De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Aggron

Type: Steel / Rock
Ability: Rock Head / Sturdy

Stats:
HP: 70
Attack: 110
Defense: 180
Special Attack: 60
Special Defense: 60
Speed: 50
Base Stats totaal: 530

Als je kijkt naar de base stats van Aggron valt het op dat hij een hele hoge Defense heeft en ook een redelijk hoge Attack. De rest van de stats van Aggron zijn best laag. Vooral jammer is dat zijn Speed heel laag is waardoor hij de iets snellere walls zoals Milotic niet kan outspeeden. Ook zijn Special Defense zorgt ervoor dat hij tegen elke neutrale Special Attack een groot deel van zijn HP verliest.

Zijn type heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Het nadeel is dat hij zwak is tegen veel voorkomende types, zoals Water, Fighting en Ground. Het voordeel is dat hij tegen zeer veel andere types kan. Hij heeft namelijk 9 resistances, Normal, Ice, Flying, Psychic, Bug, Ghost, Dragon, Dark en Rock. Zo heb je veel mogelijkheden om in te switchen op veel verschillende pokemon. Ook is hij immuun tegen Poison waardoor ook Toxic (Spikes) hem niet raken. Ook zorgt zijn Rock type ervoor dat als er een zandstorm is, zijn Special Defense met 50% wordt verhoogd. Dit maakt het nog moeilijker om Aggron neer te halen.

Choice Band

Item: Choice Band
Nature: Adamant/Jolly / Ability: Rock Head
EV's: 252 Attack / 204 Speed / 50 Defense

- Head Smash
- Aqua Tail
- Low Kick
- Ice Punch

Met zoĺn hoge Attack als die van Aggron is het logisch dat een Choice band set geschikt is voor hem. Vooral als je kijkt naar, Head Smash. Deze heeft een base power van 150 en 80 accuracy. Ook gaan er normaal gesproken levens af van je zelf als je deze aanval gebruikt, maar door Rock Head verliest hij geen HP. Tel bij deze aanval nog een op dat het STAB heeft en dat het nog extra geboost wordt door zijn Choice Band en bijna niets kan nog veilig inswitchen. Zijn andere moves zijn er om pokÚmon die Head Smash resisten alsnog keihard te raken. Aqua Tail is namelijk voor Donphan en Claydoll, Low Kick voor Registeel, Rhyperior, andere Aggrons, Regirock en Steelix en Ice Punch is alleen voor Torterra die je anders zou wallen.

Je kunt Aggron het best inswitchen op pokemon die jij kunt OHKO'en met Head Smash en die jou geen of weinig schade kunnen doen. Hier kun je de vele resistances voor gebruiken. Zo heb je of een gratis kill, of kun je een switch van je tegenstander predicten. Daarna kun je vrij Head Smashes rondstrooien zonder dat de tegenstander er iets tegen kan doen.

De Attack EV's zijn om zo sterk mogelijk te zijn en de Speed is om minimum Speed Claydoll te outspeeden en alles daaronder met Adamant nature. Je kunt ook 164 Speed EV's gebruiken met Adamant nature. Zo outspeed je alle base 70 zonder Speed. Deze kun je nog 4 hoger maken om degene te outspeeden die er 4 Speed EV's in stoppen. Ook kun je nog 148 Speed EV's gebruiken met Adamant nature, zo outspeed je Lanturn. Lager moet je niet gaan met je speed want dan zullen te veel counters je outspeeden. Je kunt ook nog een Jolly nature gebruiken met 184 Speed EV's. Zo outspeed je Milotic, die meestal 8 EV's investeert in Speed. De rest kun je dan dumpen in Defense om deze nog hoger te maken, of in Special Defense, zodat je Special Attacks iets beter kunt nemen.

