De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Teamspots

Bijna iedere Pokémon heeft een unieke rol in een team. Het hangt af van je team wat voor Pokémon je kiest. Het is handig om Pokémon te kiezen met verschillende kwaliteiten. Lees de volgende begrippen eens rustig door een laat je er door inspireren voor de keuze van de Pokémon die je in je team wil plaatsen.

 • Baton Pass - Baton Pass is een aanval die alle effecten doorgeeft aan de Pokémon waar je naartoe Baton passt. Baton Pass wordt meestal gebruikt om de effecten van Mean Look, Swords Dance en Agility te passen. Misschien ken je de aanval Mean Look? Als je hem gebruikt kan je tegenstander niet meer ontsnappen, tot je naar een andere Pokémon wisselt. Als je Baton Pass gebruikt is er voor de tegenstander geen ontsnappen meer aan. Je kunt ook een Baton Pass team gebruiken. Dit is een team met 5 ''Baton Passers'' en één eindsweeper. Het is de bedoeling zoveel mogelijk boosts te verzamelen en dan uiteindelijk te passen naar je eindsweeper. Deze Pokémon moet een goede move-pool hebben en sterk zijn. Vaak is Lucario of Metagross de eindsweeper.
  Baton Pass kun je bestrijden door de aanval Taunt, die zorgt er voor dat aanvallen die geen schade doen, zoals Baton Pass, niet meer gebruikt kunnen worden. Roar en Whirlwind sturen de Pokémon van het veld af en dat betekent dat de boost verdwijnen. Let wel op dat dit niet werkt als een Pokémon van het Baton Pass team de aanval Ingrain heeft gebruikt. Dan zit hij namelijk met zijn wortels vast genesteld in de grond.
  Op het forum kunnen we je adviseren over welke Baton Passer het beste in je team past. Ik wil je nu voor iedere stat een goede Baton Passer geven om je een idee te geven.

  Attack - Swords Dance
  Scizor @ Leftovers
  Ability: Technician
  EVs: 252 HP/136 Def/120 SDef
  Impish nature (+Def, -SAtk)
  - Substitute
  - Swords Dance
  - Bullet Punch
  - Baton Pass

  Defense - Acid Armor
  Vaporeon @ Leftovers
  Ability: Water Absorb
  EVs: 192 HP/ 252 Def/ 64 SDef
  Calm nature (+SDef, -Atk)
  - Acid Armor
  - Wish
  - Surf
  - Baton Pass

  Special Attack - Nasty Plot
  Special Defense - Amnesia Special Attack en Special Defense zijn niet echt goede passers voor te vinden. Wel zijn er een aantal goede passers die Calm Mind passen. Calm Mind boost de Special Attack en Special Defense met 50%. Enkele goede Calm Mind passers zijn:
  Mr. Mime @ Leftovers
  Ability: Soundproof
  EVs: 252 HP/120 Def/56 Spd/80 SDef
  Calm nature (+SDef, -Atk)
  - Calm Mind
  - Encore
  - Psychic
  - Baton Pass

  Espeon @ Leftovers
  Ability: Synchronize
  EVs: 252 HP/64Special Attack/196Speed
  Timid Nature (+Speed, -Atk)
  -Calm Mind
  -Psychic
  -Subsitute
  -Baton Pass

  Speed - Agility
  Zapdos @ Lum Berry
  Ability: Pressure
  EVs: 252 HP/136 Def/104 Spd/16 SDef
  Calm nature (+SDef, -Atk)
  - Substitute
  - Agility
  - Thunderbolt
  - Baton Pass

  Specials
  Smeargle @ Salac Berry
  Ability: Own Tempo
  EVs: 96 HP/120 Def/252 Spd/40 SDef
  Jolly nature (+Spd, -SAtk)
  - Belly Drum
  - Spore
  - Substitute
  - Baton Pass

  Ninjask @ Liechi Berry/Leftovers
  Ability: Speed Boost
  EVs: 252 HP/252Speed
  Jolly Nature
  -Swords Dance
  -Substitute
  -Baton Pass
  -X-Scissor


 • Entry Hazards - Entry Hazards is een moeilijk woord. Het is de naam voor alle schade die ontstaat door Stealth Rock en (Toxic) Spikes. Kijk bij Stealth Rock voor meer informatie over Stealth Rock, kijk bij Team Support voor meer informatie over (Toxic) Spikes.


