De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Infernape

Type: Fire / Fighting
Ability: Blaze

Stats
HP - 76
Attack - 104
Defense - 71
Special Attack - 104
Special Defense - 71
Speed - 108

Zoals je hier wel kunt zien zijn Infernape’s Attack, Sp Attack en Speed stats ontzettend goed; dit maakt hem ideaal als een sweeper. Hij kan een geweldige 346 Speed stat halen en dat zal hem sneller maken dan de meeste tegenstanders. Iets waar je wel voor moet uitkijken zijn z’n slechte Defense en Sp. Defense.
Infernape’s types zijn verdedigend niet super geweldig; hij heeft weinig resistance's en er zijn flink wat types super effective op hem. Vanwege zijn slechte defenses is bijna elke krachtige aanval genoeg om Infernape uit te schakelen.
Voor de aanval zijn zijn type's wel heel goed. Dankzij zijn Fire en Fight types krijgt hij een STAB boost bij twee belangrijke aanvallen: Close Combat (Fight) en Flamethrower of Fire Blast (Fire). Die aanvallen zijn door de hoge power van de aanval zelf, hoge (sp.) att. van Infernape en STAB erg krachtig en worden maar door weinig Pokémon geresist.
Door de ability Blaze zal de kracht van zijn Fire aanval(len) met 50% toenemen zodra hij onder de 33% van zijn HP komt.

MixApe

Item: Life Orb
Nature: Naive / Ability: Blaze
EVs: 56 Att. / 252 Sp. Att. / 200 Spd
-Fire Blast
-Grass Knot
-Close Combat
-Nasty Plot

Dit is ongetwijfeld de meeste bekende set van Infernape. Met de 252 Special Attack EV’s komt zijn Sp. Att. uit op 307. Dit is een vrij hoge stat en Flamethrower en Grass Knot zullen dus veel pijn doen aan je tegenstander. Met één Nasty Plot verhoog je zijn Sp. Att. zelfs naar 614 (!). Als je dan ook nog bedenkt dat je de extra STAB power hebt bij Flamethrower en de Life Orb, de kracht van je aanval nog meer verhoogt; scoor je op de helft van alle Pokémon al een OHKO. Om het verhaal compleet te maken krijg je ook nog eens een bonus van je ability Blaze; die ability boost de kracht van je vuuraanvallen met 50% als je HP onder de 33% komt.
Grass Knot is Infernape's beste antwoord tegen ''bulky waters''; Grass Knots kracht is namelijk hoger op zware Pokémon en de meeste ''bulky waters'' zijn erg zwaar. Bulky Waters zijn verdedigende waterpokémon zoals Suicune, Starmie, Vaporeon en Milotic. Close Combat is hier voornamelijk voor Pokémon die speciale en Fire/Grass aanvallen nemen of het niets is; voornamelijk Blissey, Snorlax en Heatran. Een Flamethrower heeft op hun weinig effect, terwijl Close Combat ze in één klap van hun leven beroofd. Met je 200 Speed EVs zal je niet op z’n hoogste snelheid zitten, maar op een dermate hoge snelheid dat je sneller bent dan de meeste Pokémon, voornamelijk Flygon, Salamence, Lucario, Heatran, sommige Starmie etc. Je Speed is dan namelijk 332.

DanceApe

Item: Life Orb
Nature: Jolly / Ability: Blaze
EVs: 4 HP / 252 Att. / 252 Spd
-Swords Dance
-Close Combat
-Fire Punch
-Stone Edge

