De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Scizor

Type: Bug / Steel
Ability: Technician & Swarm

Stats:
HP: 70
Attack: 130
Defense: 100
Special Attack: 55
Special Defense: 80
Speed: 65

Scizor, de schaar Pokémon. De geëvolueerde vorm van Scyther. Scizor lijkt veel op Scyther, maar Scizor heeft een stalen huid, hierdoor is hij minder kwetsbaar dan Scyther. Nadeel: Scizor is erg sloom.

Als we naar de stats van Scizor kijken dan zien we dat er weinig te klagen valt. Redelijke HP, zeer hoge attack en iets boven gemiddelde defenses. De laagste ''te gebruiken'' stat is Scizor's snelheid. Beetje jammer dat Scizor zo sloom is... maar, Platinum bracht de oplossing!

Bug / Steel is zowel defensief als aanvallend een goed type. Weinig Pokémon zijn bestand tegen de STAB Bug / Steel aanvallen. Scizor heeft weinig resistances, maar ook weinig zwaktes. Enige type waar Scizor absoluut problemen mee heeft zijn vuur Pokémon. Scizor heeft namelijk een 4x vuur zwakte. Hierdoor zal Scizor een vuur aanval, hoe zwak die ook is, niet snel overleven.

Zijn ability is erg bijzonder. Door Technician zal de kracht van alle aanvallen met een kracht van 60 of lager met 50% toenemen. Je zult er achter komen dat deze ability erg goed bij Scizor past. De andere ability is Swarm, deze ability moet je alleen gebruiken bij een snelle Substitute set, of als je geen Bullet Punch / Quick Attack gebruikt.

Choice Band

Item: Choice Band
Nature: Adamant / Ability: Technician
EV’s: 248 HP / 252 Attack / 8 Sp. Defense
- U-Turn
- Bullet Punch
- Brick Break / Superpower
- Pursuit

Scizor is altijd een beetje de underdog van Heracross en zelfs Scyther geweest, die waren namelijk een stuk beter geschikt voor de Choice Band set. Hij had niet de beste stats en Salamence, Zapdos en Gyarados maakten hem het leven er niet bepaald makkelijker op. Scizor is de Pokémon die erg veel voordeel heeft ondervonden van de komst van Platinum.

Door de komst van Platinum vond er een drastische verandering plaats. Scizor kreeg iets dat aankwam als een geschenk van boven. Hij kreeg de STAB aanval Bullet Punch. Nu vraag jij je misschien af wat hier zo speciaal aan is, want Bullet Punch heeft slechts een kracht van 40. De kracht zit hem in de ability. Door de ability wordt de kracht van Bullet Punch met 50% verhoogd. We komen dus op 40x1,5=60 uit, tel daar nog eens de STAB bonus bij en de kracht wordt 90(!). Erg krachtige aanval dus, maar het beste moet nog komen. Bullet Punch is namelijk een priority aanval en zal dus voorrang krijgen op een normale aanval. Voeg de 50% boost van de Choice Band toe en je bent in staat om de meeste Pokémon te revengekillen of zelfs OHKOen. Deze aanval komend van een defensief sterke Pokémon met een kleine 400 Attack is de reden dat Choice Band Scizor nu één van de meeste gebruikte Pokémon is.

U-Turn is een erg goede aanval op Scizor. Door zijn krachtige (prioriteits) aanvallen zullen veel Pokémon switchen waardoor je met U-Turn met alle gemak een goede counter in kan zetten. Platinum had nog meer in petto: Superpower, een 120 power Fighting type aanval. Grootste voordeel van deze aanval ten opzichte van Brick Break is dat Superpower wel in staat is om Heatran en Magnezone te OHKOen. Nadeel van Superpower is dat hij de Attack en Defense met 1 level verlaagt, echter dit is niet zo heel erg aangezien de Choice Band set een ''hit en run'' set is. Pursuit is de afsluitende aanval van deze set. Deze aanval maakt je in staat om Pokémon die erg graag vluchten voor Scizor te raken met een 80 power Dark move, die op de meeste van deze Pokémon ''Super Effective'' is. Denk aan Gengar, Azelf, Latias, Starmie, (choice item) Rotom. Ook is deze aanval handig voor de erg gehate Blissey die een Choice Band Pursuit maar nauwelijks zal overleven.