 • Mixed Sweeper - Een ''mixed sweeper'' is een Pokémon met zowel een hoge attack, als een special attack. Hij kan dus erg goed vechten tegen physical walls en special walls. Dit soort sweepers zijn dan ook het gevaarlijkste, aangezien ze bijna niet tegen te houden zijn. Sweeper betekent niets meer dan ''vegen'', een sweeper moet de tegenstander zijn Pokémon van het veld af vegen. Bekende ''mixed sweepers'' zijn Infernape, Tyranitar en Salamence. Ze hebben één ding gemeen, een hoge attack en special attack. Meeste sweepers kunnen zichzelf niet zo goed verdedigen, hierdoor is het belangrijk dat ze aanvallen voor ze geraakt kunnen worden. Sommige sweepers (zoals Tyranitar) kunnen zich wel goed verdedigen, die hebben geen hoge snelheid nodig. Een ''mixed sweeper'' is erg lastig tegen te houden omdat goede ''mixed walls'' niet bestaan. Het makkelijkste is het om een Pokémon op ze af te sturen die sneller is, waardoor ze gedood worden voor ze aan kunnen vallen.


 • Physical Sweeper - Zoals je hebt opgemerkt heeft je Pokémon een Attack en Special Attack. Attack wordt physical genoemd, Special Attack word special genoemd. Als je de anime op TV kijkt kan ik je makkelijk uitleggen wat een special en wat een physical attack is. Bij een special attack is er over het algemeen geen lichamelijk contact, denk aan de Thunderbolt/Donderschok van Pikachu. Bij een physical attack is er bijna altijd lichamelijk contact, denk aan Earthquake/Aardbeving van Charizard. We weten nu wat ''physical'' betekent. Een physical sweeper moet dus sowieso een hoge attack hebben, anders kan hij niet ''sweepen''. Sweepen betekent niets anders dan andere Pokémon van het veld afvegen door je kracht. Een sweeper kan meestal niet goed verdedigen, daarom moet hij een hoge snelheid/speed hebben zodat hij kan aanvallen voordat hij zelf geraakt word. Voorbeelden van goede physical sweepers zijn Salamence, Weavile, Heracross, Electabuzz en Metagross. Physical attackers maken meestal gebruik van aanvalcombinaties. Ze hebben dus 2 of meer aanvallen waarmee ze een groot arsenaal aan Pokémon voor super effectieve schade kunnen doen. De bekendste combinatie is ''EdgeQuake''. Dit zijn de aanvallen Stone Edge (rots) en Earthquake (ground). Die twee aanvallen kunnen veel Pokémon hard raken.


 • Physical Wall - Een physical wall is een defensieve Pokémon die physical attacks moet tegenhouden. Physical attacks zijn alle aanvallen waarvoor de Attack stat van een Pokémon wordt benut. Lees het stukje bij ''Physical Sweeper'' om te zien hoe dit precies zit. Een physical wall moet een hoge Defense/verdediging hebben en een hoop EVs in HP en Defense hebben. Alleen dan is het mogelijk voor hem om de aanvallen te nemen en te overleven. Een physical wall moet bovendien ook zelf aanvallen hebben om een physical attacker te kunnen doden. Zo is het handig als een physical wall een IJs aanval heeft om de draken zoals Garchomp en Salamence - met hun torenhoge Attack - te kunnen doden. Aangezien bijna elke physical attacker een Ground/Grond en Rock/Rots aanval heeft is een Pokémon met een Ground/Rock zwakte bij voorbaat al geen goede physical wall. Enkele goede physical walls zijn Bronzong (met Levitate ability), Skarmory, Forretress, Hippowdon en Gliscor. Hun typing zorgt ervoor dat ze geen van allen zwak zijn voor Ground en Rock aanvallen. Het is handig als een physical wall een ''recovery move'' zoals Roost, Slack Off of Recover heeft. Zo kan hij zichzelf beter maken, waardoor hij meer aanvallen kan afweren. Physical walls zijn op één manier te bestrijden. Bijna alle physical walls hebben gemeen dat ze een lage Special Defense hebben. Speciale aanvallen (zoals Surf, Thunderbolt, Flamethrower, enz.) zijn dus erg dodelijk voor een physical wall.


