De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

De RNG

RNG staat voor Random Number Generator. Het zorgt ervoor dat niet elke pokémon hetzelfde is. Helaas voor Nintendo is die van D/P/Pt niet zo moeilijk te kraken. De RNG is er voor gemaakt om te zorgen dat niet elke pokémon hetzelfde is. In D/P/Pt is het met een aantal simpele stappen opgezet om een verschil te creëren. We behandelen hier één voor één welke stappen dat zijn. Zodra we elke stap begrijpen kunnen we onze eigen perfecte en ook nog eens shiny pokémon uitbroeden of vangen.

Algemene RNG info over Delay en Frame (Eggs/Legends)

Delay is één van de factoren voor het behalen van je spread, je frame en de tijd die je moet behalen zijn weer andere factoren. De stap om erachter te komen wat een beetje normaal voor jou is, heet "Calibration".

Calibration

Je Seed check je met behulp van RNG Reporter, waar onderaan een link naar staat. Je hebt dus een pokémon uit een hoog level nodig, omdat RNG Reporter dan zelf de IVs kan uitrekenen. Je kan RNG Reporter dus ook als offline IV calculator gebruiken (een aparte functie, niet van belang). Rond de Fight Area, Resort Area en Survival Area heb je dus het meeste kans en is de kans op falen echt heel klein. Mocht je nog nauwkeuriger willen gaan, de Magikarp die je kunt vangen in de Resort Area kunnen uit level 100 komen. Deze Magikarp zijn alleen in Platinum te vinden. In Diamond en Pearl waren ze er nog niet.

Druk zo snel als je kan elke keer als je gereset hebt van je beginscherm tot wanneer je op continue hebt geklikt, vang een pokemon en check elke keer met behulp van de Seed Finder wat je seed is. Je krijgt nu te zien wa je delay is en ook het aantal seconden waar je in die minuut was. Het aantal seconden is belangrijk om je tijd goed te halen. Je moet dus ook weten hoeveel seconden je erover doet om van je reset naar een in-game punt te gaan. Je kan dit met een stopwatch bijhouden, een internet klok of steeds op hele minuten resetten. Dan vind je het aantal seconden.

Nu weet je de tijd die nodig is en heb je een klein idee over je algemene delay.
Check je delay een aantal keer om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te krijgen. De meeste delays variëren van 598 tot 610. Als het delay van je spread even/oneven moet worden, kan je het jaar aanpassen. Deze algemene regel geldt dan:
Voor jaartal + 1 = Delay - 1. Dus 608 in 2009 wordt in 2008 609.
Een andere methode om je er een GBA spel in (FR/LG/R/S/E) doen. Dan gaat je algemene delay met 1 omhoog.

Je frame kun je verhogen door 128 stappen te zetten. Je frame wordt nu verhoogt met het aantal pokémon in je team. Zo kun je even/oneven frames raken! Verder kan een pagina uit je Journal je frame ook met 2 verhogen, zolang er op die pagina maar staat dat je een Pokémon hebt gevangen of hebt verslagen. Zo verhoog je snel en efficiënt je frame.

Als er een "Roamer" los loopt, gaat je frame met 1 omhoog.

Roamers:

 • Articuno
 • Zapdos
 • Moltres
 • Mesprit
 • Cresselia

Als ze alle 5 loslopen wordt je frame met 5 verhoogt. Voor 2 los, geldt dus ook 2 omhoog etc.

Een klein voorbeeldje:
Ik wil Cresselia vangen op frame 1508, en haar standaard frame is 5. Verder loopt Mesprit nog rond samen met Articuno. Je standaard frame gaat door hun 2 omhoog, dus om te bereken hoeveel jij je frame moet verhogen, trek je het aantal roamers en het standaard frame eraf.

1508 - 5 - 2 = 1501

Je kan je frame dus alleen even/oneven maken door 128 stappen te zetten met een oneven aantal pokémon in je team. 5 is het simpelst, want dan kost het je ook minder journal flips.
128 stappen later geeft dus dit:

1501 - 5 = 1496

Nu moet je het aantal journal flips weten. Nu deel je het restgetal door 2.

