De Site
- Home
- Oud nieuws
- Link naar deze site
- Anime Forum (tip)

Pokemon GO
- Evoluties (supertip)

Pokemon info
- Pokédex X/Y
- Pokédex Black/White
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Pokédex R/B/Y/G/S/C
- Next Gen. Dex
- Fake Pokémon
- Satoshi Tajiri
- Pokemon Namen
- Flippo's

Spellen
- Stel je vraag!
- Pokémon van de Week
- Berrydex
- Release Data
- GameShark
- Evolutie Gids
- Happiness
- Poké Balls
- Overzicht Spellen

Nintendo DS
- Black/White (tip)
- Diamond/Pearl
- Platinum
- Heart Gold/Soul Silver
- Ranger
- Ranger 2:
Shadows of Almia

- Dash
- Mystery Dungeon: Blue
- MD 2: Time & Darkness
- MD 2: Sky

Wii & GameCube
- Battle Revolution
- Pokémon Rumble
- Colosseum
- XD: Gale of Darkness
- Pokémon Channel
- Pokémon Box: R/S

Gameboy
- Red/Blue/Yellow
- Yellow
- Gold/Silver/Crystal
- Crystal
- Ruby/Sapphire/Emerald
- Emerald
- Fire Red/Leaf Green
- Meer Gameboy...

Overige Spellen
- Pokemon Stadium 1
- Pokemon Stadium 2
- Pokemon Snap
- Meer spellen...

Tekenfilm
- Indigo League
- Orange Islands
- Johto Journeys
- Johto L. Champions
- Master Quest
- Advanced
- Advanced Challenge
- Advanced Battle
- Battle Frontier
- Diamond Pearl
- Afleveringen
- Personages
- Specials
- Films
- Gebande afleveringen
- Manga

Plaatjes
- Pokemon
- Allerlei plaatjes
- Kleurplaten
- Fanart
- Achtergronden
- Team Rocket
- Bewegende plaatjes

Kaartspel
- Afbeeldingen
- Lijsten

Multimedia
- Titelsongs
- Pokérap
- Pokemon Karaokemon

Cd's
- 2BA Master
- The first Movie
- Pokemon 2000
- Pokemon 3
- Totally Pokemon

Online Games
- Pikachu Skateboard
- Woordzoeker
- Schuifpuzzel

Interactief
- Downloads

 

Supporter

Supporter is een term die je erg vaak hoort. Een supporter support het team door middel van aanvallen, zijn ability of zijn type. Supporters zijn nodig om bepaalde plannen van de tegenstander te blokkeren, of om je eigen plannen mogelijk te maken. De volgende opties zijn er om een team te ''supporten'' (er zijn er meer).

 • Anti Rapid Spin - Als je een paar beurten of Pokémon hebt verloren om Stealth Rock en (Toxic) Spikes op te zetten wil je voorkomen dat de tegenstander ze in één beurt verwijdert door Rapid Spin te gebruiken. Rapid Spin is een normal type move en werkt dus niet op Ghost Pokémon. Als je een Rapid Spin verwacht is het slim om naar een Ghost Pokémon te wisselen.
 • Aromatherapy & Heal Bell - Deze worden gebruikt om de status (Poison, Sleep etc) te herstellen van jezelf en alle andere teamgenoten.
 • Encore - Encore zorgt ervoor dat de Pokémon vast zit in het gebruik van één aanval. Dit geeft je de mogelijkheid om een Pokémon in te wisselen die bestand is tegen de aanval waardoor de tegenstander gedwongen is te wisselen. Op deze beurt kun je zijn team beschadigen of een stat-up aanval (zoals Dragon Dance) gebruiken.