 • Priority User - Een priority user is een Pokémon met aanvallen die voor de aanval van de tegenstander gaan, zelfs al is de tegenstander sneller. Dit is een goede manier om snelle Pokémon te doden terwijl je langzamer bent. De priority van een aanval heeft een level. Normale aanvallen zoals Ice Beam, Thunderbolt enz. hebben een priority van 0. Aanvallen zoals Quick Attack en Bullet Punch hebben een priority van +1 en gaan dus voor de aanvallen met een prioriteit van 0. Als twee Pokémon een aanval met dezelfde priority doen zal de Pokémon met de hoogste Speed stat als eerste aan mogen vallen. Er zijn ook aanvallen die altijd als laatste gaan. Dit zijn aanvallen zoals Counter en Focus Punch, zij hebben een negatieve priority. Hieronder zie je welk priority-level een aanval heeft.

  +6 - Wisselen van een Pokémon, dit gaat voor alles behalve Pursuit. Als je wisselt
  heeft Pursuit een priority van +6.5, als je niet wisselt is het priority level van Pursuit 0.
  +5 - Helping Hand
  +4 - Magic Coat & Snatch
  +3 - Detect, Endure, Follow Me & Protect
  +2 - Feint
  +1 - Aqua Jet, Bide, Bullet Punch, Extremespeed, Fake Out, Ice Shard, Mach Punch, Quick Attack, Shadow Sneak, Sucker Punch & Vacuum Wave
  0 - Tackle, Ice Beam, Thunderbolt, Surf & alle andere aanvallen.
  -1 - Vital Throw
  -2 - Focus Punch
  -3 - Avalanche, Revenge
  -4 - Counter, Mirror Coat
  -5 - Roar, Whirlwind
  -6 - Trick Room

  Een Pokémon met een priority aanval is er handig. Hij kan een Pokémon die veel sneller is dood maken voordat hij aangevallen wordt. De meeste priority aanvallen hebben een lage kracht, je moet dus niet verwachten een Pokémon in één klap te doden met een priority aanval. Het is erg handig als de tegenstander zijn Pokémon al verzwakt is, eerder in het gevecht. Priority aanvallen zijn erg belangrijk op een revenge killer. Lees bij ''revenge killer'' wat een revenge killer is.


 • Revenge Killer - Het kan zijn dat je in een situatie bent dat je tegenstander zijn Pokémon jouw Pokémon kan doden. Wat je ook inwisselt, het zal dood gaan door de aanval van de tegenstander. Dan is het tijd om je Pokémon op te offeren zodat je veilig een revenge killer het veld in kan sturen. Een Revenge Killer is dus een Pokémon die de tegenstander zijn overgebleven Pokémon moet doden. Je kunt Revenge Killers in vier groepen verdelen:

  Priority user - Zoals je bij Priority User kan lezen is een Priority User een Pokémon met een aanval die voor een andere aanval gaat, priority aanvallen hebben een verhoogd speed level. Voorbeelden van priority aanvallen zijn Bullet Punch en Extreme Speed. Een Pokémon met priority aanvallen stuur je dus het veld in nadat één van je Pokémon is omgekomen. Let wel op dat priority aanvallen niet zo sterk zijn, je tegenstander moet dus niet veel HP meer over hebben om hem te kunnen doden. Enkele goede priority gebruikers zijn: Scizor, Infernape, Lucario, Azumarill, Donphan en Ambipom.

