Climb kunt gebruiken. Het maakt niet uit of je door het gras loopt of het iets hoger gelegen sneeuwpad. Je kunt nu naar links of naar rechts. Ook kun je nog een keer omhoog met Rock Climb. We gaan naar links. Ga gelijk weer naar links en gebruik Strength om het blok weg te duwen. Loop door tot je bij een trap komt. Ga deze op en loop recht door het gras heen. Er is een ingang van een grot, ga deze in. Gebruik Rock Climb en versla de Grunt. Loop door en je zult nog een Grunt tegenkomen, versla hem, ga met de trap naar beneden en loop naar links. Je ziet een uitgang. Ga de grot uit en je ziet links van je een lange trap naar beneden. Ga naar beneden en aan het einde kun je met Rock Climb rechtdoor en naar links. Ga naar links. Ga met de trap naar beneden. Aan de rechterkant zie je wat stenen liggen en aan de linkerkant een trap naar beneden. Ga naar beneden. Neem ook de volgende twee trapjes en en loop naar de andere kant van de rots. Als je goed kijkt, zie je links van je een opening in de rots zitten. Ga naar binnen. Verlaat de ruimte via de trap aan de andere kant en loop door tot je een Grunt ziet staan. Versla haar en loop door naar boven. Ga naar rechts en je zult weer tegen een Grunt moeten vechten. Als deze een level 37 Bronzor en Golbat heeft zit je goed. Loop door en neem de trappen naar boven, je zult weer tegen een Grunt moeten vechten. Loop nog één trap naar boven en je ziet een uitgang. Ga naar buiten. Je bent nu op de Spear Pillar. Loop door en versla de twee Grunts. Ga verder en Dialga zal verschijnen, hij produceert schokgolven die door heel Sinnoh te voelen zijn. De weg naar Dialga/Palkia wordt alleen versperd door de Team Galactic Boss en twee van zijn Commanders. Versla eerst de Commanders samen met je rivaal tijdens een dubbel-gevecht. Dan zullen de drie legendarische elf-Pokémon verschijnen om Dialga/Palkia te beschermen. Versla de Team Galactic Boss. Maak je Pokémon beter en Save je spel. Ga dan pas in gevecht met Dialga/Palkia. Verzwak hem en ga daarna Great/Ultra Balls gooien. Gebruik niet je Masterball. Zodra je hem hebt gevangen kun je de grot verlaten. Vlieg naar Pastoria City en ga helemaal naar het oosten. Mischien herinner je nog de man die de toegang tot Route 222 blokkeerde. Deze is nu weg. Loop door Route 222 en je komt uit bij Sunyshore City!

Sunyshore City

Een grote stad. De achtste gym zit hier. Maak je Pokémon beter en ga naar de gym. De gymleader is er helaas niet. Ga naar de vuurtoren rechts onder in de stad en praat met alle mensen binnen. Eén van hen is de gymleider, zodra je met hem praat, zal hij naar zijn gym gaan. Ga naar de gym en versla hem. Als je dit hebt gedaan, heb je alle badges en kun je dus naar de Pokémon League! Heel je Pokémon in het Pokémon Center en ga naar het noorden. Je ziet de zee, praat met de dame die er staat en je krijgt de HM Waterfall. Leer deze aan je Pokémon en zorg dat je iedere HM bij hebt, want je zult ze nodig hebben. Gebruik surf en blijf richting het noorden surfen. Na een tijdje kom je bij een grot. Deze grot is best ingewikkeld. Een hele uitdaging dus. Gebruik de gelegenheid om je Pokémon te trainen voor de League. Als je er uit komt, ben je bij de League.

Pokemon League

Hier heb je al erg lang naar uitgekeken. Nu is het moment dan eindelijk gekomen. Je kunt een Pokémon meester worden. Heel je Pokémon en ga naar de vrouw die voor de deur staat. Nu zal je rivaal je uitdagen, hij is erg sterk. Als je hem hebt verslagen, kun je het beste je Pokémon opnieuw helen. Koop aan de rechterkant een hoop Revive, Full Heal, Hyper Potion en Full Restore. Ga nu de Pokémon League in. Je komt de volgende trainers tegen:

Aaron

-Dustox lvl53
-Beautifly lvl 53
-Heracross lvl54
-Drapion lvl57
-Vespiquen lvl54

Bertha

-Quagsire lvl55
-Golem lvl56
-Whiscash lvl55
-Sudowoodo lvl56
-Hippowdon lvl59

Flint

-Rapidash lvl58
-Steelix lvl57
-Lopunny lvl57
-Drifblim lvl58
-Infernape lvl61

Lucian

-Mr.Mime lvl59
-Medicham lvl60
-Alakazam lvl60
-Girafarig lvl59
-Bronzong lvl63

Als laatste kom je tegenover de champion, Cynthia te staan.

Cynthia

-Spiritomb lvl61
-Milotic lvl63
-Roserade lvl60
-Gastrodon lvl60
-Garchomp lvl66
-Lucario lvl63

Als je Cynthia verslagen hebt, worden je gegevens opgenomen in de Hall Of Fame. Deze kun je zien door in een Pokémon Center op de PC te gaan. Nu staat er ook ‘Hall Of Fame’ in het rijtje. Als het ritueel voorbij is, zul je weer op je kamer terecht komen. Zorg dat je de Sinnoh Dex vol hebt en ga bij de professor langs. Voor vragen over de voltooiing van de Sinnoh Dex kun je hier kijken. Ga nu naar Snowpoint city en neem de boot ten zuiden van de stad. Je komt nu uit in de Battle Area. Hier is van alles te doen, o.a. de Battle Tower is hier gevestigd. Verder biedt het toegang tot nog twee andere plaatsen. Er schijnt zelfs een legendarische Pokémon op de top van een berg te zitten.

Verdere informatie volgt...

Geschreven door Marcelll

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.