De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Breloom

Type: Grass / Fighting
Ability: Poison Heal & Effect Spore

Stats:
HP: 60
Attack: 130
Defense: 80
Special Attack: 60
Special Defense: 60
Speed: 70

Breloom heeft een matige typing. Maarliefst 5 verschillende types zijn Super Effective tegen hem (Fire, Ice, Poison, Psychic allen 2x en Flying 4x). Zoveel zwaktes ziet er natuurlijk slecht uit, maar gelukkig is hij ook weer bestand tegen 6 types, namelijk Water, Electric, Grass, Ground, Rock en Dark. Daardoor zal het wel even lastig zijn om hem in een goed team te plaatsen, maar daar kan hij tevens ook weer heel handig zijn. Aangezien hij ook het type Fight heeft, zal hij amper schade krijgen van Stealth Rock.
Breloom heeft een geweldige ability, genaamd Poison Heal. Als Breloom poisoned wordt, zal er geen HP afgaan, maar er bij komen. Per beurt zal 12.5% van je leven er weer bij komen. In combinatie met het item Toxic Orb kan dit dus heel effectief voor je zijn. Je kan en geen andere status'en krijgen, maar je krijgt wel HP terug. Zijn andere ability Effect Spore kan ook vrij handig zijn. Als Breloom wordt geraakt door een physical move, dan is er 10% kans dat je tegenstander wordt verlamd (paralyse), vergiftigd (poisoned) of in slaap wordt gebracht (sleep). Echter wordt Poison Heal wel vaker aangeraden omdat het zo ontzettend effectief is. Dankzij Poison Heal zal hij dus ook geen last hebben van Toxic Spikes.
Eigenlijk heeft Breloom maar één stat die ontzettend opvalt, zijn Attack. Met de juiste nature en de goede EV’s kan hij maarliefst op een stat komen van 394(!). Verder zijn eigenlijk geen van zijn stats echt goed te noemen. Zijn speed is niet echt geweldig, daarom is het ook handig dat hij een sterke priority move heeft.

SubSeed

Item: Toxic Orb
Nature: Adamant / Ability: Poison Heal
EV’s: 44 HP, 252 Attack, 212 Speed
- Substitute
- Leech Seed
- Focus Punch
- Seed Bomb

Zoals ik al eerder zei heeft Breloom één van de beste Ability’s die er is. Als hij poisoned is komt er per beurt 12.5% van z’n leven terug. Je hoeft je dus ook meteen niet meer zorgen te maken dat je misschien wordt verlamd of in slaap wordt gebracht. Het idee achter deze set is om eerst een beetje te stallen en daarna erop in te hakken. Door als eerste Leech Seed te gebruiken zal je ook nog een keer 12.5% van je leven terug krijgen. Dat is dus in totaal 25% per beurt. Dat is dan ook evenveel van wat er af gaat als je Substitute gebruikt. Zo forceer je je tegenstander dus eigenlijk om te switchen. Bij jou gaat er geen leven vanaf, maar bij hem wel. Switched hij niet uit, heb je alvast één van je tegenstanders neer, doet hij het wel dan heb je in ieder geval een Substitute opstaan. Nu heb je dus ook de tijd om eventueel je volgende tegenstander te seeden of om een harde Focus Punch/Seed Bomb te aanvallen. Aangezien Focus Punch STAB is en 150 power heeft zal het vrijwel op iedereen pijn doen.
Het zal een zekere 1HKO zijn op alle Blissey’s, een 2HKO op de meeste Bronzong’s en een 3HKO op een Zapdos, om maar wat vervelende wallen te noemen. Seed Bomb heeft daarnaast ook nog een sterke power tegen vervelende waters als Vaporeon, Swampert en Suicune.

Max Defense Vaporeon: That attack will do between 286 and 337 damage! (2HKO)
Max Defense Swampert: That attack will do between 451 and 531 damage! (1HKO)
Max Defense Suicune: That attack will do between 192 and 226 damage! (2 of 3HKO)

Mocht geen van beide aanvallen echt werken tegen vervelende tegenstanders, kan je altijd nog voor de Leech Seed en Substitute manier gaan.

Swords Dance + Mach Punch

Item: Toxic Orb
Nature: Adamant / Ability: Poison Heal
EV’s: 56 HP, 252 Attack, 200 Speed
- Swords Dance
- Spore
- Mach Punch
- Seed Bomb

Dit is naast de SubSeed set ook een erg goed werkende set. Breloom heeft namelijk de aanval Spore, wat onwijs handig is. Met deze aanval ben je 100% zeker dat je tegenstander in slaap zal vallen. Dit is natuurlijk al vrij handig, maar je hebt dan eigenlijk altijd minimaal één keer de tijd om Swords Dance te gebruiken. Nu heb je de tijd om overal met Mach Punch mee in te hakken. Het handige aan Mach Punch is, is dat het altijd als eerste mag en ook nog eens STAB is. Hierdoor kan je eigenlijk iedereen wel hard raken. Seed Bomb is ook nog als extra aanval als je denkt dat een Mach Punch niet een 1 of 2HKO zal zijn. Mocht je toch een klapje op lopen, zal dit snel weer worden gehealed door de Poison Heal.

Choice Scarf

Item: Choice Scarf
Nature: Jolly / Ability: Poison Heal
EV’s: 4 HP, 252 Attack, 252 Speed
- Stone Edge
- Seed Bomb
- Superpower
- Spore

Bij deze set is gewoon de bedoeling om (bijna) iedereen te outspeeden en dan hard te raken. Zijn Speed is nu maar liefst 393 en zijn Attack 359. Stone Edge zal veel Flying types goed pijn doen, zoals Gyarados en Salamance. Seed Bomb is nodig voor alle Waters en eventueel Grounds. Dan heb je ook altijd nog Superpower om eigenlijk alles mee te raken. Een Super Effective Superpower is op heel veel dingen al een 1HKO en zal ook alle andere tegenstanders pijn kunnen doen. Spore zit ook in deze set voor als je tegen vervelende tegenstanders komt te staan. Deze gewoon laten slapen en meteen switchen om met één van je andere Pokémons het eventueel af te maken.
Aangezien je nu een speed hebt van 393 zal je iedereen kunnen outspeeden met een base speed van 127. De enige OU’s die je nu nog kunnen outspeeden zijn Jolteon, Aerodactyl en Ninjask.

Conclusie:

Breloom is goed handelbaar, als je hem direct aanpakt. Aangezien hij maar liefst vijf weaknessen heeft moet je hem goed kunnen raken. Laat je hem echter te ver komen, door bijvoorbeeld hem een Substitute te laten opzetten zal je echter wel in de probleem kunnen komen.
Voor de eerste twee sets zou je bijvoorbeeld een Gengar of Zapdos kunnen gebruiken om hem tegen te houden. Met een eventuele Hidden Power Ice zal je genoeg damage kunnen doen tegen Breloom. Verder zal Cresselia hem ook een probleem kunnen geven.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door Asaw

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.