  Outspeeden - Outspeeden betekent in het Nederlands: sneller zijn. Je moet dus een Pokémon het veld in sturen die sneller is dan je tegenstander, en met een aanval die je tegenstander kan doden. Een Revenge Killer met een hoge snelheid moet ook sterke aanvallen hebben. Goede voorbeelden zijn Starmie, Azelf, Gengar, Weavile, Choice Scarf Pokémon, Infernape en Jolteon.

  Magnet Pull & Arena Trap - Pokémon met de ability Magnet Pull zorgen ervoor dat Steel type Pokémon niet kunnen wisselen, tenzij ze een Shed Shell als item hebben. Heb je problemen met Scizor en Skarmory, denk er dan eens aan om een Magnezone in je team te stoppen. Arena Trap werkt iets anders. Pokémon met deze ability zorgen ervoor dat geen enkele Pokémon kan ontsnappen, tenzij de tegenstander een Flying Pokémon, of een Pokémon met de ability Levitate is.

  Pursuiter - Misschien heb je de aanval Pursuit al eens gezien. Het is een dark type aanval met een kracht van 40. Pursuit is een normale aanval.. tot je wil wisselen en je geraakt wordt door Pursuit! Hoe is dit mogelijk? Pursuit is een aanval die een Pokémon met dubbel zoveel kracht raakt als ze wisselen. Pursuit raakt een Pokémon die wil ontsnappen dus met dubbele kracht. Een snelle Pokémon met Pursuit is dus erg handig. Dit omdat de Pokémon gegarandeerd dood is. Als hij in het veld blijft wordt hij gedood door Pursuit en als hij wisselt wordt hij ook gedood door Pursuit. Sommige Pokémon hebben andere redenen om niet in het veld te blijven. Zo zal een Blissey wisselen als ze een Scizor met een sterke vecht aanval tegenover zich heeft staan. Wanneer één van je Pokémon dood gaat door een komende aanval en je hebt een Pokémon die de aanvallen van de tegenstander makkelijk kan overleven is het logisch dat je deze Pokémon inwisselt. Je tegenstander verwacht dat en gebruikt Pursuit op de Pokémon die in het veld staat zodat hij dood is voor hij kan wisselen.

 • SleepTalker - Zoals je weet kan een Pokémon in slaap gebracht worden. Dit kan door een aanval van de tegenstander, zoals Hypnosis, Sleep Powder, GrassWhistle en Spore. Ook is er een aanval die ervoor zorgt dat je in slaap raakt: Rest. Rest zorgt ervoor dat je al je HP terugkrijgt, het bijeffect van de aanval Rest is dat je twee beurten slaapt. Als je in slaap bent zijn er twee aanvallen die werken. Snore en Sleep Talk. Snore is een normal type aanval met een lage kracht, niet zo interessant dus. Sleep Talk is wel interessant. Als je in slaap bent en je gebruikt Sleep Talk zal één van je vier aanvallen gekozen worden en die gebruik je tijdens je slaap. Wordt Sleep Talk gekozen dan kiest hij opnieuw, word Rest gekozen heb je pech. Als je een Pokémon hebt met drie aanvallende aanvallen en Sleep Talk ben je dus zeker om aan te vallen tijdens je slaap. Je tegenstander heeft je in slaap gebracht en verwacht nog even veilig te zijn. Je gebruikt echter Sleep Talk en valt de tegenstander aan. Als je een choice item hebt en je slaapt kun je maar één keer Sleep Talk gebruiken. Sleep Talk is dus erg handig, je kan aanvallen terwijl je slaapt.


