De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Bronzong

Type: Steel / Psychic
Ability: Levitate / Heatproof

Stats:
HP: 67
Attack: 89
Defense: 116
Special Attack: 79
Special Defense: 116
Speed: 33

Bronzongs typing, stats en abilities maken meteen heel duidelijk met wat voor soort Pokemon we hier te maken hebben; een defensieve. Zijn Attack stats zijn niet echt heel bijzonder te noemen en zijn Speed spreekt al helemaal boekdelen (al kan dit, zoals later in deze analyse zal blijken, ook een voordeel zijn). Echter, zijn defensieve stats zijn prima, net als zijn typing, die bovendien goed samen gaat met Levitate of Heatproof. Welke van de twee abilities je ook hebt, Bronzong zal effectief maar 1 zwakte hebben, en bovendien dankzij zijn Steel- type veel belangrijke resistances (waaronder Dragon, Ice en Rock). Deze eigenschappen in combinatie met een goede movepool, met name voor support, maken Bronzong een letterlijk en figuurlijk solide toevoeging aan een OU- team.

Standaard Wall

Item: Leftovers / Occa Berry
Nature: Sassy / Ability: Levitate
EVs: 252 HP / 86 Atk / 80 Def / 92 SpDef
- Stealth Rock
- Hypnosis
- Earthquake
- Gyro Ball

Een vrij standaard setje om goed gebruik te kunnen maken van de defensieve mogelijkheden die Bronzong biedt. Stealth Rock en Hypnosis zijn op walls altijd wel interessante support moves en maken dat deze Bronzong ook gebruikt kan worden als lead, en Earthquake en Gyro Ball complementeren dat door hem de gelegenheid te geven vijanden met een 4x Ground- weak (met behulp eventueel van een Occa Berry) en vijanden met hoge Speed af te maken.

De EVs worden beschouwd als de beste, voor een Bronzong als deze, door gerenommeerde spelers. De max HP is vrij logisch gezien zijn vrij lage base HP voor een wall, en voor de rest is gekozen voor een redelijke balans tussen offense en defense. 86 Attack is genoeg voor een OHKO op Choice Scarf Gengar en Weavile, en een 2HKO op Tyranitar. Een Sassy Nature (- Speed) werkt goed samen met Gyro Ball, en zou ook nog kunnen worden gecombineerd met een Speed IV van 0, net als vaak gedaan wordt bij de Trick Room Bronzong (zie ook verder naar beneden).

Levitate is duidelijk de superieure Ability over Heatproof, aangezien Heatproof je niet immuun maakt voor Fire (het halveert de schade waardoor Fire dus eigenlijk neutraal wordt), maar Levitate wel voor Ground. Over het algemeen is het switchen naar Heatproof niet de moeite waard.

Trick is ook een reŰle optie over Hypnosis, in dit geval kun je als item een Choice Band nemen. Deze boost je aanvallen zolang je hem houdt, en kan je tegenstander gaan hinderen zodra je Trick gebruikt.

Dual Screen

Item: Light Clay
Nature: Relaxed/Impish / Ability: Levitate
EVs: 252 HP / 152 Atk / 8 Def / 96 SpDef
- Reflect
- Light Screen
- Gyro Ball/Earthquake
- Explosion

Hoewel een Dual Screen Pokemon vaak wordt gezien als set- up fodder, kan hij heel handig zijn om wat sterkere Defenses op te zetten zodat de rest van je team meer kans heeft om te sweepen. Reflect en Light Screen zijn voor dit duidelijke doel, en Light Clay is een handig item dat ervoor zorgt dat deze moves 3 beurten langer effect houden. Explosion is zeker aan te raden op deze set; als Bronzong zijn werk heeft gedaan kan hij zo bij de tegenstander nog wat sporen nalaten. Om deze reden heeft deze Bronzong ook meer Attack EVs dan de vorige.

De keuze tussen Gyro Ball en Earthquake hangt af van je smaak en de rest van je team. Wanneer je Gyro Ball neemt, houd het dan op een Relaxed Nature met een lage Speed IV, wanneer je Earthquake neemt kun je beter die Speed iets minder laag houden met een Impish Nature, zodat je tenminste nog Snorlax en Slowbro outspeeden kan. Voor wat het waard is.