1496 / 2 = 748

Je moet dus 748 keer op een pagina komen waar staat dat je een pokémon hebt verslagen of gevangen. Het beste is om dit tussen twee naast elkaar liggende pagina's te doen. Zorg dus altijd dat je twee pagina's hebt waarop staat dat je een pokémon ving/versloeg!

Nu weet je dus hoe je je frame moet verhogen. Dit is nodig voor het beďnvloeden van de gehele spread van een legend en de IVs van eieren.

Nu is je delay een momentopname, dus is het verstandig dit voor elk project te checken zodat je zeker weet of je een goed delay hebt. Dit is zeker aan te raden voor mensen met een delay dat vaak tussen even en oneven schommelt.

Legends vangen met de RNG

Open RNG Reporter en ga naar DPPt Time Finder.
Kies je minimale IVs en Nature, zorg dat het ongeveer twee/drie in 30+ zijn, anders kun je misschien niks vinden. Kies Method J als je voor zogenaamde stilstaande legend gaat. Kies Method 1 als je voor roamers kiest. Method J is voor nu makkelijker. Kies nu welke nature je Synchronizer heeft, als die dezelfde nature als je doel heeft, wordt je frame veel lager. Kies een Max frame, hangt er vanaf hoe vaak je je Journal wilt flippen. 2000 is het maximale frame voor mij, dat is namelijk al 1000 keer een pagina omslaan.
Zet je delay op het getal dat er net uit kwam en laat het jaar staan. Klik nu op generate.

Als de RNG Reporter klaar is heb je een hele lijst met spreads. Kies een mooie spread en het liefst eentje met een lage offset.
Klik met je rechtermuisknop op je spread en selecteer "Generate Times".
Zoek nu een tijd uit. Ik vind het zelf fijn om met hele tijden te werken. (15:01:00)
Dat verlaagt de moeilijkheidsgraad, voor mij.

Als je op het goede moment op continue drukte en je Delay goed is, heb je nu bijna je legend, er moet nog één ding gebeuren, je moet je frame veranderen. Dat hebben we net al gehad. Doe dat en vang die legend!

Als je alleen voor Shinies gaat, moet je weer je ID en SID weten. Vul die in op de eerste pagina. Volg dan de andere stappen zonder IVs in te vullen en "Shiny Only" aan te vinken.

Emerald RNG gebruiken (Tool, niet de echte RNG uit Emerald)

Een alternatieve manier om spreads te zoeken is een ander programma te gebruiken. Die houdt geen rekening met jaartallen, maar is heel simpel in het gebruik.
Deze methode is waarschijnlijk veel makkelijker te gebruiken, aangezien je nu voor elk delay zoekt in plaats van slechts één of een paar.
Vul de nature is, je ID/SID, de minimale IVs en zorg dat hij oneindig lang zoekt. Natuurlijk is dit niet echt oneindig, maar anders werkt hij jammer genoeg niet. Er komt nu een .txt bestand te staan in de map waar ook deze tool staat. Daar kun je spreads uit halen. Vul de Seed in bij RNG R, bij "Seed to Time". Nu kan je delay dus nogal hoog zijn, maar door wat we hebben geleerd uit de calibration, weet je hoe je er mee om moet gaan.

Deze tool en andere tools samen met handige links staan onderaan.

Breeden met de RNG

Met de RNG is het mogelijk shiny pokémon op een veel makkelijkere manier te krijgen. Ook de IVs kunnen veel makkelijker worden beďnvloed.

Shiny Eggs krijgen, manier #1

Hier heb je de Happiness App (#6) en de Coin Toss App (#15) voor nodig. Verder moet je RNG Reporter hebben en de tijd van je spel weten, tot op de minuut gelijk. Er mag maximaal 1 ouder in de daycare zitten en er moeten 5 pokémon in je team zitten.