 • Special Sweeper - Zoals je hebt opgemerkt heeft je Pokémon een Attack en Special Attack. Attack wordt physical genoemd, Special Attack wordt special genoemd. Als je de anime op TV kijkt kan ik je makkelijk uitleggen wat een special en wat een physical attack is. Bij een special attack is er over het algemeen geen lichamelijk contact, denk aan de Thunderbolt/Donderschok van Pikachu. Bij een physical attack is er bijna altijd lichamelijk contact, denk aan Earthquake/Aardbeving van Charizard. We weten nu wat ''special'' betekent. Een special sweeper moet dus een hoge special attack hebben, anders kan hij niet ''sweepen''. Sweepen betekent niets anders dan andere Pokémon van het veld afvegen door je kracht. Een sweeper kan meestal niet goed verdedigen, daarom moet hij een hoge snelheid/speed hebben zodat hij kan aanvallen voordat hij zelf geraakt wordt. Voorbeelden van goede special sweepers zijn Salamence, Zapdos, Starmie, Heatran, Gengar, Infernape, Roserade & Suicune. Special attackers maken meestal gebruik van aanvalcombinaties. Ze hebben dus 2 of meer aanvallen waarmee ze een groot arsenaal aan Pokémon voor super effectieve schade kunnen doen. De bekendste combinatie is ''BoltBeam''. Dit zijn de aanvallen Ice Beam (ice) en Thunderbolt (electric). Die twee aanvallen kunnen veel Pokémon hard raken.


 • Special Wall - Een special wall is een defensieve Pokémon die special attacks moet tegenhouden. Special attacks zijn alle aanvallen waarvoor de Special Attack stat van een Pokémon wordt benut. Lees het stukje bij ''Special Sweeper'' om te zien hoe dit precies zit. Een special wall moet een hoge Special Defense/speciale verdediging hebben en een hoop EVs in HP en Special Defense hebben. Alleen dan is het mogelijk voor hem om de aanvallen te nemen en te overleven. Een special wall moet bovendien ook zelf aanvallen hebben om een special attacker te kunnen doden. Veel Special Attackers hebben een Calm Mind set. Calm Mind boost de Special Attack en Special Defense. Na één Calm Mind zal de special aanval van een special wall weinig schade doen. Gebruik daarom de aanval Seismic Toss. Deze doet altijd net zoveel schade aan de tegenstander als het level van de gebruiker, in een normale battle dus 100 HP per Seismic Toss. Als de special wall geen Seismic Toss leert is het aan te raden om hem physical attacks te geven, of een status move zoals Toxic. . Enkele goede special walls zijn Blissey, Lanturn, Snorlax, Registeel, Zapdos. Het is handig als een special wall een ''recovery move'' zoals Roost, Slack Off of Recover heeft. Zo kan hij zichzelf beter maken, waardoor hij meer aanvallen kan afweren. Special walls zijn op één manier te bestrijden. Bijna alle special walls hebben gemeen dat ze een lage Defense hebben. Physical aanvallen (Close Combat, Outrage, Megahorn, Stone Edge, Earthquake, etc.) zijn dus erg dodelijk voor een special wall.


 • Status Absorber - Een status absorber is een Pokémon die herhaaldelijk kan inkomen op aanvallen zoals Toxic, Thunder-Wave, Will-o-Wisp, Hypnosis enz. Dit heb je nodig omdat je team anders in een paar beurten erg verzwakt is. Statussen hebben namelijk allemaal hun eigen bijeffect, deze kun je lezen bij ''Status''. Er zijn twee manieren om status te nemen. De eerste is een Pokémon met de ability Natural Cure. Deze ability zorgt ervoor dat de status verdwijnt zodra je de Pokémon uitwisselt. Bekende Pokémon met de ability Natural Cure zijn Celebi, Blissey en Starmie. De tweede manier wordt minder gebruikt. Je hebt een Pokémon nodig met de aanvallen Sleep Talk en Rest. Met Rest verdwijnt de status en herstelt je HP. Met Sleep Talk kun je aanvallen terwijl je in slaap bent. Ieder team heeft op zijn minst één status absorber nodig.


