De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Uxie

Type: Psychic
Ability: Levitate

Stats:
HP: 75
Attack: 75
Defense: 130
Special Attack: 75
Special Defense: 130
Speed: 95
Base Stats totaal: 580

Uxie is de meest defensieve van de drie elfjes, en misschien wel de meest spraakmakende. Er zijn weinig Pokémon die zoveel support moves hebben als Uxie, zeker in de UU tier. Daarnaast heeft Uxie een respectabele Base 95 Speed gecombineert met Base 75 HP en Base 130 Def / Sp.Def, wat Uxie de beste supporter maakt in de UU tier hoe die nu is.

Uxie's movepool is zo groot dat het moeilijk is om op voorhand al te weten tegen wat voor Uxie je speelt. Uxie is een Psychic type en is daardoor weak tegen Ghost, Bug en Dark type moves. Uxie resist Fighting en Psychic type moves en is immuun voor Ground moves, Spikes en Toxic Spikes dankzij de ability Levitate.

Uxie is een van de weinige Pokémon die presteren kan in iedere tier waar het toegestaan is. Omdat Uxie zoveel opties heeft zijn er makkelijk 10 sets te bedenken. Een aantal sets daarvan worden hier beschreven.

Team Supporter

Item: Leftovers
Nature: Jolly / Ability: Levitate
EV's 252 HP / 6 Atk / 252 Speed
- U-Turn
- Heal Bell
- Thunder Wave / Yawn
- Knock Off / Stealth Rock

Deze set is volledig gericht om sweepers die een stat-up move in hun set hebben een makkelijkere kans te geven het op te zetten. Heal Bell zorgt ervoor dat de overige 5 Pokémon in je team gemakkelijker kunnen inswitchen op moves zoals Will-O-Wisp, Thunder Wave, Toxic en Sleep Powder (Spore). Yawn en Thunder Wave zijn beiden goede keuzes in slot 3. Thunder Wave geeft sterke maar slome sweepers de mogelijkheid af te rekenen met Pokémon waar ze anders niks tegen in te brengen hebben wegens het snelheidsverschil zonder paralysis. Thunder Wave helpt ook tegen Pokémon als Feraligatr, Moltres en Kangashkan die denken dat ze sneller zijn en een Substitute op kunnen zetten. Yawn zorgt voor de nodige switches, maar is beter geschikt in combinatie met (Toxic) Spikes en Stealth Rock support.

Een Jolly nature met 252 Speed EV's geeft Uxie een speedtie met alle Base 95 Pokémon en zorgt ervoor dat gevaarlijke Pokémon zoals Houndoom, Venusaur, Absol en Moltres hun helditem verliezen d.m.v Knock Off voordat ze je raken kunnen. Stealth Rock is echter een optie in slot 4 mocht je niet iets anders hebben wat geschikt is om het op te zetten.

Met Thunder Wave en Knock Off in slot 3 en 4 creeër je veel meer ruimte om sweepers zoals Rhyperior en Aggron Rock Polish te laten gebruiken. Aggron verdient extra aandacht omdat het Uxie's weaknesses resist, terwijl Uxie Aggron's weaknesses resist.

Een alternatieve moveset met U-Turn / Reflect / Light Screen / Memento en Light Clay als held item is een optie en werkt ook zeer effectief.

Trick Room (Ubers)

Item: Leftovers
Nature: Sassy / Ability: Levitate
EV's 252 HP / 6 Def / 252 Sp.Def
- U-Turn
- Memento
- Trick Room
- Yawn / Reflect / Light Screen

Ondanks dat Lugia, Deoxys-D en Cresselia defensief beter zijn heeft Uxie beschikking tot een unieke moveset t.o.v de drie genoemden. Uxie is namelijk de enige Pokémon die beschikking heeft tot Trick Room + Memento. De strategie achter deze set is relatief simpel uit te voeren en kan je team een enorm voordeel geven aangezien de Uber tier het meest gebasseerd is op snelheid en het outspeeden van elkaar.

Het is de bedoeling om Uxie in te zetten zodra 1 van jou Pokémon verslagen is door iets wat geen Taunt heeft en Uxie niet 1HKOen kan. Je gebruikt nu Trick Room om een speed advantage te creëren voor jou team, om vervolgens Memento / U-Turn te gebruiken. Memento is je beste keuze, omdat dit de Pokémon van je tegenstander een -1 Atk / -1 Sp.Atk geeft terwijl Uxie neergaat, waarop je Trick Room sweeper daarna 3 beurten overhoudt om chaos te veroorzaken.

Slot 4 is voornamelijk een filler en kan ingevuld worden d.m.v persoonlijke voorkeur. Let wel dat, wat je ook neemt in het laatste slot, je het vrijwel nooit zult gebruiken. Dit is omdat Trick Room maar 5 beurten duurt waardoor je dus geen maximaal rendement haalt uit de sweeper die er van profiteert, mocht je bijvoorbeeld Reflect opzetten na Trick Room.

Deze strategie werkt het best in combinatie met een Brave Groudon of Rayquaza. Rayquaza heeft het voordeel ontzettend hard te kunnen raken met zowel Physical als Special Attacks, en heeft daarnaast beschikking tot ExtremeSpeed en Sword Dance.