Start je spel, ga in-game, onthoud/noteer de tijd en vang een pokémon. Check zijn IVs of laat RNG Reporter dat doen. Je moet DPPt Seed Finder selecteren in RNG reporter. Daar kun je de IVs/stats invullen. Dan komt er een resultaat. Klik op OK.

In het hoofdmenu moet je er voor zorgen dat hij op DPPt Egg (Normal) staat. Als het goed is, is je seed ingevuld. Vergeet niet shiny only aan te vinken! Klik op generate. Nu komen er een aantal spreads. Rechtermuisknop klik op de spread die je bevalt, ga naar "Calculate Poketch taps". Nu weet je hoeveel taps je moet doen. Hoe hoger de frame van je spread is, hoe hoger het aantal taps, helaas. Om dit te voorkomen, moet je lagere frames zoeken. Internationale ouders vergroten de kans al. Dus als je ze hebt, gebruik ze en selecteer dat in het hoofdmenu! Je moet nu alle Happiness taps gevolgd door alle Coin Flips doen. Eén Happiness tap is dubbel klikken op een leeg stukje in de Happiness Checker. Eén Coin Toss is het muntje een keer laten springen en vallen.
Zorg dat je poketch van tevoren op #5 staat, of een andere daarvoor. Dump nu pas je andere ouder/beide ouders in de daycare en laat een ei maken. Save voor dit ei en check of hij shiny is. Als het goed is heb je nu een shiny!

Tips:
- als je geen AR hebt kun je een Magikarp van een hoog level vangen in de Resort Area in Platinum. Anders iets anders in die buurt met een hoog level.
- Vul eerst je ID en SID in, sluit RNG R af en start hem dan opnieuw op. Dan zijn je ID en SID opgeslagen.

Shiny Eggs krijgen, manier #2

Je hebt met de calibration fase voor de legends al geleerd hoe je je tijd en je delay moet raken, heb je dat niet gelezen, lees het nu dan alsnog even.

Open RNG Reporter, ga naar "DPPt Time Finder" en ga naar "DPPt Shiny Egg".
Vul daar het jaar en de maand in waarin je je ei wilt laten maken, het maakt niet erg veel uit, aangezien je dat niet terugvind bij de stats van je ei. Vul daarna in op hoeveel seconden je je spread wilt raken. Doe hetgene dat voor jou het makkelijkst is, voor de één is het een hele minuut (dus 0 invullen bij seconds), bij de ander het aantal seconden dat je erover doet nadat je een hele minuut bent gepasseerd. Je moet ook weten hoe vaak een pokémon mannelijk of vrouwelijk is. Dat kun je zo opzoeken in de pokédex op de site. Je moet ook een ability kiezen als dat veel uitmaakt, je kan hier zien welke ability onder "Ability 0" valt en welke onder "Ability 1". Vul daarna de nature in en klik op generate.

Zorg er in-game voor dat je 6 pokémon in je team hebt en je pokétch op App #15 staat, de Coin Toss. Match de eerste 10 Coin Flips met die uit de lijst van RNG R. Komen ze niet overeen? Je delay was fout, probeer het opnieuw. Als ze allemaal overeen komen, kun je weer naar #6 gaan en de nodige Happiness taps doen. Daarna kun je weer terug naar #15 voor de resterende Coin Flips. Dump je ouders als je dat nog niet had gedaan en maak een ei. Save voor het ei en check of alles overeenkomt.

De IVs van eieren

Bizar heeft een top guide gemaakt voor het beďnvloeden van de IVs van een ei. Ik heb hem wat verbeterd en aangepast. Niet al te erg.

Om te beginnen zullen we eerst leren wat we moeten leren.

