De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Salamence

Type: Dragon / Flying
Ability: Intimidate

Stats
HP - 95
Attack - 135
Defense - 80
Special Attack - 110
Special Defense - 80
Speed - 100

''Salamence: Zodra deze Pokemon kwaad wordt zal hij uitbarsten in woede, waarbij hij alles in zijn omgeving zal vernietigen met zijn dodelijke adem en klauwen.'' Zoals de Pokedex entry al doet vermoeden is Salamence erg sterk. De Attack stat van 135 is dan ook ver boven gemiddeld. Wanneer we naar de andere stats kijken zien we hoe sterk Salamence is, geen enkele stat is lager dan 80. Zowel zijn Speed, Attack en Special Attack zijn hoog, welke hem een ideale kandidaat maken voor een (mixed) sweeper. Zijn HP, Defense en Special Defense zijn ook niet slecht, welke hem naast kandidaat voor sweeper ook kandidaat voor physical wall maken.
Het laatste wordt gesteund door zijn ability: Intimidate. Deze ability zorgt ervoor dat de tegenstander zijn attack één level zal dalen zodra Salamence het veld in komt.
Salamence zijn typing is redelijk goed. Hij is bestand tegen veel types. Echter er is één grote maar. Dragon en Flying zijn allebei zwak tegen Ice, wat Salamence een 4 keer zwakte geeft voor Ice-aanvallen. Salamence kan best een aanval overleven, houd hem echter wel uit de buurt van Ice aanvallen. Verder kan Salamence ook niet zo goed tegen Rock en Dragon aanvallen.
Door het Flying type is Salamence immuun voor (Toxic-)Spikes, nadeel hiervan is dat hij een zwakte heeft voor Stealth Rock.

Dragon Dance

Item: Life Orb
Nature: Naughty / Ability: Intimidate
EVs: 252 Attack / 4 Sp. Attack / 252 Speed
- Dragon Dance
- Fire Blast
- Earthquake
- Outrage / Dragon Claw

De Dragon Dance set is Salamence's beste set. Zijn defenses stellen hem in staat om altijd wel een Dragon Dance te gebruiken. Na een Dragon Dance is zijn Speed en toch al torenhoge Attack de helft groter. De Life Orb doet nog eens 30% bij zijn Attack en Special Attack. Outrage zal met +1 zelfs Pokemon die bestand zijn tegen Outrage een hoop schade toedoen. Salamence is dus een goede Pokemon om al vroeg in de wedstrijd een gat in de tegenstander zijn team te slaan.

De keuze voor aanvallen is simpel. Outrage/Dragon Claw zijn sterkte STAB aanvallen die alles raken, behalve Steel-types. Steel types zijn zwak voor Ground en Fire moves, vandaar de keuze voor Earthquake en Fire Blast. De reden dat Fire Blast gekozen wordt over Fire Fang is de volgende; veel Steel Pokémon hebben een hoge defense, terwijl hun Special Defense een stuk lager is. Denk aan Aggron, Skarmory, Forretres en Scizor. Geen van deze zullen een Life Orb Fire Blast overleven.

De keuze voor de -Defense (+ Attack) nature is gemaakt om de kracht van Fire Blast niet te laten dalen. De keuze om de Defense te laten dalen en niet de Special Defense is omdat Salamence toch al goed bestand is tegen physical attacks, door Intimidate.

MixMence

Item: Life Orb
Nature: Mild / Ability: Intimidate
EVs: 80 Attack / 252 Sp. Attack / 176 Speed
- Draco Meteor
- Fire Blast
- Earthquake
- Outrage

MixMence. Toen Platinum uit kwam heeft deze Salamence er een nieuw speeltje bij gekregen; Outrage. Deze Salamence heeft alles wat een goede mixed sweeper nodig heeft: Twee zwaar overpowered STAB moves, goede offensieve stats en een goede move-pool. De bedoeling van deze set is om zoveel mogelijk krachtige aanvallen te lanceren. Steel types die bestand zijn tegen Dragon aanvallen haal je neer met Earthquake of Fire Blast.