 • Mean Look - Mean Look zorgt ervoor dat de tegenstander niet kan ontsnappen tot je zelf wisselt naar een andere Pokémon. Reuzehandig als je weet dat je deze Pokémon één op één kan verslaan. Als je Baton Pass gebruikt zal het effect van Mean Look mee gaan naar de Pokémon naar welke je wisselt.
 • Perish Song - Deze aanval zorgt ervoor dat alle Pokémon die de aanval hebben gehoord na drie beurten doodgaan. Erg handig om sommige Pokémon te stoppen.
 • Rapid Spin - Erg handig om de (Toxic) Spikes en Stealth Rock van de tegenstander weg te spinnen. Ook ben je verlost van Leech Seed en aanvallen zoals Magma Storm, Fire Spin, Wrap, Whirlpool, etc. als je Rapid Spin gebruikt.
 • Screens - Light Screen en Reflect zijn aanvallen die de Special Defense en Defense verdubbelen voor vijf beurten, voor elke Pokémon van je team. Erg handig dus. Als je een Pokémon hebt die deze aanvallen gebruikt is het slim om hem een Light Clay als item te geven, dan duren deze screens namelijk 8 beurten, in plaats van 5. Er is één aanval die deze screens verwijdert: Brick Break.
 • Spikes - Spikes zijn erg handig, ze doen namelijk schade elke beurt als de tegenstander inwisselt. Je kunt maximaal 3 lagen Spikes neerleggen. Als er één laag ligt, krijgen Pokémon die inkomen 12,5% schade. Bij twee lagen is dit 18,75% en bij drie lagen 25%. Pokémon met de ability Levitate of het Flying type worden niet geraakt door Spikes. Je kunt Spikes verwijderen door Rapid Spin te gebruiken.
 • Status-moves - Status-moves zorgen ervoor dat de tegenstander niet meer zo functioneert als het zou moeten. Dit maakt het makkelijker voor jou om je Pokémon te gebruiken. Kijk bij Status-Moves welke er zijn en wat de effecten zijn.
 • Stealth Rock - Stealth Rock reduceert het aantal wissels bij je tegenstander, dit omdat zijn Pokémon beschadigen als ze het veld opkomen. Zie voor meer details het stukje bij Stealth Rock (Lead).
 • Taunt - Taunt zorgt ervoor dat de tegenstander alleen nog maar aanvallen kan doen die schade doen. Status moves, herstel aanvallen, Spikes, Substitute, Leech Seed, Stealth Rock, etc. gebruiken is niet mogelijk als je Taunt hebt gebruikt. Dit effect zal verdwijnen als de tegenstander wisselt.
 • Toxic Spikes - Toxic Spikes zijn reuzehandig. Als er één laag Toxic Spikes op de grond ligt zal elke Pokémon die inkomt Poisoned raken. Als er twee lagen Toxic Spikes op de grond liggen zal een Pokémon die inkomt ''Badly Poisoned'' raken. Hierdoor wordt hun levensduur erg verkort.
 • Toxic Spikes Absorber - Elke Pokémon van het type Poison die niet vliegt of de Levitate ability heeft zal Toxic Spikes automatisch verwijderen als hij het veld op komt.
 • Trappen - Een Pokémon vast zetten zodat hij niet kan ontsnappen kan niet alleen met Mean look. Er zijn ook twee abilities met dit effect: Arena Trap en Magnet Pull. Arena Trap zet elke Pokémon vast die niet van het flying type is of de ability Levitate heeft, Magnet Pull zorgt ervoor dat steel Pokémon niet kunnen ontsnappen.

Marcel's Competitive Battling Guide
Inleiding
1. Breeding/IV/EV
2. Basis Begrippen
3. Pokémon Tiers
4. Standaard Gevechtsregels
5. Status
6. Supporter
7. Teamspots
8. Speelstijl
9. Rain Dance Team
10. Sunny Day Team

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Link naar ons
- Contact

Tips
- Pokédex X/Y (supertip)
- Pokédex Black/White
- Black/White (tip)
- Pokédex HeartGold/SoulSilver
- Pokédex Platinum
- Pokédex Diamond/Pearl
- Pokédex R/S/FR/LG/E
- Heart Gold / Soul Silver
- Platinum

Affiliates
- Pokémon Paradijs
- Kobo Hoesjes

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.