Trick Room

Item: Life Orb / Lum Berry
Nature: Relaxed / Ability: Levitate
EVs: 252 HP / 152 Atk / 8 Def / 96 SpDef
- Trick Room
- Gyro Ball
- Explosion
- Reflect / Light Screen / Hypnosis

Trick Room is een bijzondere move waar vaak een team omheen wordt gebouwd om er optimaal gebruik van te maken. Het effect is dat de langzamere Pokemon als eerste aanvalt voor de komende 5 beurten, wat betekent dat slomere sweepers als Marowak, Camerupt en Rhyperior een stuk aantrekkelijker worden. Bronzong is een prima defensieve Pokemon die gebruikt kan worden om deze Trick Room op te zetten, en kan daarnaast bovendien nog iets doen met een Screen of Hypnosis ook.

Gyro Ball werkt heel goed samen met Trick Room: door beide moves te gebruiken val je als eerste aan zonder dat de kracht van je Gyro Ball daaronder lijdt. Een Speed IV van 0 is bij deze set belangrijker dan bij andere, omdat je daardoor nog sneller bent in Trick Room. Explosion doet boem als Bronzongs werk gedaan is.

De keuze tussen Life Orb en Lum Berry hangt van je plannen af. Life Orb is agressiever en zal je Bronzong eerder doen sterven, wat betekent dat het geen goed idee is als Bronzong je enige Trick Roomer is of als je van plan bent regelmatig een Screen erbij te doen. Lum Berry is een stabielere optie tegen status effects. Als je zin hebt in geen van beide, kun je ook een Occa Berry doen voor het verrassingseffect.

CM Zong / Steel Killer

Item: Leftovers
Nature: Sassy / Relaxed / Ability: Levitate
EVs: 252 HP / 58 Atk / 180 Def / 20 Sp. Def
- Calm Mind
- Hidden Power Fire
- Gyro Ball
- Earthquake / Hypnosis / Toxic

Deze Bronzong is er om ÚÚn blok defenses te worden. Hij heeft wat weg van CM Suicune, maar dan zonder RestTalk en ook bedoelt om aan te sweepen.

HP Fire na ÚÚn CM is genoeg om Scizor en Forretress te OHKO'en en Magneton/Magnezone weet niet wat hem te wachten staat, als je geen Earthquake zou dragen of hij Magnet Rise heeft gebruikt. Een OHKO zal je pas met 6 CMs kunnen scoren, maar een 2HKO kan al na 2 CMs en door je hogere Sp. Def vang je zijn klappen ook nog eens een stuk beter op. Een andere Bronzong kan ook in twee keer worden neergehaald na 3 CMs, met wat geluk.

Gyro Ball is bijna een standaard move op Bronzong, daarom staat hij er ook bij, ondanks dat hij 2 speed IVs meer moet hebben dan de gemiddelde Bronzong door HP Fire. Earthquake, Hypnosis of Toxic ligt een beetje aan je team. Earthquake geeft je een extra move voor type coverage, terwijl Hypnosis je tijd geeft te switchen of te CM'en en Toxic kan worden gebruikt voor toxicstallen.

Als je zou willen, kan je de Atk EVs in Sp. Atk gooien of in de Defenses om alleen met Special Attacks te werken. Flash Cannon, Grass Knot, Psychic en Shadow Ball zijn dan goede opties. Je kan een - Speed nature dan ook achter je laten en voor een - Attack nature gaan om wat snelheid te winnen. Als je voor een Relaxed nature gaat moet je altijd beginnen met een CM om je wat steun te geven, of meer EVs in Sp. Def te investeren.

Conclusie

Bronzong is een sterke support Pokemon, die, als hij tegenover je staat, op verschillende manieren problemen voor je kan betekenen, met name door middel van support moves. Voor je het goed en wel in de gaten hebt ben je in slaap, doen al je aanvallen twee keer zo weinig schade, krijg je last van Trick Room of van een weereffect (die niet beschreven zijn in de analyse maar ook nog een optie zijn). Daarnaast is het ook altijd oppassen geblazen voor een explosie.

Een mogelijke counter voor Bronzong is Magnet Rise Magnezone, als het hem lukt om veilig in te switchen, aangezien Bronzong niet uit kan switchen door Magnet Pull. Magnezone kan hem, na zichzelf immuun te hebben gemaakt voor Earthquake met Magnet Rise, met sterke STAB-aanvallen vernietigen. Rotom is ook een goede optie, aangezien hij elke directe aanval die Bronzong kan doen resist en bovendien goed zelf kan aanvallen. Heatran en Infernape moeten oppassen voor Earthquake maar kunnen Bronzong zelf OHKOĺen; Bulky Waters ondervinden van zijn moves ook weinig last, en tot slot is Celebi ook iemand om rekening mee te houden. Pas wel altijd op voor Trick + Choice Band, want veel van de hierboven genoemde Pokemon zouden daar niet zo blij mee zijn.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door Deco T. Aoreste

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.