De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- PokÚdex X/Y
- PokÚdex Black/White
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- PokÚdex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake PokÚmon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- PokÚmon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- PokÚ Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- PokÚmon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- PokÚmon Channel
- PokÚmon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- PokÚrap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Starmie

Type: Water / Psychic
Ability: Natural Cure / Illuminate

Stats:
HP: 60
Attack: 75
Defense: 85
Special Attack: 100
Special Defense: 85
Speed: 115

Zoals je ziet heeft Starmie twee stats die opvallen, zijn Special Attack en zijn Speed. Met een max van 328 (Special Attack) en 361 (Speed) maakt dit hem uitstekend geschikt voor een snelle Sweeper. Tevens kunnen zijn defensieve krachten op een respectabele hoogte komen waarmee je hem ook kunt gebruiken als een Supporter of Wall.

Starmie's typing is niet optimaal. Ondanks dat hij wel wat types kan tegen houden, zullen er ook zat andere aanvallen hem heel erg pijn doen. Vanwege de combinatie Water en Psychic zijn er zes types niet effectief tegen Starmie, namelijk Fire, Water, Ice, Fight, Psychic en Steel. Maar aan de andere kant zijn er wel weer vijf die effectief zijn op hem (Grass, Electric, Bug, Dark en Ghost). Zo kan Starmie heel handig zijn om op iemand in te switchen, maar jouw tegenstander zal ook snel genoeg weer een counter hebben voor Starmie.

Starmie heeft twee abilities. ╔Ún is heel erg handig en de andere is ontzettend waardeloos. Als je in een grasveld staat op zoek naar wilde PokÚmons, is Illuminate handig om ze te lokken, maar in een online gevecht is het werkelijk nutteloos. Gelukkig heeft Starmie dan ook nog de ability Natural Cure. Deze ability zorgt ervoor dat al je status problems (Burn, Sleep, Paralyse etc.) verdwijnen als je switched naar een andere PokÚmon. Mocht je verwachten dat jouw tegenstander een aanval gebruikt als ThunderWave of Hypnosis, kan je meteen switchen naar Starmie, aangezien hij er geen last van zal hebben.

Rapid Spinner

Item: Leftovers
Nature: Timid / Ability: Natural Cure
EV's: 136 HP / 156 Def / 216 Speed
- Rapid Spin
- Recover
- Surf / Hydro Pump
- Thunderbolt

╔Ún van Starmie's goedwerkende sets, is de Rapid Spin versie. Met Thunderbolt en Surf of Hydro Pump heeft hij twee offensieve aanvallen die veel schade zullen aanbrengen. Ondanks dat hij geen Special Attack EV's heeft, zal hij toch een stat van 236 hebben. Naast Thunderbolt heeft hij ook een STAB water aanval. Je kan hier zelf kiezen of je gaat voor Surf of Hydro Pump. Laatstgenoemde heeft weliswaar meer kracht, maar zal vaker missen.

Vanwege Starmie's hoge snelheid (352) heeft hij ook een voordeel met de aanval Recover. Mocht hij wat schade oplopen, kan hij dit weer weghealen voordat je tegenstander hem weer aanvalt. Hierdoor zal de damage die Starmie wordt aangebracht, beperkt blijven.

Ook de aanval Rapid Spin heeft een belangrijke en handige werking hier. Als er (Toxic-) Spikes of Stealth Rock op het veld liggen, kan Starmie deze weg spinnen zodat jouw team er geen last meer van heeft. Schade die hij eventueel heeft opgelopen kan hij weer healen met Recover. Mocht hij worden geraakt door de Toxic Spikes, kan je deze weer verwijderen door hem uit te switchen.

Deze EV's zullen genoeg zijn om Starmie snel te maken en zullen ook defensief genoeg zijn. Hierdoor kan hij een klapje krijgen, die hij dan weer kan healen met Recover.