De begrippen:
Jaar: Het jaar van je DS (2000-2099)
Maand: Het maand van je DS (1-12)
Dag: De dag van je DS (1-31)
Uur: De uur van je DS (0-23)
Minuut: De minuut van je DS (0-59)
Seconden: Het aantal seconden waarop je zit (0-59)
Delay: De tijd die je erover deed om naar het continue scherm te gaan. 1 Delay om het zo te zeggen is 1/60e van een seconde

Je hebt nodig:

 • Coin Flip App (#15)
 • Als je die niet hebt ga dan naar Valor Lakefront: een vrouw is haar sleutel ergens verloren. Je hebt Rock Climb nodig. Klim naar het huis, de man in het huis zal het je geven
 • Happiness App (#6)
 • Heb je dit niet, ga naar het meisje in het Pokémon Center van Eterna City
 • vijf pokémon in je party
 • genoeg pokéballs om tenminste een pokemon te vangen
 • 2 parents in je pc of die je bij je hebt
 • Een gezond verstand

Oke, je weet hoe lang je er overdoet om op continue te klikken, nu willen we onze frame weten. Stel je DS minimaal 2 dagen later in, want nu komt de Journal flip. Druk op start en klik zo snel mogelijk op A om het ei zo snel mogelijk te pakken in verband met npc ( bijv de trainers/pokemons die daar voortdurend bewegen. Pak je ei en laat hem uitkomen, check zijn iv's. Onthoud: A zijn de IV's van de eerste ouder die je erin hebt gedaan, B de 2e. Vang een pokemon, check je seed en vink Method Breeding (DPPT). Als het hokje met "Shiny Only" en/of een nature is gekozen, vink dit af en/of selecteer "Any" voor de natures. Nu kom je een lijst tegen met de IV's, bekijk jou iv's van je gebreede pokemon. Je moet nu de IVs van je breed matchen met de IVs uit de lijst. Doe dit een keer of vijf je weet welk frame je hebt. Let op, je moet dit elke keer opnieuw doen omdat de NPC's steeds anders staan.
NPC = Non Player Charactar. Dus andere mannetjes op je map.

Oke je weet nu alles, hebt alles goed gedaan, tijd voor de laatste stap!!

Ga nu naar de 'Time Finder'. Vul je jaar en maand in, en de seconden die je wilt halen na het resetten, en de gewenste IV's die je wilt. Generate en nu komt er een hele lijst.

IV's van parent A: 31/31/31/31/31/31
IV's van parent B: 25/31/20/31/8/31

Seed Date Time 595FrameHPAtkDefSpASpDSpe
9B08025C2009 09 1608:01:1059514 31 A A A 31 31

Als we alles goed doen, zouden we een flawless breed krijgen met de iv's van
31 / 31 / 31 / 31 / 31 / 31.

Stel je DS in als je dat niet hebt met de datum die daar staat, 2009 09 16 dus. en de tijd 08:00. Ik doe er bijvoorbeeld 15 seconden over om van de beginscherm tot continue te drukken, dus ik klik wanneer de ds wijzer 08:00:55 heeft bereikt, zodat ik toch 08:01:10 op continue heb geklikt.

Onze huidige frame is 4. Maar we moeten een frame van 14 krijgen. Omdat je de ds tenminste minimaal 2 dagen hebt verzet komt er zoals je weet de journal flip. Je kunt erachter komen hoeveel pagina's je moet passeren door je huidige frame van je te behalen frame af te trekken, dus 14 - 4 = 10, en de uitkomst daarvan door 2 te delen.

10 / 2 = 5.

We komen uit op 5, dus je moet op 5 pagina's van je journal te passeren. Door naar links of naar rechts te gaan passeer je pagina's. Doe dit 5 keer en ga nu zo snel mogelijk van je journal flip af, dit doe je door te drukken op 'start'. Klik zo snel mogelijk op A om het ei te pakken. Als je je juiste tijd en delay hebt gehaald, en je juiste frame check de IVs. Zijn het de goeie IVs, gefeliciteerd je hebt een flawless ei geabused!! Zo niet herhaal wat ik gezegd heb.

Een goede parent is overigens heel belangrijk, je kan dan veel makkelijker flawless pokémon uitbroeden.

Toollijst:

Geschreven door Flex. Inleiding en stukje over IVs origineel door Bizar geschreven

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.