Infernape heeft een machtige attack en special attack. Dit zal veel switches veroorzaken. Pokémon als Celebi en Blissey blijven niet graag in het veld staan doordat dit vaak de dood betekent. Veel trainers zullen dus hun Pokémon wisselen. Gebruik deze kans om Swords Dance te gebruiken. Swords Dance is een aanval die in één keer je attack verdubbelt.
Het geheim van deze set is de kracht. Meestal proberen Pokémon als Salamence, Zapdos, Gyarados, Vaporeon en Suicune deze Pokémon te verdedigen. Na een Swords Dance kun je deze allemaal in één hit neerhalen, op Suicune na; die zal 80% schade ontvangen van een Swords Danced Close Combat. Close Combat en Fire Punch geven een bijna unresisted type-coverage. De enige Pokémon die deze combinatie van vuur en vecht aanvallen resisten zijn Psychic/Water Pokémon, Flying Pokémon met een Water of Dragon type, zoals Salamence en Gyarados. Deze vliegende Pokémon zullen makkelijk neergehaald worden door een sterke Rock-aanval; Stone Edge. Dit laat nog maar erg weinig counters over. De enige counters die over blijven zijn Starmie, Slowbro en Cresselia. Dit omdat ze geen zwak hebben voor vecht aanvallen, of in Cresselia's geval, teveel defense heeft om dood te gaan door één Swords Danced Fire Punch.
Jolly nature en maximale speed EVs zijn nodig om je snelheid zo hoog mogelijk te maken. Je Attack is (zeker na een Swords Dance) hoog genoeg. Met deze EVs ben je sneller dan de meeste Infernape van tegenstanders en Pokémon zoals Salamence, Zapdos, Gyarados en sommige Starmie.
Deze Infernape is erg goed. Hij wordt maar weinig gebruikt, voornamelijk doordat veel mensen de MixApe makkelijker vinden om te gebruiken; het is soms moeilijk om een switch te voorspellen en Swords Dance te gebruiken. Breng deze Infernape niet te snel in het gevecht. Wacht tot alle snelle Pokémon van de tegenstander dood zijn, en de walls zoals Suicune, Swampert en Cresselia een beetje zijn verzwakt. Dan heeft deze Infernape een makkelijke tijd met het uitschakelen van de overgebleven Pokémon!

Lead Ape

Item: Focus Sash
Nature: Naive / Ability: Blaze
EVs: 56 Att. / 252 Sp. Att. / 200 Spd
-Fire Blast
-Close Combat
-Fake Out
-Stealth Rock

Zoals de titel al zegt is dit een lead. Deze Infernape gooi je dus als eerste op in een gevecht. Het hele idee achter deze Infernape is dat je eerst Fake Out gebruikt. Het zal wat schade doen en als de tegenstander een Focus Sash had zal deze niet meer werken. Fake Out is een aanval die altijd als eerste gaat en je tegenstander laat flinchen, hierdoor kan je tegenstander die beurt niet aanvallen.
Daarna gebruik je Stealth Rock. Hierdoor zullen de Pokémon van je tegenstander schade krijgen zodra ze inswitchen. In principe is dat de hoofdtaak van deze Infernape. Probeer nog wat extra schade uit te delen met Fire Blast en/of Close Combat.
Door de Focus Sash overleef je altijd één aanval. Dus ook al is je tegenstander sneller (denk aan Azelf of Aerodactyl), je zal door de Focus Sash minimaal 1 HP overhouden, waardoor je Stealth Rock kunt gebruiken.

Conclusie

Infernape is een goede en sterke Pokémon, als je hem op de goede manier gebruikt. Zorg ervoor dat hij geen klappen krijgt, want die zal ie meestal niet overleven. Wacht met het inzetten van Infernape tot je de tegenstander zijn team genoeg hebt verzwakt. Een tegenstander met Infernape kan zeker een probleem zijn. Pokémon die het goed doen tegen Infernape zijn Zapdos, Salamence, Gyarados, Vaporeon en Starmie. Dit zijn Pokémon die bestand zijn tegen Infernape's sterkste aanvallen. Toch zullen deze Pokémon geen makkelijke tijd hebben. Zo hebben Zapdos en Salamence een kans om dood te gaan na Stealth Rock schade, en 2 Fire Blasts. De Swords Dance set is nog een stuk moeilijker te counteren. Als Infernape eenmaal Swords Dance heeft gebruikt kost het bijna altijd één van je Pokémon. Vaak is de enige optie op zo'n moment: één Pokémon opofferen en daarna een snellere Pokémon inwisselen die Infernape kan doden; ook wel bekend als ''revenge killen''.
Een goede manier om Infernape dood te krijgen is Sandstorm. Door de Sandstorm zal hij (samen met Life Orb recoil damage) 16% schade per beurt krijgen, zonder dat hij daadwerkelijk aangevallen wordt.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of OU? Lees dan deze guide.

Geschreven door Asaw, met toevoeging door Marcelll.

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.