Rock Polish

Item: Life Orb
Nature: Adamant/Jolly / Ability: Rock Head
EV's: 252 Attack / 252 Speed / 4 Defense

- Rock Polish
- Head Smash
- Magnet Rise
- Low kick / Aqua Tail

Het grootste probleem voor Aggron is zijn lage Speed. Door Rock Polish wordt dit verholpen. Dit zorgt er namelijk voor dat zijn Speed verdubbeld wordt. Na de Rock Polish switcht er vaak een counter zoals Donphan in. Deze zal Earthquake gebruiken, maar dan gebruik jij Magnet Rise en is hun counter opeens geen counter meer. Magnet Rise zorgt er namelijk voor dat je immuun wordt voor Ground aanvallen. Hierna kan je grote schade aanrichten aan het team van je tegenstander. De enige Pokemon die dan nog voor problemen zorgen zijn namelijk bulky Fight Pokemon zoals Hitmontop (met Intimidate), Hariyama en bulky waters. Zorg er dus voor dat deze eerst verwijderd zijn voordat je hiermee gaat sweepen.

De laatste aanval ligt aan je team. Low Kick is het meest aan te raden omdat Registeel altijd nog Thunder Wave heeft als zijn earthquakes niet werken. Aqua Tail kan ook om Donphan en Claydol te verslaan zodat ze niet ondertussen het team kunnen supporten met Stealth Rock en Rapid Spin. Als je wilt kun je ook Magnet Rise vervangen en beide moves gebruiken, zodat je meer pokemon kunt verslaan. Let wel op dat Registeel en Donphan je nu gemakkelijker kunnen counteren, want een Aqua Tail op Donphan doet iets minder dan 50% op een Impish nature Donphan met 252 EVs in HP en Defense. Donphan kan je dan KOen met Earthquake. Op Registeel doet een Low Kick ongeveer 70 % van zijn HP, uitgegaan van de standaard Registeel. Zorg er dus voor dat eerst deze walls zijn verzwakt voordat je ermee gaat sweepen.

De Attack is weer zo hoog mogelijk gemaakt om zo had mogelijke klappen uit te delen. Maximale Speed zorgt er voor dat je neutral speed Choice Scarfers outspeed met een base Speed van 80. Als je voor Jolly gaat kun je ook nog + Speed Choice Scarfers outspeeden met een base Speed van 80.

Counters

Het is zeer moeilijk om Aggron te counteren door zijn zeer sterke aanval Head Smash. Het is niet genoeg om de aanval te resisten, maar je hebt ook nog een geweldige Defense nodig. De beste counters voor Aggron zijn daarom Hitmontop en Hariyama. Hitmontop heeft intimidate, wat Aggrons Attack omlaag haalt en Hariyama heeft een hele hoge HP om de klappen op te vangen. Deze kunnen Aggron dan voor 4x Super Effective damage raken met STAB Fighting Moves. Donphan, Torterra, Claydol en meer bulky Grounds zijn goede counters. Deze kunnen Aggron verslaan met sterke Ground moves, maar ze moeten opletten voor Aqua Tail en Torterra voor Ice Punch. Ook kunnen ze je niet raken als hij magnet rise gebruikt. Ook zijn er nog Steel types zoals Registeel. Deze moeten weer opletten voor Low Kick. Slowbro kan ook een Head Smash overleven en KOen met zijn STAB Water moves. Je kunt deze alleen niet inswitchen, omdat je Aggron niet kunt outspeeden. Het revenge killen van Aggron is wel veel makkelijker door Aggrons lage speed. Pokemon met sterke Fight/Ground/Water moves KO'en Aggron zeker en vele sterke Special Attackers kunnen Aggron ook KOen. Als het al gerockpolished heeft is het handig om Priority moves te gebruiken zoals Vacuum Wave en Mach Punch.

Conclusie

Aggron is een zeer gevaarlijke pokemon als je hem gebruikt of als je tegenover hem staat. Vooral met een zandstorm wordt hij gevaarlijk, omdat zijn Special Defense dan ook nog veel hoger wordt. Hij wordt belemmerd door zijn lage Speed, maar ook dit kan worden tegengegaan door Rock Polish. Hij is dus zeker een Pokemon om voor uit te kijken, aangezien hij een groot deel van de UU tier kan KO'en.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door lolnub

Afbeelding door arkeis.com

Andere PokÚmon van de Week

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.