Om een idee te geven van Uxie's bulk in de Uber tier zijn hier een aantal damage calculations:

Dark Pulse van Max Sp.Atk Timid Choice Scarf Darkrai Vs. Max HP / Sp.Def Sassy Uxie: 45.8% - 54.2%
Dark Pulse van Max Sp.Atk Timid Choice Specs Darkrai Vs. Max HP / Sp.Def Sassy Uxie: 68.4% - 81.4%

Outrage van Max Atk Jolly Life Orb Rayquaza Vs. Max HP / 6 Def Sassy Uxie: 63.8% - 75.4%
Draco Meteor van Max Sp.Atk Hasty Life Orb Rayquaza Vs. Max HP / Sp.Def Sassy Uxie: 56.2% - 66.4%
ExtremeSpeed van 40 Atk EV's Hasty Life Orb Rayquaza Vs. Max HP / 6 Def Sassy Uxie: 24.9% - 29.4%

Shadow Ball van +1 Max Sp.Atk Timid Life Orb Mewtwo Vs. Max HP / Sp.Def Sassy Uxie: 65.5% - 77.4%

Water Spout van Max Sp.Atk Timid Kyogre tijdens Rain Dance Vs. Max HP / Sp.Def Sassy Uxie: 68.9% - 81.4%

Zoals je kunt zien is Uxie in staat om Trick Room op te krijgen tegen een aantal van de snelste en sterkste Pokémon in het spel, zelfs na Stealth Rock damage genomen te hebben. Sterker nog, Uxie overleeft een combinatie van ExtremeSpeed en Draco Meteor van Mixquaza zonder Stealth Rock, en heeft een kans van 98% die combinatie te overleven na Stealth Rock damage plus Leftovers recovery.

TrickScarf (Lead)

Item: Choice Scarf
Nature: Impish / Ability: Levitate
EV's: 252 HP / 104 Def / 152 Spe
- Trick
- Stealth Rock
- U-Turn
- Yawn / Thunder Wave

Uxie heeft een iets onder gemiddelde Speed waardoor het met een Choice Scarf zowel sneller kan zijn dan elke lead zonder Choice Scarf en ook nog redelijk bulky zijn. 152 Speed EV's zijn er dus om te zorgen dat je een speed haalt van 264, wat na de Choice Scarf 396 is. 2 punten hoger dan de max 130 base. De rest van de EV's zijn voor de bulk. Wat ook niet mis is voor Uxie. Uxie heeft namelijk de hoogste Defenses met Trick in UU, plus het is sneller dan Metagross en Dusknoir die minder EV's hebben in HP, Def en SpD omdat ze dat nodig hebben voor speed. Kortom, Uxie is een hele goede Trick Scarfer.

Deze Uxie werkt heel simpel, Trick op de verwachte Stealth Rock of Taunt en dan de volgende Poké cripplen met Thunder Wave of Yawn. Met Yawn is het meestal zo dat het weer gaat switchen, dus kan je Stealth Rocks opzetten. Thunder Wave is om de counter te cripplen zodat het nutteloos is. U-Turn na een paralysis is ook een goede manier om te scouten. Onthoud wel dat er leads zijn zonder Stealth Rock en Taunt, zoals Ambipom en de meeste Anti-Leads. Zij vinden een Scarf wel oké.

Deze set werkt ook voor OU, omdat in OU, net als bijna in elk metagame Stealth Rock wordt gebruikt. Denk maar aan leads zoals Swampert, Metagross. Met de Scarf outspeed Uxie ook Aerodactyl leads.

Uxie is later in de match ook nog redelijk handig, zo kan het dienen als een status absorber en kan het nog cripplen met T-Wave of Yawn. Als je met een Sash zit (van de lead) kan je Leftovers tricken van walls. Steel types zijn natuurlijk de beste partners met Uxie, zoals in de voorgaande sets genoemd werden.

Conclusie

Uxie is vooral een vervelende Pokemon. Het is geen sterke aanvaller en zoals hierboven staat, moet het vooral een team helpen. Met zijn goede bulk is het altijd een probleem om neer te krijgen, zelfs in Ubers. Voor aanvallen als ThunderWave en Yawn is het altijd handig om een Cleric in je team te hebben, die eventueel later ze weer kan weg healen.

Pokemons die goed kunnen opzetten tegen Uxie zijn ook erg handig. Mismagius kan inkomen en vervolgens door middel van een Substitute aanvallen als Knock Off, ThunderWave en Yawn blokkeren. Daarnaast is Uxie niet sterk genoeg om een Substitute in één keer te breken waardoor Mismagius rustig Shadow Ball of Calm Mind kan gebruiken. Een Houndoom heeft (net zoals Drapion) het voordeel dat hij naast een effectieve Dark Pulse, ook nog Taunt kan gebruiken. Dat laat Uxie vrijwel nutteloos en eigenlijk forceren om U-Turn te gebruiken. Verder zijn alle andere sneller Taunt gebruikers goede opties, als je veilig kan inkomen. Ditzelfde geldt ook voor Ubers. Mewtwo en Mew kunnen Uxie blokkeren en weerhouden van het gebruiken van Trick Room, Screens, Status en Memento.

Snap je bepaalde woorden op deze pagina niet? Wat bedoelen we toch bijvoorbeeld met lead of EVs? Lees dan deze guide.

Geschreven door syndicate, anhhao, Asaw

Afbeelding door arkeis.com

Andere Pokémon van de Week

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.