De EVs zijn er om te zorgen dat je bulky waters en ground, die over het algemeen een hoge Defense hebben, makkelijk neer kunt halen met de zeer sterke Special Attack Draco Meteor. Life Orb verhoogt de kracht van al je aanvallen met 30%, dat is dus een goed item omdat je zo hard wil raken als mogelijk is en toch niet vast wil zitten aan een choice item.

De keuze voor de nature is simpel. Mild is een +Special Attack / -Defense nature. Door de +Special Attack raak je zo hard als mogelijk is, en door -Defense gaat de kracht van je gewone attacks niet omlaag. -Defense is gekozen omdat Intimidate de kracht van physical attack al genoeg naar beneden haalt. Bijkomend voordeel: Zonder -Sp. Defense nature kun je ook zwakke Ice aanvallen overleven, van Pokémon als Blissey, Cresselia en Suicune.

Choice Band Mence

Item: Choice Band
Nature: Jolly / Ability: Intimidate
EVs: 80 HP / 252 Attack / 176 Speed
- Dragon Claw
- Aqua Tail / Fire Blast
- Earthquake
- Outrage

Salamence is een fantastische kandidaat voor een Choice Band set, sterker nog, voor Diamon/Pearl/Platinum was deze set veruit het meest gebruikt. De mogelijkheid om direct een hoop schade te doen aan je tegenstander zijn team kan niemand beter dan Salamence. Bijna 400 attack met een Choice Band die er nog eens de helft bij doet waardoor het totaal uitkomt op een klein 600. Dit gecombineerd met een fantastische move-pool.
Dragon Claw en Outrage zijn de twee voornaamste aanvallen. Ze krijgen de STAB bonus en raken alles in het spel voor neutrale schade, op Steel Pokémon na. Dragon Claw gebruik je op moment waarop je nog niet vast wil zitten in Outrage. Outrage duurt namelijk meer dan één beurt en na één beurt kun je niet wisselen, waardoor je na die beurt gemakkelijk ten prooi valt aan snellere Pokémon. Earthquake is je beste optie tegen Steel Pokémon die bestand zijn tegen je Dragon aanvallen. Fire Blast is hier voor Bronzong, Aggron, Skarmory en Forretress. Het raakt ze harder omdat ze een goede Defense hebben, Fire Blast is namelijk een special attack. Daarom is het gebruik van Fire Blast niet aan te raden op Pokémon die niet in het lijstje staan, omdat Earthquake en Outrage in principe altijd meer kracht hebben. Aqua Tail is een goede optie over Fire Blast. Deze aanval is niet zo veelvoorkomend en zal je tegenstander best verrassen. Aqua Tail doet het erg goed op bulky Grounds en vuur Pokémon, zonder het risico om vast te zitten in Earthquake.
De EVs en nature geven je de kans om Pokémon zoals Lucario te outspeeden en toch de mogelijkheid geven om 80 EVs in HP te steken, waardoor je net een hit meer op kan vangen. Maximale attack EVs om je hoge attack stat zo goed mogelijk te gebruiken.

Conclusie:

Salamence is misschien wel één van de, zo niet meest gevaarlijke Pokémon die je tegen kunt komen. Hij kan aanvallen van alle kanten en wanneer je eventjes niet oplet ben je één Pokémon kwijt. In tegenstelling heeft Salamence geen counters. Mixed walls worden verrast door de brute kracht van alle sets. Hetzelfde geldt voor andere walls. Soms is het mogelijk om Salamence te counteren, als je eenmaal achter zijn volledige move-set bent gekomen. Als je hier achter bent gekomen is het helaas al te laat. De mix set wordt door geen enkele Pokémon gewalled. De Choice Band set heeft het lastig met Porygon 2 welke door zijn ability de ability van Salamence; Intimidate terug kaatst. De beste manier om Salamence te bestrijden is te voorspellen welke aanval hij gaat gebruiken, dit is lastig want je speelt niet tegen een computer.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door Marcelll.

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.