Choice Set

Item: Choice Scarf/Choice Specs
Nature: Timid / Ability: Natural Cure
EV's: 4 HP / 252 SpAttack / 252 Speed
- Surf / Hydro Pump
- Thunderbolt
- Ice Beam
- Grass Knot / Psychic / Trick

Als je naar de stats van Starmie kijkt, vallen je twee dingen op, zijn Special Attack en Speed. In deze set wordt daar optimaal gebruikt van gemaakt. Vanwege zijn grote movepool is hij geschikt als een Choice attacker. Met een base speed van 115 heeft Starmie al een vrij hoge snelheid, maar met de Choice Scarf zal hij ook alle andere Scarf'ers outspeeden. Met een Choice Specs zal je Special Attack met 1.5x worden verhoogd en zal je een stat hebben van 448. Vanwege zijn brede movepool zal hij dus alles goed kunnen raken.

Zoals bij de Rapid Spin set heb je de keuze tussen Surf en Hydro Pump. Surf is een 2HKO op de meeste Tyranitars en is vooral voor de Grounds en Fires. Met Hydro Pump zal je dus meer kracht hebben, maar je hebt een grotere kans dat je mist. Omdat deze set niet zo defensief is, zal Starmie het moeilijker hebben met het opvangen van een klap (mocht je missen).

Thunderbolt en Ice Beam zijn beide vrij logische keuzes. Thunderbolt is voor alle Waters en vooral voor een vervelende Gyarados. Ice Beam gebruik je vooral op alle Grass tegenstanders en de meeste irritante Dragons zoals Flygon en Salamence.

Voor de laatste slot heb je meerdere mogelijkheden. Trick is een mogelijk om een irritante Blissey en Snorlax nutteloos te maken en je hebt dan de mogelijk om te late game sweepen. Grass Knot is vooral handig voor Swampert en in momenten als je niet zeker weet wat je tegenstander gaat doen. Psychic geeft je een leuke STAB move die een Heracross en Gengar 1HKO'ed en veel damage doet op een Tentacruel (meer dan Thunderbolt).

Reflect

Item: Leftovers
Nature: Bold / Ability: Natural Cure
EV's: 252 HP / 240 Def / 16 Speed
- Surf
- Reflect
- Recover
- Rapid Spin / Thunderbolt

De Reflect set heeft ongeveer dezelfde werking als de Rapid Spin variant. Bij deze set is het vooral de bedoeling om Starmie en je hele team in defensief opzicht erg sterk te maken. Met een Bold nature, 252 HP en 240 Defense EV's is hij zo stevig dat hij meerdere aanvallen zal kunnen opvangen, zeker met een Reflect*.

Surf en Recover zijn beide vrij logische aanvallen hier. Surf geeft een goede STAB aanval dat veel schade zal kunnen aanbrengen bij jouw tegenstander en Recover is er weer om eventuele schade te healen. Dit kan je dan doen voordat je tegenstander een nieuwe aanval zal doen, omdat je met 16 Speed EV's nog steeds een bovengemiddelde snelheid hebt.

De keuze tussen Rapid Spin en Thunderbolt ligt aan je team. Heb je een grote Stealth Rock weakness, kan het handig zijn om voor Rapid Spin te gaan (als je die nog niet hebt op een andere PokÚmon). Thunderbolt is daarnaast ook een handige optie omdat het een sterke en krachtige tweede aanval is.

Conclusie

Starmie is ÚÚn van de beste PokÚmons die er is. Zoals je in de Choice Set ziet is hij zeer handig als een sweeper, maar zoals bij de Rapid Spin set, kan je hem ook goed gebruiken als een soort Wall.

Je kan je tegenstander veel problemen geven met een Starmie, je moet alleen oppassen voor een Super Effective move. Als jouw Starmie geen hoge Defense heeft, zal je moeten opletten dat je niet wordt geraakt door een krachtige aanval.

Vanwege Starmie's brede movepool is het lastige om een goede counter te bedenken. Blissey is een optie omdat zij een enorm hoge Special Defense heeft. Maar dan is het wel weer oppassen voor Trick. Een sterke Steel zoals Bronzong en Forretress en misschien ook Cresselia zijn handig om tegen Starmie in te zetten, omdat zij meestal wel ÚÚn Ó twee klappen kunnen opvangen.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door Asaw

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- PokÚdex X/Y (supertip)
- PokÚdex Black/White
- Black/White (tip)
- PokÚdex HeartGold/SoulSilver
- PokÚdex Platinum
- PokÚdex Diamond/Pearl
- PokÚdex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- PokÚmon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.