De EVs zijn als volgt verdeeld; Max Attack met een Adamant nature is voor de power. 248 HP EVs maken Scizor bulky genoeg om Pokémon zoals Starmie en Latias te counteren. Speed EVs heeft Choice Band Scizor niet nodig, dit omdat de meest gebruikte aanval van hem een prioriteit-aanval is. Overige 8 EVs kun je in een random stat doen, één van de defenses is hiervoor aan te raden.

Swords Dance

Item: Life Orb
Nature: Adamant / Ability: Technician
EV’s: 32 HP / 252 Atk / 224 Spd
- Swords Dance
- Bullet Punch
- Brick Break
- X-Scissor / Roost

Swords Dance Scizor is een beestachtig goede late-game sweeper, die ook mid-game al erg goed in staat is om met zijn hoge Attack en erg goede move-pool prima in staat is om de tegenstander zijn team open te breken.

De belangrijkste aanval van deze set is Swords Dance. Schat in wanneer je deze aanval kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je een switch voorspelt. Één Swords Dance zal je Attack met 2 levels laten stijgen! De werking van Bullet Punch heb ik in de vorige set al uitgelegd. Bullet Punch heeft door de STAB en Technician bonus een explosieve kracht, zeker gecombineerd met de priority waar de slome Scizor dankbaar gebruik van zal maken. Brick Break is op de Swords Dance set aan te raden, dit omdat je dan niet komt te zitten met de vervelende Attack en Defense daling. Bij de laatste aanval kom je nog voor een lastige keuze te staan. X-Scissor werkt goed tegen Celebi en andere physical walls. Roost is echter aan te raden. Dit omdat je door middel van Swords Dance / Roost sommige Pokémon kunt gebruiken om een +6 Attack te bereiken wat een overwinning betekent, tenzij de tegenstander een Heatran of Magnezone in zijn team heeft. Roost herstelt je HP met 50%, iets wat Scizor goed kan gebruiken om zich te herstellen als hij de mogelijkheid krijgt. Soms is Quick Attack ook een goede optie, echter deze aanval is alleen handig tegen zwakke Infernape, Gyarados, Moltres en Zapdos. Quick Attack is niet zo sterk doordat het de STAB mist en slechts 60 base power heeft.

De EVs en nature op deze set zijn als volgt te verklaren: maximale Attack en Adamant nature geven je de broodnodige kracht. 224 Speed laat je sneller zijn dan meeste Tyranitar, dit is de enige reden om zoveel EVs in Speed te steken. Tyranitar komt vaak voor en Bullet Punch zal zonder een Swords Dance een magere 60% doen, met de Speed EVs ben je sneller en kun je Tyranitar OHKOen met Brick Break / Superpower. Als je niet gevreesd bent van Tyranitar kun je de Speed EVs het beste verdelen over je HP en Special Defense. Rond de 200 in HP en de rest in Sp. Defense is aan te raden.

Let op: Deze Scizor heeft Stealth Rock nodig om bijvoorbeeld Pokémon als Salamence en Azelf te kunnen OHKOen met een +2 Life Orb Bullet Punch. Wacht met het gebruik van Swords Dance tot je zeker weet dat je tegenstander geen levende Magnezone of Heatran in zijn team heeft.

Conclusie

Scizor is een erg goede Pokémon die vrijwel in alle teams goed zal functioneren. Als Revenge Killer, Statupper of Trapper zal hij zijn taak vaak zonder te falen vervullen.

De beste counters voor Scizor zijn Pokémon die de Bug / Fighting / Steel combinatie kunnen verdragen. Denk aan Zapdos, Moltres en Gyarados. Goede Pokémon die Scizor aan kunnen zijn vele Fire en Steel Pokémon, ze moeten dan wel sneller zijn en Scizor kunnen OHKOen, en ze moeten niet inswitchen op een sterke Fighting aanval want daar zijn ze niet goed tegen bestand. Voorbeelden hiervan zijn Heatran, Magnezone, Jirachi, Charizard, Infernape, etc.

Kortom, wees dus erg goed voorbereid. Bedenk van tevoren hoe je Scizor zou kunnen verslaan want hij zit in ruim 50% van alle teams. Als je bijvoorbeeld Gyarados of Zapdos neemt om Scizor te counteren, wees je er dan goed van bewust dat je een herstellende aanval nodig heeft. Dit omdat U-Turn en eventuele Stealth Rock / Spike al snel een hoop schade oplevert.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met STAB of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door Portgas D. Ace

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.