 • Stealth Rock (Lead) - Zoals je misschien al eens hebt opgemerkt is Stealth Rock een erg belangrijke aanval die schade doet op iedere Pokémon die het veld in komt. De schade die het doet ligt aan het type van de Pokémon, hij varieert van 3 tot 50%. Stealth Rock is van het type rock. Pokémon met een zwakte voor rock aanvallen krijgen dan ook meer schade van Stealth Rock dan Pokémon met een resistance tegen rock aanvallen. Hieronder is te zien hoeveel procent Stealth Rock doet op inkomende Pokémon:

  4x Rock resist 3%
  2x Rock resist 6%
  Neutraal tegen rock 12%
  2x Rock zwakte 25%
  4x Rock zwakte 50%

  Veel Pokémon zijn zwak voor rots aanvallen, denk aan Salamence, Zapdos, Gyarados, Yanmega enz. Je moet er bij het maken van een team op letten dat je niet teveel Pokémon kiest met een rock zwakte, anders kun je niet veel wisselen. Het is ook belangrijk om Stealth Rock zo vroeg mogelijk te gebruiken. Het is een erg slimme keuze om een Stealth Rock lead te gebruiken. Het doet van deze Pokémon is om Stealth Rock te gebruiken, voorkomen dat de tegenstander Stealth Rock gebruikt. Als hij dat heeft gedaan kun je hem opofferen door middel van Explosion of hem wisselen zodat hij later in het gevecht nog van nut kan zijn. Het is dus belangrijk dat je Stealth Rock lead de aanval Stealth Rock en Taunt heeft, ook kan het handig zijn als hij andere Stealth Rock leads verslaat. Enkele goede voorbeelden zijn: Aerodactyl, Infernape, Jirachi, Azelf, Hippowdon en Tyranitar.


 • SubSeeder - Een SubSeeder is een Pokémon die de aanvallen Substitute en Leech Seed gebruikt, vaak in combinatie met Protect. Het werkt best simpel. Wacht het juiste moment af in een wedstrijd en gebruik Leech Seed. Zodra je dat hebt gebruikt is het een kwestie van Substitute blijven gebruiken en tussendoor Protect om extra HP te herstellen. Protect weert de aanval van de tegenstander af. Om goed te kunnen SubSeeden moet je snel zijn, of sneller dan de tegenstander. SubSeeden werkt nog beter wanneer de tegenstander vergiftigd is door Toxic of Toxic Spikes. In combinatie met de 12% schade die Leech Seed doet zal de tegenstander zijn HP snel wegvloeien. Leech Seed herstel bij jou 12% HP per beurt, bij de tegenstander gaat er 12% HP per beurt af. Enkele goede SubSeeder zijn: Abomasnow, Shaymin(-Sky), Sceptile, Celebi en Breloom. Die laatste verdient extra aandacht, hij heeft namelijk een ability waardoor hij twee keer zoveel HP herstelt wanneer hij Poisoned/Vergiftigd is. Er is één goede manier om SubSeed te verslaan: U-turn. U-turn breekt de Substitute van de meeste SubSeeders en maakt hun Leech Seed waardeloos, je bent namelijk niet meer Seeded als je wisselt.


 • Wallbreaker - Een Pokémon die door zijn moveset, ability of stats de mogelijkheid heeft om de meeste walls uit te schakelen. Om een goede wallbreaker te zijn is het van belang om een goede attack en special attack te hebben. Soms is de (special) attack niet zo belangrijk, er zijn ook wallbreakers die walls verslaan door Leech Seed en/of Toxic in combinatie met een herstellingsaanval zoals Recover. Wallbreakers die ik aanraad zijn Salamence, Tyranitar en Infernape.

Marcel's Competitive Battling Guide
Inleiding
1. Breeding/IV/EV
2. Basis Begrippen
3. Pokémon Tiers
4. Standaard Gevechtsregels
5. Status
6. Supporter
7. Teamspots
8. Speelstijl
9. Rain Dance Team
10. Sunny Day Team

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.